עוד ראוי להפנות שהנתבעת בעניינינו פעלה על פי המומלץ במאמריו של כב' השופט יצחק עמית "קבילות, סודיות, חיסיון ואינטרסים מוגנים בהליכי גילוי במשפט האזרחי – ניסיון להשלטת סדר", ספר אורי קיטאי (תשס"ח), 247 (להלן: "המאמר"), בו מחדד כב' השופט עמית ומפנה לכך שהילכת סוויסה איננה מבוססת על טענת החיסיון, אלא עוסקת בשאלה של מועד העיון, וסמכות בית המשפט לדחותו.
אם, בסופו של יום, בנסיבות ענייננו, לא יתבקש מטעם הנתבעת "שימוש ראייתי", כאמור, אני מוצא כי התובע יהיה זכאי לכך שבית המשפט יעיין "במעמד צד אחד" במסמכים, על מנת לבחון האם כטענת התובע, בנגוד למוצהר מטעם הנתבעת ברשימת גילוי המסמכים מטעמה, דו"חות החקירות ותוצרי החקירות בעניינינו אינם עומדים במבחן "המטרה הדומינאנטית", ומכאן - אין מקום שייהנו מחיסיון מסמכים שהוכנו לצורך המשפט.
...
סוף דבר
בנסיבות אלו, ולאחר ששקלתי את הדברים, כאמור, אינני רואה כי קיימת בענייננו עילה להורות לנתבעת - בשלב זה - על מתן עיון לתובע במסמכים שביקש בבקשה, היינו: "מסמכי תביעה", עותק מדו"חות חקירה "שנערכו למרשי", תמלילי שיחות, והעתק הקלטות של השיחות.
לאור כל האמור לעיל, הבקשה במתכונתה זו – נדחית.
עם זאת, אני מורה לנתבעת להודיע לבית המשפט, בכל מקרה, באופן מפורט - איזה "שימוש ראייתי" היא מבקשת לעשות ובאיזה מהמסמכים המבוקשים לעיון מטעם התובע, וזאת – לא יאוחר ממועד הגשת הראיות מטעמה בנדון.