לסוגיה זו נידרש כב' השופט זילברטל בע"פ 8808/14 פחימה נ' מדינת ישראל (10.01.17) בהערת אגב:
"בהערת אגב אציין בהקשר זה, בזהירות המתבקשת, כי לגישתי, טענת " העדר מניע" אינה בעלת משקל ראייתי משמעותי, באופן יחסי, כאשר עסקינן בעבירות שנעשו בין פרטים שהתקיימה ביניהם, עובר לבצוע המעשים, מערכת יחסים ממושכת, אינטימית ומורכבת -כדוגמת בני מישפחה, בני זוג, שותפים עיסקיים וכדומה.
רק בהתקיים שלושת היסודות הללו, ניתן לומר כי היתקיים בנאשם היסוד הנפשי של "כוונה תחילה" (ע"פ 2760/14 אוחיון נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (7.10.2015); ע"פ 7707/11 לחאם נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (29.7.2015)).
"
צירוף סעיף 333 וסעיף 335(א)(1) לחוק, יוצר עבירה תוצאתית, אשר מרבית רכיביה העובדתיים (ההיתנהגות, התוצאה וחלק מהנסיבות) קבועים בסעיף 333, ואילו סעיף 335 מוסיף נסיבה מחמירה שעניינה נשיאת נשק קר או חם. לשם התקיימותה של עבירה זו נידרש כי תיגרם חבלה חמורה בפועל, כאשר מבחינת היסוד הנפשי – די בקיומה של מודעות בפועל לכל רכיבי היסוד העובדתי: לטיב הפיזי של ההיתנהגות, להתקיימותן של הנסיבות ולאפשרות גרימתה של התוצאה.
...
עם זאת, ראוי לציין כי מזה שנים רבות הלכת דרעי לא נדונה לגופה בבית משפט זה.
בהלכת דרעי, נקבע על ידי השופט (כתוארו אז) ש' אגרנט, כי בעבירת הניסיון לרצח אין צורך להוכיח את שלושת היסודות של המחשבה הפלילית בעבירת הרצח, וניתן להסתפק בהוכחת כוונת קטילה בלבד:
"סיכומו של דבר: בשימי את לבי את הלשון הברורה של סעיף 222 סעיף-קטן (א) [סעיף העוסק ב"ניסיון לרצח אחר", בפקודת החוק הפלילי, 1936, להלן: הפקודה] [.
סוף דבר
אין ראוי מלחתום את הכרעת הדין בדברי הפסיכולוג גוטליב אודות הנאשם:
"ניכרים גם קווי אישיות אנטי סוציאליים. נראה שהוא נעדר חרטה בכל מובן שהוא והוא כופר באופן בולט בכל נורמה לה חונך." (עמ' 6 לחוות הדעת נ/ 3, פסקה לפני הסוף)
אם דעתי תישמע, יש להרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
רענן בן-יוסף, שופט
אשר על כן, על דעת כל חברי ההרכב , החלטנו להרשיע את הנאשם בעבירות של ניסיון רצח – עבירה לפי סעיף 305 לחוק ובעבירה של חבלה חמורה – לפי סעיף 333 ו-335(א)(1) לחוק.