לא הוצגו בפני כל תשובות של הערייה לפניות הנ"ל, אולם ראה איזה פלא, כעבור ימים ספורים נוספים, הועדה המקומית לתיכנון ובניה של עריית עפולה, מנפיקה לתובעת חיוב מס מסוג אחר, חיוב היטל השבחה, בגין שימוש חורג, על סך 168,367 ₪, לתשלום "בתוך 21 יום".
באותו היום של הנפקת החיוב הנ"ל, 28/7/02, גזבר הערייה, "במקרה" עורך אישור נוסף לתשלום דמי שכירות (בקיזוז), שבו הוא מתייחס לתשלום הפרישי שכירות מיום 25/3/09 (עבור תוספת השטח שבנספח שנחתם) וכן, תשלום שכירות בגין כל השטח, לתקופה שבין יום 25/7/02 ועד ליום 25/9/02 (סוף תקופת השכירות החוזית).
...
לא פורט בחוזה, באופן מפורט, השטח הכולל שהעירייה שוכרת מהתובעת, אולם, כן מקובלת עלי טענת הנתבעת (אשר הוכחה דיה), כי הסכום הנ"ל חושב על בסיס תעריף דמי שכירות מוסכמים, בסך של 4$ למ"ר וכפועל יוצא מהאמור, השטח המושכר המוסכם, שנקבע בין הצדדים, הועמד על 491 מ"ר.
אמנם התובעת טענה ל"פלישת" העירייה לשטחים נוספים בגלריה, אולם חומר הראיות מלמד שהשטח המוסכם המושכר בעת חתימת החוזה (של 491 מ"ר), כלל גם את שטחי הגלריה.
בהתחשב במכלול הנסיבות, מקובלת עלי טענת הנתבעת, כי אין כל סיבה לפטור את התובעת (או לחילופין מי מטעם הבנק), מהאחריות להחזקת חלקי המבנה הריקים, כולל הגלריה, באופן המונע שריפות, עזובה, ונדליזם וכדומה.
לאור האמור, התובעת לא הוכיחה את אחריות העירייה לנזקים שהתגלו במבנה וטענותיה בנדון, על כן טענות אלה, נדחות.
כפי שהשיהוי והעדר הבאת כל ראיות כנגד, מובילים לאימוץ גרסת הנתבעת באשר להיקף ומועדי החזקת השטחים השונים, הרי ששיהוי זה אף מוביל למסקנה שאין מקום לפסוק חיובי הפרשי הצמדה וריבית על תשלומים אלה, אלא ממועד הגשת התביעה, ועד ליום התשלום המלא בפועל (ובהתחשב בעובדה שדמי השכירות חושבו מלכתחילה על-פי שערי הדולר דאז, כמפורט דלעיל).