הקלות במתן רשות להיתגונן כימעט ועיקרה מתוכן את משמעותה של תביעה בסדר דין מקוצר, ובתקנות סדר הדין האזרחי החדשות מתשע"ח-2018 אשר עתידות להכנס לתוקף ביום 01.02.2020, בוטל המנגנון של תביעה בסדר דין מקוצר.
כב' השופט בר-אופיר דן בסוגיה זו בספרו, סדר דין מקוצר בהלכה הפסוקה, מהדורה שמינית, בעמ' 24, ושם הוא ציין כדלקמן: "יש להמנע מלהוסיף לתביעה עילה שאיננה ראויה להידון בדרך זו, שאז נמצא שהתביעה כולה איננה כשרה לבוא לפני בית המשפט בסדר דין מקוצר".
לאור זאת, כי התביעה אינה ראויה להידון בסדר דין מקוצר לגבי אחד הנתבעים, אין מקום להותיר התביעה בגדרי הליך זה, ויש מקום למחוק את כותרת התביעה לגבי כלל הנתבעים.
...
רק כאשר אין בפי הנתבע כל טענת הגנה הראויה להתברר, כי אז דין בקשתו להידחות.
בתא"ק (ת"א) 58734-12-15
KAMA INTERNATIONAL LIMITED נ' מיכה הרצנו (23.07.2019) בחן בית המשפט סוגיית מחיקה של הכותרת כלפי חלק מבעלי הדין וכך נפסק: "מקום בו יש עילה למחיקת הכותרת בסדר דין מקוצר כלפי חלק מהנתבעים, יש למחוק את הכותרת כלפי כולם. אינני מקבלת את הטענה כי ניתן לנהל הליך של סדר דין מקוצר לשיעורין. מקום בו קיימת תשתית של סכום קצוב וראשית ראיה בכתב כלפי כלל הנתבעים, ניתן לדון בתביעה בפרוצדורה של סדר דין מקוצר. או אז במסגרת דיון בבקשת רשות להגן, ניתן לקבל טענות של חלק מהנתבעים וליתן להם רשות להגן ולגבי חלק אחר של הנתבעים, ניתן לדחות את הבקשה וליתן פסק דין על יסוד התביעה. אולם לא ניתן לערב מין בשאינו מינו כבר בשלב הראשוני של ההליך, ולאפיין בין נתבעים כאלה שניתן לתת נגדם פסק דין על יסוד התביעה לאלתר וכאלה שהתביעה אינה ראויה להתברר בהליך מקוצר ולכן כלפיהם יש להמשיך ולנהל את ההליך במסלול רגיל".
נוכח מסקנתי דלעיל, לא ראיתי צורך בשלב זה להידרש לשאר טענות הצדדים לרבות הטענות כנגד המבקש 1 וסיכויי בקשתו למתן רשות להתגונן, והטענה של אי צירוף תצהיר מפורט מטעם מי מהנתבעים, חרף חשיבותן של טענות אלו.
לפיכך, אני מורה על מחיקת הכותרת "בסדר דין מקוצר" מכתב התביעה וקובע כי התביעה, לאור סכומה ומהותה, תתנהל בסדר דין מהיר.
המזכירות תשנה הגדרת התיק לתיק תא"מ, תמציא החלטתי לצדדים ותקבע ת.פ. ליום 02.12.2019.