מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סגירת תיק הוצאה לפועל עקב פטירת הזוכה

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור המהוה בפועל ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל (הגב' כלנית שפירא ברגמן) מיום 10.8.19, על פיה דחתה את בקשת המבקש לסגור את תיק ההוצאה לפועל מחמת שהוי בנקיטת הליכים.
לאחר פטירת הנאמן הנ"ל מונה ביום 2.5.12 עו"ד ארז חבר כנאמן לנכסי החייב וניתן צו חיוב בתשלומים.
החלטת הרשמת בדחותה את הבקשה נקבע בהחלטה קצרה של כב' הרשמת כדלקמן: "מאחר ונמנע מהזוכה לפעול בתיק עקב הליך הפש"ר , בקשת החייב לסגירת התיק נדחית." טענות הצדדים כנטען ע"י המבקש במהלך התקופה הנ"ל הצטברו כספים בקופת הכנוס, ואין חולק כי יגיעו לנושי המבקש במסגרת תיקי ההוצאה לפועל שניפתחו כנגדו.
...
החלטת הרשמת בדחותה את הבקשה נקבע בהחלטה קצרה של כב' הרשמת כדלקמן: "מאחר ונמנע מהזוכה לפעול בתיק עקב הליך הפש"ר , בקשת החייב לסגירת התיק נדחית." טענות הצדדים כנטען ע"י המבקש במהלך התקופה הנ"ל הצטברו כספים בקופת הכינוס, ואין חולק כי יגיעו לנושי המבקש במסגרת תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו כנגדו.
לכן לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי למסקנה כי אין לתת רשות ערעור ,ואילו ככל שמדובר היה בערעור היה מקום לדחותו.
לסיכום לאור כל האמור הבקשה למתן רשות לערער נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ואולם המבקש לא פינה את החלק הגדול של המושכר ואף העלה בפני רשמת ההוצאה לפועל טענה כי יש לסגור את תיק ההוצאה לפועל כיוון שהזוכים לפי פסק הדין אינם זהים למגישי ההליך.
בפסק הדין נקבע כי אכן שניים מן התובעים נפטרו, אולם האחד (חליל אלעמורי) נפטר לאחר מתן פסק הדין ויורשיו רשאים להיות הזוכים בתיק ההוצאה לפועל; וכי ביחס לפטירתו של סעיד אלעמורי הוגשה הודעה לבית המשפט ובית המשפט אישר את חלופי התובעים.
בכתב התביעה נטען כי יסודה של ההסכמה אשר קיבלה תוקף של פסק הדין בטעות או בהטעייה וזאת כיוון שהמבקש לא ידע שסעיד אלעמורי נפטר לפני החתימה על הסכם הפשרה, כי נוכח פטירתו התביעה הכספית (שהוגשה לפי הנטען גם על ידו) הוגשה שלא כדין, וכי אם המבקש היה יודע על הדבר לא היה מגיע לאותה הסכמה.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ושמעתי את טיעוניהם ועדויותיהם בדיון שהתנהל לפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי יישומם של שיקולים אלו בענייננו מוביל לדחיית הבקשה.
מכאן כי לאמור בתצהיר בדבר חוסר ידיעה על פטירתו של סעיד אלעמורי אין כל יסוד - כאמור, כך גם לדברי המבקש עצמו בדיון - כך שאין כל בסיס לביטולו של ההסכם בין הצדדים על יסוד אותה "טעות". למעשה נוכח דברי המבקש בדיון הטענה עליה התבססה הבקשה שהוגשה נדחית מאליה.
סיכומם של דברים - מכל הטעמים המפורטים לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תיק ההוצאה לפועל בגין החוב ניפתח על ידי המנוח בשנת 1991.
במהלך השנים (2010, 2018, 2019) המערערים הוציאו מפעם לפעם נסחים, ולאור העובדה שלא נרשמה הערה על קיומו של ההליך, לא ידעו על כך. כמו כן, אין מחלוקת כי ביום 30.6.20 ב"כ החייב הודיעה לראשונה לתיק ההוצאה לפועל אודות דבר קיומו של הליך זה. בהודעה נרשם כך: "ב"כ החייב מתכבדת להודיע בזאת כי החייב מצוי בהליך פשיטת רגל וטרם הסתיים ההליך. לפיכך, יש להורות לזוכה לפעול למול בית המשפט ולהגיש תביעת חוב לתיק". החלטת הנאמן: הנאמן היתייחס לחזקת הידיעה הקונסטרוקטיבית, לאור פירסום ההודעה ברשומות.
החייב טען טענות לגופו של החוב, שאינן רלבאנטיות לערעור זה. החייב טען כי במועד פתיחת הליך זה תיק ההוצאה לפועל היה סגור.
זאת, משום שהמנוח נפטר בשנת 1995 (יצוין כי שנת הפטירה הנטענת אינה מתיישבת עם הרשום בצו הירושה), ועורך הדין שייצג את המנוח לא קיבל ייפוי כוח לייצג את היורשים.
...
דיון והכרעה: דין הערעור להתקבל.
בסיכומו של דבר, נקבע שכאשר נושה קיבל הודעה על צו הכינוס, הוא יתקשה לסתור את חזקת הידיעה, ולשכנע ש"לא יכול היה" להגיש את תביעת החוב במועד.
סיכום: הערעור מתקבל.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

האדמו"ר נפטר, ויורשיו לפי צו הירושה מיום 30.12.20 הם המערערת 94.5% מנכסי העיזבון האדמו"ר ובתו הודי יורשת 5.5% מהנכסים.
כב' הרשמת קבעה כי אין מקום לסגור את תיק ההוצאה לפועל בשל כך שהוא נוהל נגד רבינוביץ, וזאת משום שהוא נוהל כך כדין שכן רבינוביץ הוא אשר נטל את ההלוואה.
ככל שיש טענה שהגדלות אלו נובעות מדרך היתנהלותו של החייב רבינוביץ, על המערערת לנקוט בהליכים נגדו באשר הוא שגרם לה לנזקים אלו ואחרים ואולם הזוכה שכל פעולותיו היו כדין וקיבל את אישור רישמי ההוצאה לפועל במהלך כל השנים לכל הגדלות החוב לא צריך לצאת ניזוק מכך.
...
לאחר עיון במכלול הטענות, באתי למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטת כב' הרשמת לענין גובה החוב.
התוצאה היא, שלמעשה גובה החוב בתיק קטן מיום שהחוב עבר לזכותו של המשיב.
התוצאה היא אפוא שלא מצאתי מקום להתערב בהחלטת כב' הרשמת בכל הנוגע לגובה החוב בתיק ולפיכך הערעור נדחה ואני מחייב את המערערת בהוצאות המשיב ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ שיגבו מתוך סכום הערובה שהפקידה המערערת ויועברו למשיב 1.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הפסיקה הכירה בכך ששיהוי רב עשוי להעיד על ויתור של נושה, או זוכה ככל שמדובר בתיק הוצאה לפועל, על זכותו לגבות את החוב לו הוא זכאי.
נוכח פטירתו של ישראל בשנת 2015, הגישה המשיבה את תביעתה השנייה בשנת 2017 רק כנגד העותרת, אף שלא חל כל שינוי ברישומיה, ומכאן למסקנה לפיה המשיבה ויתרה למנוח על כל החוב נשוא תיק ההוצאה לפועל בשנת 2010.
המשיבה לא ידעה ולא יכלה לדעת כי תיק ההוצאה לפועל ניסגר על ידי לישכת ההוצאה הפועל ולכן גם לא ניתן לטעון כי היא זנחה או ויתרה על התשלומים המגיעים לה. אף את טענת ההתיישנות של העותרת יש לדחות, כי משניתן פסק דין בתובענה, ככל שהזכאי לא פעל לגבותו, הרי שנתבע יוכל לעלות טענת היתיישנות רק בחלוף 25 שנים ממתן פסק הדין, וממילא בהיבט של מירוץ ההתיישנות, לנוכח 3 השנים בהם התיק היה פעיל, יש לספור את תקופת ההתיישנות, לכל היותר, מיום 14.1.2013, כך שאין חולק כי במועד בו ניפתח התיק מחדש (12.9.2021) לא חלפו 25 שנים.
...
המשיבה, מנגד, טוענת כי אין בסיס לעתירה לגופה, וכי דין העתירה להידחות אף מחמת האיחור והשיהוי שבהגשתה.
טענותיה אלו של העותרת אין בידי לקבל.
משקבעתי כי אין לראות בהתנהלות המשיבה כוויתור ביחס לחלק החוב שלא נתבע במסגרת התביעה השנייה משנת 2017, כנטען על ידה, ממילא אף אין בידי לקבל את טענתה לוויתור מצד המשיבה באשר לחובו של המנוח ישראל, באופן הגורר הפטר אף לגביה מכוח סעיף 55(ג) חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973.
סוף דבר – העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו