בשנת 2010 בטרם ניסגר תיק ההוצאה לפועל ביקשה המשיבה להגדיל חוב לפי תחשיב של 4,000 ש"ח לחודש (כפי שעשתה בבקשתה משנת 2017) ובקשתה נדחתה על ידי כבוד הרשמת:
"אני דוחה את בקשת הזוכה להגדלת קרן החוב, שעה שלא הוכחשה טענת החייב, כי ההגדלה המבוקשת הנה בגין חיובים למזונות האשה לאחר מועד הגירושין ולמזונות הילדים ממועד בגירותם" (החלטת כבוד הרשמת שביט מיום 10.11.2010).
האפשרות העקרונית "להתגבר" על ההחלטה בדבר הגדלת החוב הראשונה קיימת במתווים דיוניים שונים בגדרי ההליכים בלישכת ההוצאה לפועל - בין היתר קיימת אפשרות לעתור בבקשה לביטול החלטה שניתנה בהיעדר תגובה (השוו גם תקנה 27 לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979), ולהארכת המועד להגשת בקשה כאמור או להגשת ערעור על ההחלטה בבקשה להגדלת החוב, קיימים גם מנגנונים נוספים דוגמאת תקנה 126א לתקנות ההוצאה לפועל אשר נועדה, בין היתר, למנוע מצב בו תידחה בקשה מוצדקת שהוגשה במתוה משפטי אחד "בעוד תוכנה של הבקשה, מצביע על התאמתה להליך אחר" (ע"א (מחוזי תל אביב) 2836/03 עריית תל אביב נ' מור (24.1.06)) - והגמישות הדיונית המסורה לבית המשפט לעינייני מישפחה - גם בשבתו כערכאת ערעור - מצדיקה בנסיבות הפעלת סמכות חריגה זו.
וכפי שקבע בית המשפט לעינייני מישפחה באחד המקרים: "אף אם תמצי לומר, כי קביעות כב' הרשמת לגוף עניין היו למעלה מן הצורך, שכן דחתה את טענות המערער... מחמת מעשה בית דין" - כפי שבעניינינו ניתן לומר שכבוד הרשמת התייחסה לסוגיית פרשנות החלטת בית הדין מעבר לצורך שכן לשיטתה ההחלטה בדבר הגדלת החוב כבר נחלטה - "סבורני שנוכח מהות העניין וחשיבותו, יש מקום שבית משפט זה יסטה מסדרי הדין, לשם עשיית צדק, ויאפשר את הדיון בפלוגתא שבמחלוקת לגופה. זאת מכח סמכות בית משפט זה על פי סעיף 8(א) לחוק בית המשפט לעינייני מישפחה, תשנ"ה - 1995 (ע"ר (מישפחה ירושלים) 874-03-15 א.ש.ל נ' ל.א (27.7.15)).
...
בשנת 2010 בטרם נסגר תיק ההוצאה לפועל ביקשה המשיבה להגדיל חוב לפי תחשיב של 4,000 ש"ח לחודש (כפי שעשתה בבקשתה משנת 2017) ובקשתה נדחתה על ידי כבוד הרשמת:
"אני דוחה את בקשת הזוכה להגדלת קרן החוב, שעה שלא הוכחשה טענת החייב, כי ההגדלה המבוקשת הינה בגין חיובים למזונות האישה לאחר מועד הגירושין ולמזונות הילדים ממועד בגירותם" (החלטת כבוד הרשמת שביט מיום 10.11.2010).
האפשרות העקרונית "להתגבר" על ההחלטה בדבר הגדלת החוב הראשונה קיימת במתווים דיוניים שונים בגדרי ההליכים בלשכת ההוצאה לפועל - בין היתר קיימת אפשרות לעתור בבקשה לביטול החלטה שניתנה בהעדר תגובה (השוו גם תקנה 27 לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979), ולהארכת המועד להגשת בקשה כאמור או להגשת ערעור על ההחלטה בבקשה להגדלת החוב, קיימים גם מנגנונים נוספים דוגמת תקנה 126א לתקנות ההוצאה לפועל אשר נועדה, בין היתר, למנוע מצב בו תדחה בקשה מוצדקת שהוגשה במתווה משפטי אחד "בעוד תוכנה של הבקשה, מצביע על התאמתה להליך אחר" (ע"א (מחוזי תל אביב) 2836/03 עיריית תל אביב נ' מור (24.1.06)) - והגמישות הדיונית המסורה לבית המשפט לענייני משפחה - גם בשבתו כערכאת ערעור - מצדיקה בנסיבות הפעלת סמכות חריגה זו.
וכפי שקבע בית המשפט לענייני משפחה באחד המקרים: "אף אם תמצי לומר, כי קביעות כב' הרשמת לגוף עניין היו למעלה מן הצורך, שכן דחתה את טענות המערער... מחמת מעשה בית דין" - כפי שבענייננו ניתן לומר שכבוד הרשמת התייחסה לסוגיית פרשנות החלטת בית הדין מעבר לצורך שכן לשיטתה ההחלטה בדבר הגדלת החוב כבר נחלטה - "סבורני שנוכח מהות העניין וחשיבותו, יש מקום שבית משפט זה יסטה מסדרי הדין, לשם עשיית צדק, ויאפשר את הדיון בפלוגתא שבמחלוקת לגופה. זאת מכח סמכות בית משפט זה על פי סעיף 8(א) לחוק בית המשפט לענייני משפחה, תשנ"ה - 1995 (ע"ר (משפחה ירושלים) 874-03-15 א.ש.ל נ' ל.א (27.7.15)).
כך לגבי ההגדלה הראשונה ובוודאי כך לגבי ההגדלה השנייה אשר גם לגביה נדרש המערער לערער ורק בשלב מאוחר ניתנה הסכמה לקבלת הערעור בעניין זה. סבורני אפוא, כי יש לקבל את הערעור בהקשר זה. ויודגש, מדובר בתיקון של אופן הגדלת החוב, ולא בהשבת מזונות שכבר שולמו בפועל על כל המשתמע.
סוף דבר הערעור בכל הנוגע להגדלת החוב הראשונה מתקבל, והיא תתוקן כך שתחושב מחדש בהתאם לאמור בפסקה 17; בכל הנוגע להגדלת החוב השנייה הערעור מתקבל בהסכמה והיא תבוטל באופן מוחלט (כאמור, כך היא גם שורת הדין); הערעור בכל הנוגע לדחיית טענת הפרעתי המתבססת על קיזוז חלקו של המערער בדמי השכירות נדחה.