ואלו טענות התובעת:
המלון - משתתפי הטיול ובהם היא ושני ילדיה, שוכנו במלון שונה מזה שהובטח בתחילה , דהיינו במלון "BENGJANHUI HOTELולא במלון ROSEDALE HOTEL & GUANGZHOU SUITES שהובטח להם בעת ביצוע ההזמנה. רמת המלון בו שוכנו לבסוף היתה נמוכה יותר (3 כוכבים במקום 4), איכות השירותים שניתנו בו היתה ירודה, לא היו בו בריכה, מיני בר ו/או כספת, חדר הכושר היה ממוקם במרתף והמלון עצמו היה מרוחק מבית חב"ד – מקום שהקרבה אליו היתה חשוב להם מאוד, לצורך ארוחות שבת וחג שמחת תורה שחל באותה תקופה. עוד טוענת התובעת כי בדיעבד הסתבר לה שהמלון המקורי בו אמורים היו משתתפי הטיול לשהות, ניסגר להזמנות מספר חודשים קודם למועד ביצוע הזמנתה.
האוטובוס - באחד מימי הטיול, במהלך נסיעה באוטובוס קטן וצפוף, כשל הנהג באומדן גובהו של גשר מעל הכביש והיתנגש בו באופן שגרם לבהלה והדיפת משתתפי הטיול ממקומות ישיבתם.
גרסת התובעת
בעדותה בפני חזרה התובעת על כל הטענות דלעיל, ותיארה את הליקויים ותחושות האכזבה והתסכול שהציפו אותה ואת ילדיה במהלך הטיול, כך: "...כשיצאנו לטיול למעשה חצי מהיום היה בעצם להגיע למלון, שלא היה מה שקבלנו. המדריך ירון אפילו הודה בפנינו בפורום מלא באוטובוס שהמלון המיועד היה אחד וקיבלנו אחר, וכולם התרעמו על זה... כשהגענו למלון הוא לקה בהרבה חיסרונות. אני לקחתי חדר לשלוש נפשות כדי להקל מבחינה כספית, בחדר לא היה ארון, היו קולבים שאיך שהוא על המראה היו תלויים, החדר היה ממש עם קילופי צבע, באמבטיה המים לא זרמו כמו שצריך, היה צריך לעמוד בתוך שלולית או לפמפם שהמים יחלחלו לביוב. חדר האוכל, אם לא ירדת בשש וחצי אז המנות שהיו על השולחנות חוסלו ואם ביקשת חלילה למלא משהו, העובדים במקום פשוט או שהם קולניים בטבעם או שקצת הרימו את הקול שלהם בצורה אגרסיבית...".
לשאלתי האם הבהירה לנתבעת מראש את ציפייתה לכך שהמלון בו ישהו יהא קרוב לבית חב"ד, השיבה התובעת: "... לנו חשוב היה שהמלון יהיה קרוב לבית חב"ד, בדקנו את זה באופן עצמאי. לא אמרנו לחברה שזה חשוב לנו, אבל המלון המקורי היה ליד בית חב"ד והמלון החלופי לא...".
בנוסף לכל אלה טענה התובעת כי במלון המדובר לא היו כספת ובריכה, התלוננה אודות ריבוי הסיורים בשווקים, על העידר הפסקות למנוחה והתרעננות במהלך היום ועל מחירים גבוהים במיוחד לפעילויות ה"אקסטרה" שהוצעו להם: "...בגלל שחברי הקבוצה ביטלו טיולי אקסטרה למיניהם, מופעים וטיפולים, מה שקרה שכל הביטולים הביאו למצב שהמדריך כעס מאוד על הקבוצה, שומעים אותו ברמקול, שזה לא ייתכן, שזו קבוצה ראשונה שמבטלים טיולים ולא לוקחים טיולי אקסטרה והיחס שלו השתנה מאוד. הוא קיצר את משך הפעילויות...".
לתמיכת טענותיה הפניתה התובעת להליך דומה אותו יזמו משתתפים אחרים בטיול כנגד הנתבעת בבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב (ת"ק 16483-01-20), שבו הגיעו הצדדים לידי פשרה, לאחר שגירסת המדריך ירון נשמעה.
...
בנוסף לכך הגישה התובעת דיסק און קי (ת/1) הכולל תמונות של המלון בו שוכנו חברי הקבוצה בסופו של דבר, והקלטות של שיחות שהתקיימו בשעתם בינה ובין משתתפים אחרים בטיול, לבין המדריך.
דיון והכרעה
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, נדרשתי לראיות שהונחו בפני ועיינתי בפרוטוקול הדיון שהתקיים בתיק הנוסף, מסקנתי היא כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
במצב דברים זה, אני סבורה כי העובדה שהנתבעת מכרה לתובעת את חבילת הטיול בחודש ספטמבר 2019 ככזו הכוללת את המלון המקורי, חרף העובדה שכבר בחודש יולי, דהיינו כחודשיים לפני כן, ידעה ש"המלון סגור להזמנות" – כך לדברי המדריך שהעיד בהליך הנוסף ולא זומן לעדות בהליך שלפני, עולה כדי הטעיה בהקשר המסוים הזה.
מפני כל אלה, בהעדר ראיות קונקרטיות לשאר תלונות התובעת, אך לנוכח התרשמותי
הכללית כי מדובר היה בטיול שלכל הפחות לא קדם לו הליך של תיאום ציפיות בין
הנתבעת ללקוחותיה, ובהתחשב בתמורה החלקית שאלה בכל זאת קבלו תמורת כספם,
החלטתי לקבל את התביעה בחלקה ולחייב את הנתבעת לפצות את התובעת בסכום של
3,000 ₪.