בהזדמנות זו הגישה המערערת מכתב, ובו ביקשה לקבל את תעודת הפטירה של המנוח "על מנת שאוכל למצות את זכויותיי מול ביטוח לאומי ויתר הגורמים כיורשת העזבון". בתום הראיון נימסרה למערערת הודעה בכתב על הפסקת הליך החיים המשותפים נוכח פטירתו של המנוח והודעה לה כי "באפשרותך להגיש בקשה למעמד מטעמים הומנטריים".
בין הצדדים מחלוקת אם בשלב זה הגישה המערערת בקשה למתן מעמד מטעמים הומנטריים.
לטענתו "משלא נמחקת היתנהלות/החלטת הרשות הפגומה והשגויה עם חלוף השנים, ניתן להעלותה גם לאחר שנים ולזכות בתוצאות הנגזרות מקיומה של היתנהלות/מחדלים/החלטה שגויה מטעם המשיב כבעניינינו".
ב"כ המערערת מוסיף וטוען כי למערערת התגבשה ציפייה סבירה להסדרת מעמדה בישראל.
עוד נטען כי תקופת חייה של המערערת בישראל לצידו של המנוח, שאותו הכירה כבר בשנת 2006, הנה המשמעותית בחייה ומהוה "אינדיקאציה לקיומה של זיקה חזקה יותר של המערערת למדינת ישראל דוקא", וכי נוכח נסיבות אלה "איבדה המערערת כל זיקה, הקושרת אותה לארץ מולדתה, ומנגד מתקיימות בעיניינה זיקות רבות הקושרות את המערערת וגורלה למדינת ישראל דוקא".
טיעוני המשיב
המשיב טוען כי ביום 28.10.2010 "נערך למערערת ולצאלח ראיון לבחינת כנות הקשר שבסיומו לא ניתנה המלצה לשידרוג המעמד, אלא על הארכת רישיון הישיבה מסוג ב/1 לשנה, לבחינה נוספת של כנות הקשר, עקב ספקות שהתעוררו".
עוד נטען כי בשנת 2012 ניפתח תיק חקירה כנגד המנוח בחשד לקשירת קשר לבצוע פשע ועל כן המליצה המישטרה "כי יש לדחות את הבקשה עד תום ההליכים". בשל כך הוקפא הטיפול בעיניינה של המערערת עד לסגירת תיק החקירה האמור בשנת 2014.
משהמשיב לא הביא בחשבון שיקול זה, נפל פגם הן בהחלטה מיום 2.6.2019 על הפסקת ההליך המדורג והן בהחלטה מיום 28.7.2021 שלא להעניק למערערת מעמד מטעמים הומנטריים.
...
עוד נטען כי תקופת חייה של המערערת בישראל לצדו של המנוח, שאותו הכירה כבר בשנת 2006, הינה המשמעותית בחייה ומהווה "אינדיקציה לקיומה של זיקה חזקה יותר של המערערת למדינת ישראל דווקא", וכי נוכח נסיבות אלה "איבדה המערערת כל זיקה, הקושרת אותה לארץ מולדתה, ומנגד מתקיימות בעניינה זיקות רבות הקושרות את המערערת וגורלה למדינת ישראל דווקא".
טיעוני המשיב
המשיב טוען כי ביום 28.10.2010 "נערך למערערת ולצאלח ראיון לבחינת כנות הקשר שבסיומו לא ניתנה המלצה לשדרוג המעמד, אלא על הארכת רישיון הישיבה מסוג ב/1 לשנה, לבחינה נוספת של כנות הקשר, עקב ספקות שהתעוררו".
עוד נטען כי בשנת 2012 נפתח תיק חקירה כנגד המנוח בחשד לקשירת קשר לביצוע פשע ועל כן המליצה המשטרה "כי יש לדחות את הבקשה עד תום ההליכים". בשל כך הוקפא הטיפול בעניינה של המערערת עד לסגירת תיק החקירה האמור בשנת 2014.
לשיטתו "בהתאם לפסיקתו העקבית של בית משפט נכבד זה, לא ניתן במסגרת בקשה למתן מעמד מטעמים הומניטריים לטעון כי הופרו הוראות נוהל אחר. ככל שהמערערת הייתה סבורה שהיא זכאית לקבלת מעמד בעבר, היה עליה למצות הליכים במועדים הרלוונטיים וללא שיהוי".
עוד נטען כי "במהלך ההליך המדורג של המערערת התעוררו ספקות ביחס לכנות הקשר של המערערת ובן זוגה, ובהמשך לא ניתן לה רישיון א/5 בשל תיק המב"ד של צאלח". לטענת המשיב, בשונה מעניין פודלוז'ניה שאליו מפנה המערערת, "בענייננו לא נפל כל עיכוב במתן החלטת המשיב כי אם הופעל שיקול דעת והוחלט להאריך את ההליך המדורג, מחשש לכנות קשר ובשל תיק המב"ד של צאלח".
המשיב מוסיף וטוען כי "ממילא המערערת ובן זוגה לא הגישו בקשה לקבלת רישיון לישיבת קבע, כנדרש בסעיף ה.17.ג לנוהל הפסקת ההליך".
דיון והכרעה
דין הערעור להתקבל בחלקו.
אשר על כן מתקבל הערעור על פסק הדין.