בנגוד לקביעות בית-המשפט, הראיות מבססות כי חברת "מקור הפחים" היא "מבצעת הבניה", "בעלת החוזה", "קבלן חצוני/עצמאי/ראשי" ו"המעביד" של מאג'ד. ראובן היה "מנהל העבודה" מטעם חברת "מקור הפחים", וכל האחריות למקצועיות ולבטיחות עובדיו נופלת עליו.
בנוסף, בע"א והבי, נקבע בהמשך:
"האחריות להבטיח את קיומן של הוראות הבטיחות ואת יישומן בשטח על ידי כל הנמצאים באתר מוטלת על "מבצע הבניה", כלשון תקנות הבטיחות.
היתייחסות תמציתית לשאר הטענות המשותפות
בעמ' 66 – 67, פירט בית-המשפט קמא את החובות שבדין שהפרו כל אחד מהמערערים, תוך הפניה להוראת החיקוק הרלבנטית, כשאלו כוללות, בין השאר: החובה למנות מנהל עבודה בבניה (פסקה 215); החובה למסור לנפגע מידע בדבר הסיכונים בעבודה, החובה לנהל פנקס הדרכה וחובה למסור תמצית מידע לעובדים (פסקה 216א' להכרעת-הדין); החובה למנוע סיכונים בטיחותיים לעובד ולספק לו ציוד מגן אישי לרבות קסדת מגן, חגורת בטיחות על כל אביזריה, רתמת בטיחות על כך אביזריה וציוד לבלימת אנרגיה קינטית כתוצאה מנפילה בגובה (פסקה 216ב' להכרעת-הדין); לא נעשתה בדיקה של הפיגום לקביעת יציבותו, תקינותו והתאמתו ולא נבדק פיגום עצמאי נייד (פסקה 217א' להכרעת-הדין); לא ננקטו אמצעים שימנעו נפילתו של מאג'ד מגג הגלריה, לא סופקו לוחות הדרכה וזחילה למאג'ד שעבד על גג שביר, לא הוצבו שלטי אזהרה ולא בוצעה בדיקה של גג שביר על-ידי מהנדס או הנדסאי ביניין (פסקה 217ב' להכרעת-הדין); לא מולאו התנאים להעסקת עובד בגובה, לא ניתנה הדרכה לפני העבודה בגובה, לא סופק ציוד להגנה בעת ביצוע עבודה בגובה (פסקה 217ג' להכרעת-הדין).
...
לאור הפסיקה שנסקרה על-ידי בית-המשפט קמא, הפסיקה הלא מחייבת שהוצגה על-ידי המדינה עצמה, על רקע נסיבות העבירה הספציפיות, ונוכח העובדה שהמדובר בעבירת עוון שנקבע לצידה עונש מקסימלי של 12 חודשים, מתחם העונש ההולם שנקבע על-ידי בית-המשפט קמא מקובל עלינו, ואיננו מקבלים את טענות המדינה בנושא.
על כן, לא מצאנו להתערב גם בענישה הכספית שהושתה על החברה.
סוף-דבר
נוכח כל האמור לעיל, אנו דוחים את הערעורים שהגישו המערערים 1, 2 ו – 3 כנגד הכרעת-הדין, וכן דוחים את ערעור המדינה על קולת העונש ואת הערעורים של המערערים 1 ו – 3 כנגד גזר-דין.