מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נפילה עקב איבוד שיווי משקל בניסיון לרדת ממלגזה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיניין אסם נדון עניינם של שני מערערים - אחד המערערים ביקש לרדת מארגז המשאית מבעד לדלת האחורית תוך שימוש במדרגה המותקנת מתחת לדלת כחלק מהמרכב ואיתרע מזלו והוא נפל, המערער השני שם, נפל תוך כדי סגירת אחת הדלתות שהנן כבדות ביותר ועקב הפעלת מאמץ גדול – שני המקרים הם מקרים טיפוסיים של יציאה מרכב הכוללת גם סגירת דלת.
התובע טוען שלא הוא ביצע את הטעינה אלא זו בוצעה על ידי מלגזה, משכך לא ניתן לראות את פעולותיו כחלק מפעולות נילוות לטעינה, ואולם קיים קושי לקבל טענה זו. פעולות הטעינה והפריקה והפעולות הנילוות יכולות להתבצע על ידי כמה גורמים, ביניהם נהג המשאית האחראי על השלמת הפעולות עגון המטען והכנת המשאית לנסיעה.
בעניינינו, התובע החליק בעת שניסה ידנית לשחרר את החובק מהמנוף (שיחרור ההידראוליקה ושל הפין המחבר).
על-כן אין התאונה נופלת לגדר החזקה החלוטה בדבר "ניצול הכוח המכני של הרכב". הדברים יפים גם לענייננו, התובע נפל עקב איבוד שיווי משקל וללא כל קשר לכוח המכאני של המשאית או עקב כוח שנאצר עקב ניצול הכוח המכאני (ראו רע"א 7454/17 הכשרה חברה לביטוח נ' פלוני (7/1/18)) ומכאן שלא מתקיימים במקרה זה תנאי החזקה ובכלל זה לא מיתקיים במקרה דנן הקשר הסיבתי המשפטי הנידרש על מנת שתקום תחולה לחזקה המרבה בדבר ניצול הכוח המכאני של הרכב.
...
המסקנה המתבקשת, היא שהפעולות שביצע התובע הן פעולות נלוות לטעינה, ובוצעו בשל הטעינה.
סוף דבר התאונה בה היה מעורב התובע הינה תאונת עבודה ואינה עולה כדי "תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק הפיצויים.
בנסיבות אלה, אין מנוס אלא להורות על דחיית התביעה וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

המחלוקת הנה באשר לנסיבות הנפילה, האם בשעה שהתובע היה בשלב העלייה למלגזה, היינו בשלב ה"כניסה לרכב", האם בשעה שניסה להתניע את המלגזה באמצעות כבלים שחוברו למלגזה אחרת.
יתכן כי בתחילת היום התניע התובע את המלגזה באמצעות כבל, אך אין בכך כדי לשלול את טענתו שבאותו יום נהג כבר על המלגזה, ירד ממנה והשאיר אותה מונעת, בשעה ששב ועלה אליה לאחר בדיקת החשבונית, איבד את שיווי משקלו ונפל.
...
אמנם בתקופה האמורה סבל התובע מבעיות רפואיות נוספות, ואולם נראה לי כי אלמלא התאונה היה באפשרותו להיעזר בימי מחלה או חופשה, ולא היו נגרמים לא הפסדי השכר שנגרמו לו. ועל כן מצאתי שיש לייחס את הפסדי השכר במלואם לתאונה.
מקובלת עלי טענת התובע שלפיה אין לנכות את התשלום ששולם עבור שכר הלימוד והנסיעות בתקופת השיקום.
סיכום לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את התביעה נגד קרנית ודוחה את ההודעות לצדדים שלישיים 3 ו-4.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

משום שהתובע עצמו העיד, כי נפל בשעה שניסה להוציא את המשטח ואז איבד שיווי משקל ועף לאחור ומכאן שאין כל קשר לירידה ו/או נסיון לירידה מהרכב.
החלקתו ונפילתו של התובע לא אירעה "עקב" שימוש ברכב בודאי שלא עקב שימוש למטרות תחבורה אלא עקב אובדן שיווי משקל במהלך משיכת המשטח באמצעות עגלה ידנית או החלקה במהלך משיכה על ריצפה רטובה תוך כדי ביצוע פעולת פריקה.
העד ינון חפץ , נציג הנתבעת 2 , העיד ולטענת הנתבעת 2 עדותו של נסתרה לפיה כל עובד וביניהם התובע, עבר הדרכה ספציפית מקצין הבטיחות לעניין תחזוקת המשאית דהיינו איך להעמיס, איך להשתמש במלגזה החשמלית, במלגזה הידנית, הרמפה וגם לעניין העמסת ופריקת סחורה לרבות ניקיון המשאית.
...
סוף דבר, תוצאת פסק דין בנושא החבות הינה כדלקמן: דין התביעה כנגד התביעה 1 בעילה של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים להידחות.
התובע ישלם לנתבעת 1 הוצאות משפט בשיעור של - 7,000 ₪ פלוס מע"מ אך אני מעכב את תשלום ההוצאות עד לסיום התיק אל מול הנתבעת 2.
אני קובע את התיק לקדם משפט מורחב בנוכחות התובע לצורך מתן הצעה אשר תהווה את הבסיס לסיום התיק במידת האפשר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

וכך הסביר התובע בבית המשפט את פעולת הורדת הסרן: "אני מוריד עד לגובה הרצוי, בדרך כלל הגובה יהיה מעט מתחת לגובה הזרוע של המתקן משום שהסרן כבד, אני מביא את הסרן מעט נמוך מהזרוע על מנת שידנית אני אגיע להרים את זה על הזרוע אין שיטה אחרת לזה. אני לא נלחם, אחרי שהושבתי אותו רק העברתי את הגובה של השן הגובלת הזו, למעשה הרצועות כבר משוחררות יותר ואין לי את המילחמה כנגד מתח הרצועה עם משקל הסרן והמלגזה והכל מאובטח, הסרן יושב על המתקן בצורה מאובטחת אין חשש להחלקה לאחור, רק אחרי שהוא יושב בביטחה אני חוזר למלגזה וחוזר לאחור כדי לאסוף את הסרנים הבאים" (עמוד 2 ש' 31-33 וכן עמוד 3 ש' 1-4 ).
בית המשפט קבע כי נפילת התובע ארעה בשל איבוד שיווי משקל שלו, ולפיכך נותק הקשר הסיבתי המשפטי בין ניצול הכח המכאני לנפילה.
בעיניין ע"א 3999/97 כהן נ' צור, פד"י נ"ג (4) 651, הורדו פלטות אבן ממשאית באמצעות מנוף, התובע ניסה לשחרר את אחת מהפלטות בדרך ידנית, ע"י נענוע הפלטה, ואז נפגע.
...
בפני מחלוקת באשר לסיווג התאונה נשוא התביעה – האם היא נכנסת לתחולתו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975 (להלן- חוק הפלת"ד) או שמא לא, ולפיכך דין התביעה להידחות.
מקובלת עלי טענת הנתבעת בסיכומיה, כי העובדה שברגע התאונה הסרן היה תלוי בצידו הימני על המתלה (התליה הייתה ע"י התובע), ובצידו השמאלי הוא היה בגובה המתלה, לכן הוא נדרש להרים את הסרן מעל גובה המתלה, מה שגרם לרצועה להיות רפויה.
סוף דבר, האירוע נשוא התובענה חוסה תחת ההגדרה הבסיסית של המונח "תאונת דרכים" בחוק הפלת"ד. למעלה מן הצורך אני קובע, כי החזקה החלוטה השלישית המרבה, לא מתקיימת בעינייננו.
הנתבעת תשלם לתובע שכ"ט עו"ד והוצאות בגין הליך זה בשיעור כולל של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

רקע כללי: התובע יליד 1964, (להלן: "התובע"), נפגע בתאונת דרכים, לטענתו, ביום 17.11.08 (להלן: "התאונה"), וזאת כאשר לטענתו, נפל ממלגזה לאחר שאבד את שיווי המשקל, בעת שניסה לרדת מהמלגזה.
הנתבעת לעומתו טענה שהחלטת המל"ל בעיניין הנכות התפקודית איננה מחייבת, שכן שאלת הנכות התפקודית נתונה לשיקול דעת בימ"ש. לטענת הנתבעת, במקרה הנידון ולאור הראיות שהובאו על ידה, הרי שלא קיימת נכות תפקודית והתובע חזר לתפקד כרגיל, או לפחות היה יכול לחזור לתפקד כרגיל ולכן סבורה הנתבעת שיש לתת פיצוי בגין אובדן הישתכרות לעתיד, סכום גלובאלי, תוך היתחשבות בכך שלא מדובר בנכות תפקודית.
...
איסוף חומר רפואי והוצאות משפט: אני מקבלת את התביעה להחזר הוצאות בסך של 1,000 ₪.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום, סך של 346,228 ₪ , בקיזוז סכום מוסכם בגין תגמולי מל"ל משוערך צמוד מדד וריבית מחצית התקופה בסך של 84,094 ₪, ובתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור של 15% (כולל מע"מ) והחזר אגרה בסך של 686 ₪.
כמו כן, תשלם הנתבעת את יתרת האגרה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו