מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נפילה על קולטן מי גשם שבור עקב קולטן פגום

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לא נבדקו בבדיקה זו אטימות קולטן מי גשם.
נברשת שנשברה- התובע ביקש לפצותו סכום של 10,000 ₪ עבור נברשת שנפלה והתנפצה בביתו כתוצאה מהרטיבות בתיקרת הדירה.
התובע לא הוכיח כי שוויה של הנברשת עולה על סכום זה, ומשום כך אין לפסוק לו סכום נוסף בגין כך. הודעת צד ג' 1 לאחריות נציגות הבית המשותף לרטיבות בדירת התובע, לא נימצאו מימצאים, למעט בחוות הדעת מיום 27.1.14, בה קבע המומחה, כי בקירות מזרחי וצפוני קיימים פגמים בחיפוי האבן, במיוחד באזורים בהם חדרה רטיבות לחדר שינה של התובע מעל החלון המזרחי שבחדר.
...
ד. הודעת צד ג' 2- אני מחייב את הקבלן אברהים אלעוויסת לשלם לנתבעת סך של 39,800 ₪ המהווים 2/3 מ סך 59,700 ₪.
ה. אשר להוצאות משפט- אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט ובנוסף שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.
אני מחייב את צד ג' 1 לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביחס ליתר ליקויי הרטיבות בחניון (היינו, מתחת לדירת תומר ובאזור שתחת מבואת הבניין הפתוחה) קבע המומחה כי: "הליקויים הנובעים מדירת תומר ומן הרכוש המשותף, אינם קשורים לעבודות שביצע קלדרון ולגביהם האחריות נופלת על הנתבעת". המומחה אמד את עלות התיקון בגין הרטיבות בחלקים אלה בלבד בסך של 38,000 ש"ח. הרטיבות מתחת לגינת קלדרון נבחנה, כאמור, במסגרת חוות הדעת שניתנה בתביעת קלדרון.
אדניות שהוגבהו בהקף הגינה – באחריות התובעים פגם באיטום באזורים מרוצפים – באחריות הנתבעת באזורים שרוצפו על ידה (באזורים אחרים לא ניתן לקבוע) פגם באיטום באיזור דשא סנטטי – לא ניתן לקבוע באחריות מי" (עמ' 13 לחוות הדעת) המומחה קבע כי כדי ליפתור את בעיית הרטיבות יש לפרק משטחים מרוצפים ושטחי אדמה וצמחיה, לפרק את הדשא הסינתטי, לפרק שורת אבן ראשונה ולבצע איטום כולל עליה עם הרולקות.
המומחה מצא ליקוי נוסף (שבר באחת האבנים) ודחה את מרבית הטענות האחרות לליקויים במדריגות.
כך, למשל, נקבע כי בקיר פיתוח דרכו הועברה צנרת נקוז מי גשם לא בוצעה סגירה לצנור והשלמת אבן חסרה.
...
מטעמים אלה, לא מצאתי להיעתר לבקשת התובעת בעניין זה. סוף דבר, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך כולל של 180,350 ש"ח. לסכום זה להוסיף 10% עבור פיקוח הנדסי.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 22,000 ש"ח. בקביעת הסכום האמור נתתי דעתי להיקף הליקויים שנמצאו בחוות דעת המומחה וכן לפער שבין הסכום שנתבע לסכום שנפסק בפועל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לצורך כך נעשו קולטנים שימנעו את זרימת כל מי הגשמים דרך הכבישים.
לגבי בן ארי מרחיב מאוד בנוגע לפגמים שנפלו לטענתו בחוות דעתו (ראה החלק השני של חוות הדעת) ומסביר בפירוט, מדוע כל פיתרון ופתרון שהוצע על ידי בן ארי אינו מתאים למניעת בעיית מי הנגר הרלוואנטית לעניינו.
...
בדרך אגב אציין ,כי אני סבורה שגם לו היה מוצג לעיוני פתרון ישים שננקט במדינה אחרת בעלות אסטרונומית, על מנת למנוע מצב שבו ימים ספורים בשנה במהלך החורף לא יוכלו שחיינים וגולשים להיות בים, לא היה מקום לאשר בקשה שכזו, שכן התועלת מההליך היתה פחותה מהנזק לציבור.
לסיכום: א) משלא מצאתי כי יש אפשרות סבירה שהתביעה תוכרע לטובת חברי הקבוצה, אין מנוס מדחיית הבקשה לאישור תובענה ייצוגית.
התביעה האישית נדחית אף היא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

להערכתו, כמות מי הגשמים, לפי היסתברות של 20%, זמן רכוז של 20 דקות, מקדם שטח 50%, נותן ספיקה משוערכת של מי גשמים כ-800 מק"ש. היום, קיים קו ו-2 קולטנים, אולם אפשרות הקליטה מוגבלת בגלל תנאי הסביבה.
לדעתו, בהתאם להיתר הבניה שניתן ב-6.1.97 יש לבצע גדר אבן בגבול החלקה, הגדר לא הוקמה ואם הייתה נבנית אין כל ספק "שחלק חשוב מתפקידה היה עצירה/הטייה של מי הנגר העילי המגיעים מכיוון רחוב החרצית לחלקה" ובכך היו, לטענתו, מקטינים ומונעים באופן משמעותי ביותר את זרימת המים לכיוון דירת התובעים.
שני המומחים נחקרו בפניי ולא מצאתי כל פגם או טעות כלשהיא שיש בהם להצדיק פסילת ממצאיהם בכל הנוגע לשאלת האחריות.
...
בנסיבות אלה לא ניתן לאמץ אף אחת משתי חוות הדעת, אולם לאור המסקנה כי אירועי ההצפה הותירו נזקים למבנה יהא זה נכון לפסוק בעניין זה על דרך האומדנא.
לאור כל האמור, סך כל הפיצוי, בניכוי אשם תורם בשיעור של 20%, עומד על 50,000 ₪ (מעוגל).
סוף דבר, הנני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 50,000 ₪, בצירוף הוצאות משפט בגין האגרות ושכ"ט מומחים בסך של 15,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך של 12,000 ₪ כולל מע"מ כחוק.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2012 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוסף על האמור טוען התובע לבעיות במזגן, בדוד השמש שנשבר בעוד הנתבעת סירבה לתקנו, ומלין על צנור נקוז שנתלש בשל הסופות וגרם לאי נעימות רבתי משך ארבעה ימים כאשר הפיתרון אותו מצא אינסטלטור הנתבעת היה זמני.
בסעיף 9(ב) להסכם השכירות התחייבה הנתבעת כדלקמן: "המשכיר מצדו יהא חייב לתקן פגמים ו/או קלקולים אשר יתהו במשך התקופה הקצובה (תקופת השכירות – הערה שלי מ.א.ק) ואשר החובה לתקנם תהא עליו כמשכיר וזאת תוך זמן סביר מיום דרישת השוכר". [הדגשה איננה במקור].
לא הוכח לפני כי הנתבעת ידעה שהשיפוץ אותו ערכה עובר להשכרת הדירה לנתבעים לא יעלה יפה, וכי יחדרו מים לדירה בגשם הראשון ויביאו להיקוותן של שלוליות בה. עם זאת, אין מחלוקת כי עם היוודע הבעיה שומה היה על הנתבעת לתקן האמור ובתוך זמן סביר.
ככל שבחר התובע שלא לעשות כן, ההוצאה הכרוכה במעבר דירה איננה הוצאה הנופלת לפתחה של הנתבעת.
...
הטענות בדבר המזגן שלא פעל או בעיית הביוב שהתגלתה, הגם שהנני מקבל את גרסת התובע כי תקלות אלו קרו, אינן מפורטות כדבעי ואינן מגובות באסמכתא כלשהיא לכל הוצאה שנגרמה בפועל.
אינני נעתרת לתביעה להחזר דמי תיווך, אם משום השימוש שנעשה שימוש בדירה ואם משום שלא הובאה אסמכתא להוצאה זו. אשר להוצאות חיפוש ומעבר דירה; עת תוקן הליקוי המשמעותי בדירה, היה בידי התובע להאריך את תקופת השכירות בשנה נוספת בכפוף ל"אופציה" ולתנאיה כמפורט בסעיף 20 להסכם השכירות.
סוף דבר הוא כי על הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 4,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו