ראשית, אדגיש כי טענת התובע בתצהירו, כי לא קיבל כל הדרכת בטיחות מאז הגעתו למדינת ישראל, אינה מהימנה בעיני, לא רק שנפלה סתירה בין תצהירו לבין עדותו כאשר בעדותו נכון היה להודות שלאחר התאונה קיבל הדרכה, אלא שהתרשמתי מעדותו של מנהל העבודה, כי אכן הועברו הדרכות לפועלים הסינים על ידי המוסד לבטיחות ולגיהות, כאשר האנטרס המובהק של המעביד והקבלן הוא לדאוג לקיומה של הדרכה כזו.
לטענת חברת כוח האדם בעת קרות האירוע התובע עבד אצל הקבלן שהיה המעסיק בפועל של התובע, הייתה לו השליטה המלאה על עבודתו והוא זה שהיה צריך להדריך את התובע ואף עשה כן והתובע היה כפוף להוראותיו ומשכך, לחברת כוח האדם לא הייתה כל נגיעה לעבודה בתחומי האתר, ולא הייתה לה כל שליטה על המתרחש באתר.
במקרה דנן, כל לטענתה, היה במקום העבודה מנהל עבודה מוסמך, שהדריך, פיקח וקבע את מהות התפקיד וסיפק את הציוד לתובע לרבות הסולם ממנו נפל ומשכך אין לצפות כי חברת כוח האדם תישא באחריות כלשהיא ביחסים בין התובע לקבלן.
...
הלכה למעשה הצדדים אינם חולקים על כך.
בנסיבות העניין, אני קובעת, כי התובע בהיותו פועל בניין מנוסה בארצו ובישראל, יכל להרוויח לולא התאונה סכום בגבולות השכר הממוצע ואף מעט למעלה מכך, ומשכך מעמידה את בסיס השכר של התובע על סך של 2,000 ₪ וזאת מתוך גם מתוך הנחה, כי בעתיד השכר צפוי היה לעלות לפחות בשיעור מתון.
בהתחשב בגילו של התובע, באופן קרות האירוע, באחוזי הנכות הרפואית והתפקודית שנותרו לו בגין פגיעותיו האורתופדיות והנפשיות, אני סבורה, כי הסכום של 125,000 ₪ ישקף פיצוי הולם בראש נזק זה.
תשלומי הביטוח הלאומי
המוסד לביטוח לאומי שילם וישלם לתובע סכום של 544,182 ₪ נכון לתאריך 9/3/15.
סוף דבר
בנסיבות שהתבררו התביעה נגד הנתבעות 1 ו- 3 נבלעת בסכום הפיצוי שנפסק ומשכך אין הן צריכות לשלם דבר.