אלה יפורטו להלן:
במסמכים הרפואיים: במסמך רפואי, מאת ד"ר אסא לב אל, מיום 31.12.2017, נרשם: "ניחבלה ב 28.12.17 בנפילה כשהחליקה על מדרגות בדרכה לעבודה. היא נפלה קדימה בלמה את הנפילה ביד ימין והחלה סובלת מכאב ברך שמאל...".
במסמך רפואי נוסף, מיום 1.1.2018 "הפניה למכון פיזיותראפיה, נרשם: "לדבריה נפלה במדריגות כאשר היתה בדרך לעבודה...".
גרסה נוספת מסרה התובעת בתביעתה לדמי פגיעה - במסמכי התביעה שהגישה לנתבע לקבלת דמי פגיעה, מתארת התובעת, ביתר הרחבה, פרטים נוספים אודות התאונה וטוענת כי נפילתה התרחשה במדרגה השלישית ממנה נפלה למדרכה שלאחריה נפלה "את כל ה4 מדרגות". כך:
בטופס תביעה לדמי פגיעה, תארה את התאונה כך: "נפילה מהמדרגות למדרכה".
בדו"ח הבטיחות - טופס "תאונת עבודה" על גביו חתום מר מוטי בוהדנא, ממונה בטיחות וגיהות, מדריך עבודה בגובה – מנהל בטיחות מוסדות החינוך, שצורף לטופס התביעה כאמור (נספח ו' לתביעה ) מיום 2.1.2018 תוארה התאונה, מפיה, כך:
"יצאתי מהבית לכיוון האוטו לעבודה ביום 28.12.18 ישנם שלוש קבוצות של מדרגות. בשלישי מעדתי ונפלתי את כל ה 4 מדרגות למדרכה וליד האוטו. לאחר כמה דקות כשהתעשתתי מהכאב בברך התקשרתי למזכירה והודעתי לה שככה לא אוכל לעבוד..". (הדגשה לא במקור).
מעדותו זו ניתן ללמוד על כך שמר גנון נהג ב"סביבת המדריגות" הן החיצונית והן הפנימית כ"מנהג בעלים" במובן זה שדאג להשקות את העציצים המצויים על שטח המדריגות, כשטח כניסה לביתו הפרטי ולמעשה בני הזוג דאגו לטיפוח המדריגות וסביבתן.
פרשנות הכוללת "בדרך לעבודה" את חצר ביתו הפרטי של העובד ואת המדריגות שבו משמעה הכנסת סכוני הדרך לתחום רשות היחיד, והיא איננה מתיישבת עם תכלית הכסוי הבטוחי המוענק לעובד במקרה של תאונה שארעה לו בדרכו מביתו למקום עבודתו"(ההדגשה אינה במקור).
...
למעשה, במסגרת הליך זה התובעת לראשונה טוענת כי במועד התאונה בעודה יורדת במדרגות, סגרה את השער מהשביל המוביל לביתה הפרטי למדרכה וממנו יוצאים המדרגות, וכי סגירת השער הינה הכרחית כיוון שמצויים בשטח ביתה חיות, כך שסגירת השער מונעת מכלבים להיכנס – פרט אשר לטענתה לא נרשם בהודעה לחוקר המל"ל על אף שנמסר לו.
על אף הקושי לקבל את טענותיה של התובעת כעת, בהינתן גרסאותיה הראשוניות עובר לניהול ההליך – שגם ביניהן לא מצאנו התאמה, יש לתת את הדעת לכך שבמכלול הנסיבות כפי שתוארו על ידי התובעת, מתיישבת יותר המסקנה כי הגורם לנפילתה של התובעת היה המדרגה השלישית.
ובאשר לגורם לתאונה – לאחר ששמענו את העדויות ועיינו בחומר הראיות שהונח לפנינו אנו קובעים כי בהינתן גרסתה של התובעת כפי שנמסרה גם בטרם ניהול ההליך שלפנינו, והראיות כפי שפירטנו לעיל אנו קובעים כך: במועד התאונה יצאה התובעת מביתה כאשר לאחר שחצתה את השביל המוביל מביתה הפרטי לכיוון המדרגות המובילות מביתה הפרטי לכיוון המדרכה, נפלה התובעת עת שדרכה על המדרגה השלישית.
לסיכום
על סמך כל האמור לעיל, אנו קובעים כי מאחר שהוכח כי לתובעת היתה שליטה על סיכוני הדרך בשטח בו היא נפלה ביום התאונה, כלומר – במדרגה השלישית בגרם המדרגות המהווים בגדר "רשות היחיד", אזי בעת שהתובעת נפלה, היא עדיין לא היתה ב"דרך" מביתה לעבודתה, ועל כן - הנפילה האמורה אינה בגדר "תאונת עבודה" לפי הוראת סעיף 80(1) לחוק.
סוף דבר – התביעה נדחית.