לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי ירושלים (השופט עמיצור איתם; ב"ל 55465-10-21), במסגרתו נדחתה תביעת המערער להכרה בפגיעה ברגלו מיום 14.7.19 כתאונת עבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: החוק).
יצוין כי המעסיק לא אישר את קרות התאונה וציין על גבי הטופס כי "הארוע אינו מוכר לנו... על פניו נראה כי התאונה כפי שטוען העובד לא הייתה בדרכו הביתה אלא פשוט נפל ברחוב ללא קשר לעבודה".
המוסד דחה את התביעה מהטעם שלא הוכח שהתאונה התרחשה בדרכו של המערער ממקום העבודה לביתו.
לכך יש להוסיף את סימני השאלה האובייקטיבים העולים מגירסתו ולא הוסברו על ידו באופן משכנע על אף שנשאל על כך, וביניהם משך הזמן הארוך ממועד צאתו ממקום העבודה ועד המועד הנטען בו התרחשה התאונה; משך הזמן הבלתי-סביר מהמועד הנטען בו ארעה התאונה ועד הגעתו לבית החולים; והפער המשמעותי בין גרסת הנפילה במדריגות לגירסה שפורטה במסמכים הרפואיים.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים כפי שהובאו בפנינו בכתב ובעל פה ועיינו בכל חומר התיק, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
כידוע, אין זו דרכה של ערכאת הערעור להתערב בממצאים עובדתיים, ולא מצאנו כי מקרה זה מצדיק חריגה מכך.
אף לא מצאנו ממש בטענת המערער כי הנטל מוטל היה על המוסד להוכיח סטייה של ממש כמשמעותה בסעיף 81(א) לחוק, שכן המערער כלל לא עמד בנטל הראשוני להוכיח כי הפגיעה אירעה בדרכו חזרה לביתו ממקום העבודה ומשכך כלל לא נכנס לגדרו של סעיף 80(1) לחוק.
סוף דבר - הערעור נדחה.