מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נפילה במדרגות אולם אירועים עקב מדרגות לא בטיחותיות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טוען, כי החליק עקב מספר ליקויים הקיימים במדריגות המובילות לאולם האירועים: המדריגות חלקות; על גבי המדריגות היה ליכלוך או רטיבות; על גבי המדריגות לא היו אמצעים למניעת החלקה כנדרש בחוק; לא היה מאחז יד באמצע המדריגות הרחבות ולפיכך, לא הצליח לבלום את הנפילה ולמנוע את הנזק.
כפי שאפרט להלן, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה, כי לא עלה בידי התובע להרים את הנטל הראייתי הנידרש במשפט אזרחי להוכיח, כי נפילתו ארעה בשל ליכלוך או רטיבות שהיו על המדריגות או בשל כשל במדריגות ועל כן, לא הוכח קשר סיבתי בין הנזק שניגרם כתוצאה מהנפילה לבין הפרת חובת הזהירות, אם אכן הופרה ולפיכך, אין לייחס לנתבעת 1 אחריות לאופן היתרחשות התאונה.
בנוסף, בהקשר זה העיד בפני, כאמור, מר יואל ברוך, אחד מבעלי אולם האירועים אשר ציין, כי אולם האירועים קיבל לאורך השנים, גם לאחר קרות התאונה, את כל האישורים הנדרשים לצורך קבלת רישיון עסק, אישורים הכוללים גם אישור באשר לתקינות המבנה ובטיחותו, לרבות גרם המדריגות המוביל לפתח הכניסה לאולם האירועים וליציאה ממנו.
...
לא שוכנעתי, כי במקרה זה קיומו של מעקה כאמור, היה משנה את אופן קרות התאונה או מביא למניעתה.
לאור הראיות שהובאו, אני סבורה כי ענייננו משתייך לקבוצת הנפילות "הרגילות", המהווה סיכון רגיל במרחב הפרטי והציבורי.
סיכום בהעדר הוכחה כי עסקינן בסיכון בלתי רגיל, ובהעדר הוכחת רשלנות - התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בערבו הראשון של השיט בשעה 21:45, בדרכו למופע באולם הראשי של האונייה, מעד מר זילכה במדריגות האולם ונחבל בידו ובחזהו.
טענתו המרכזית של מר זילכה היא, כי גובהה של המדרגה בה מעד הוא 22.5 ס"מ בעוד שעל פי התקן אין לבנות מדרגה שגובהה עולה על 17.5 ס"מ. אשר לגובהה של המדרגה: הגם שהדרך בה מדד מר זילכה את המדרגה אינה המיטבית, שכן לטענתו בהיעדר אפשרות למדוד המדרגה בזמן אמת, סימן בנו (עו"ד רוני יאיר זילכה ) את גובה המדרגה על דף אותו מדד לאחר מכן (תוך שצרף תמונות וסרטון המעידים על אוטנטיות המדידה), מצאתי לקבל את גירסתו שלא נסתרה.
בתאור הארוע על פי דוח קצין הבטיחות (נספח א' לתצהיר מנו ספנות), שנערך על ידי מר מלנקו בסמוך לארוע, נכתב שמר זילכה ציין בפניו כי הוא מעד בשל כך שלא שם לב לקיומה של המדרגה.
בנסיבות אלו יש לבכר את גירסתו הראשונה של מר זילכה, כפי שהיא עולה מדוח קצין הבטיחות, לפיה הוא מעד במדרגה בשל כך שלא שם אליה לב וללא קשר לגובהה של המדרגה.
...
בנסיבות אלו הימנעותה מלהביא ראיה זו פועלת לחובתה ואני קובע כי גובה המדרגה הוא 22.5 ס"מ. עם זאת, הגם שאני מקבל את טענת מר זילכה לעניין גובה המדרגה, משלא הוכיח כי התקן החל על אוניות אוסר בניית מדרגה בגובה זה, אני קובע כי מר זילכה לא הוכיח שמנו ספנות התרשלה בבניית המדרגה או כי הפרה חובה חקוקה (הגם שטענות אלו לא נטענו בכתב התביעה) וממילא דין תביעתו להידחות.
לאור כל האמור, משלא הוכח שמנו ספנות הפרה את חובת הזהירות ומשדחיתי גרסתו של מר זילכה בדבר נסיבות נפילתו ובדבר קיומו של קשר סיבתי בין גובה המדרגה לנפילה זו, דין התביעה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור משקבעתי כי מר זילכה לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח כי מנו ספנות התרשלה, משלא הוכיח כי המדרגה נבנתה בניגוד לתקן מחייב ומשקבעתי כי לא נמצא קשר סיבתי בין נפילתו של מר זילכה לגובהה של המדרגה – דין התביעה להידחות.
לפיכך התביעה נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

שקד העיד כי היה לו באולם האירועים שכיר שתפקידו היה אחראי בטיחות, אך הוא נפטר בשנת 2016 (עמוד 25 ש' 31-32 וכן עמוד 26 ש' 1-4 ).
על המדריגות לא הייתה תאורה "התאורה היא מלמעלה על העצים כל האיזור קבלת הפנים מואר על ידי פרוז'קטורים שתלויים על העצים...על כל עץ היו בסביבות 3 או 4 פרוז'קטורים שזה קוורץ 500 שזו עוצמת התאורה." (עמוד 29 ש' 9-12 ).
צ"ג לא היה נוכח באירועים, ולא הייתה לו שליטה על מערכת התאורה בגן האירועים.
גם בתעודת חדר המיון מיום 27.8.10 שעה 00:21 (הארוע ארע ביום 26.8.10 בלילה כך שהגיוני כי התובע נקלט בבית החולים, בשעת חצות בקירוב של יום 27.8.10 ), מתארת כי התובע נפל ממדרגה, באולם שמחות.
...
דין הודעת צ"ג להידחות.
התובעים ישלמו את הוצאות הנתבעת, לרבות שכ"ט עו"ד ומע"מ בשיעור כולל של 5,000 ₪.
הנתבעת תשלם את הוצאות צ"ג לרבות שכ"ט עו"ד ומע"מ בשיעור כולל של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף, הוצגה חוות דעת מהנדס מומחה לבטיחות, מר סעיד סלים, לפיה מדובר במדריגות תקניות, עם פסים נגד החלקה ולכן אין להשית כל אחריות בגין הנפילה לפתחה של הנתבעת.
בתעודה רפואית שערך ד"ר עובייד סולימאן מיום 1.5.11 נרשם בפרק התלונות כי "..ביום 7.4.11 נפלה ממדריגות באולם אירועים עקמה קרסול...." בחוות הדעת הרפואית של ד"ר גורדון מיום 25.10.13 נרשם בתאור המקרה "..ביציאה מאולם אירועים החליקה במדריגות רטובות, נפלה ונחבלה בקרסול שמאל..." בסעיף 3 לכתב התביעה נטען כי ירדה במדריגות והחליקה.
שני העדים טענו כי פסעו במורד המדריגות בעקבותיה של התובעת וחזו בנפילתה.
לכן, לא הוכח על ידי התובעת כי מדובר במדריגות בלתי תקינות במובן זה. יחד עם זאת, המומחה מטעם הנתבעת תולה יהבו בפסים למניעת החלקה הקיימים על שלח המדרגה כפי העולה מהתמונות.
...
לאור מכלול הראיות שהוצגו, אני מקבלת את גרסת התובעת כי התאונה התרחשה עת ירדה במורד גרם המדרגות עד כי הגיעה לאזור המדרגות הלולייניות, שם לא היה מעקה אחיזה על הקיר והיא החליקה עקב רטיבות על המדרגה.
עמדה זו דינה להידחות.
לסיכום, סך הפיצוי לתובעת יעמוד על 60,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעות: הארוע לא ארע במקום לו טוענת התובעת, באותו מסדרון הסמוך לכניסה לבניין (שהוא המקום אליו היתייחס מומחה הבטיחות מטעם התובעת).
הרלבנטיות כאמור, שבהנתן החלופה (שלטעמי התבררה בסופו של יום כסבירה יותר) שהתובעת נפלה על אחת מאותן 3 מדרגות - איש לא הוכיח שמדובר שהמדרגות לא תקניות או מסוכנות.
אולם, כאמור עו"ד נאדין סברי אגבאריה, אישרה בזמנו לחוקר גם שלא הייתה רטיבות (עניין שעליו לא חולקת התובעת), וגם שהתובעת עצמה מסרה לה בתכוף לאחר המקרה, כי עקמה רגלה במדריגות עצמן, ואז נפלה.
אותן מדרגות לא נבדקו, ולא הוגשה לגביהן חוו"ד. הנתבעת וודאי לא היתה אמורה ביוזמתה להגיש חוו"ד שעה שהתובעת אינה טוענת כל טענה קונקרטית בעיניין בטיחות המדריגות).
...
מיקום הנפילה – סיכום ומסקנה: התובעת נפלה אכן בסמיכות מקום לזה בו טענה שאירעה התאונה.
משעה שלא הומחשה התרשלות, דין התביעה לדחייה.
כאמור, אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו