לטענתו, הנתבעת לא שילמה חוב לועד הבית ואף הכניסה שינויים בטיוטת החוזה, שלא היו מקובלים על התובע.
הנתבעת טענה, כי התביעה נפלה עליה "כרעם ביום בהיר". שכן היחסים המשפטיים בין הצדדים הסתיימו לפני למעלה מארבע שנים.
כך, דומה, כי בנסיבות המקרה, זנח התובע את זכות התביעה העומדת לו. כאמור, מטענות הנתבעת, ניתן להבין, כי התובע ובת זוגו נתנו לה להבין שלא יגישו תביעה נגדה, וכדבריה: "הנתבע/תובע שיקר במצח נחושה כשהבטיחו שלא נגיע לבית המשפט ובסופו של דבר אנחנו עומדים בפני בירור משפטי ועוד גוררים אותי מירושלים לחיפה. ולראייה השותפה כלל לא שותפה לכתב התביעה שלו". הנתבעת תארה כי הגיעה לבית התובע ואמרה: "אני מקוה שפנינו לטוב כי בכל אחד מאיתנו יש בלבו על השני ובכל זאת כדאי שכל אחד מאיתנו יפנה לדרכו ונסיים את העניין בטוב". התרשמותה הייתה שהשניים קיבלו את הצעתה ומאז ועד הגשת התביעה כ-4 שנים תמימות חלפו והם לא אמרו דבר כי בדעתם להגיש תביעה או דבר מעין זה. סבורני כי בעניינינו היתקיים הכלל לפיו: "בהשתהות בפנייה לבית-המשפט משום שימוש לא נאות בזכות התביעה הנתונה לתובע ופגיעה בציפייה הלגיטימית של הנתבע שלא להיתבע – שימוש המגיע כדי ניצול לרעה של ההליך השפוטי" (רע"א 4928/92 עזרא נ' המועצה המקומית תל-מונד [11]; D.W. Oughton, J.P. Lowry, R.M. Merkin Limitation of Actions [60], at p. 23).
...
לא נעלמה מעיניי העובדה כי שותפתו של התובע לא השתתפה עמו בהגשת התביעה והתובע העיד על כך. דומה שהשותפה אשר היא שנשאה ונתנה בעיקר עם התובעת לא הייתה שלמה עם התביעה והדבר יכול להוות אינדיקציה נוספת לחוסר תום הלב שבהגשת תביעה זו.
מכל המקובץ, אני קובע שהתביעה העיקרית הוגשה בשיהוי והטעמים שניתנו לדחייתה עונים על הטעמים שצוינו בפסיקה.
יודגש כי: "..בנושא השיהוי מסור לבית המשפט שיקול דעת רחב לגבי נפקות השיהוי בנסיבות המקרה הספציפי שלפניו. במסגרת זו ישקול בית המשפט, על דרך האיזון, את האינטרסים ההדדיים של בעלי הדין ואת מאזן הנזקים ביניהם, תוך התחשבות במהות התביעה ובסעד המבוקש במסגרתה. נטל ההוכחה להתקיימותם של התנאים מוטל על הטוען לכך, דהיינו, על הנתבע (ראו: פרשת תלמוד תורה והאסמכתאות שם; ע"א 2950/07 סולימאן נ' מדינת ישראל- מינהל מקרקעי ישראל והאסמכתאות שם ([פורסם בנבו], 21.10.2009))."
באשר לתביעה שכנגד, אני סבור שאין בה ממש ואסביר; ראשית, מרבית האירועים שתיארה הנתבעת חלה עליהם התיישנות והתובע צודק באמירתו בעניין זה. בכל מקרה חל שיהוי כבד בתביעה שכנגד שהגישה הנתבעת.
התוצאה היא שהתביעה העיקרית והתביעה שכנגד נדחות.