גם בטופס הפניה לעירייה מיום 4.3.10, מסר התובע רק באופן כללי "כי השוק הישן מסוכן להולכי רגל" – ללא שנקב במפגע הספציפי שגרם לנפילתו, ובכתבה שצרף לכתב התביעה ביחס לפגיעתו בשוק (ככל שיש משקל כלשהוא לראיה כזו) – נרשם שהוא החליק על ריצפה חלקה, שוב ללא ציון קיומם של נוזלים או נקוז רעוע - ובשעה שמדובר באמירות כלליות, שאינן מפרשות מפגע קונקריטי שגרם לתאונה – עולה קושי נוסף לקבוע תשתית עובדתית מספקת באשר לסיבה שהובילה להחלקתו בשוק (נ/1, ת/3).
התובע לא פירט דבר לגבי אותה 'בקעה' רטובה, היכן בדיוק היא ממוקמת ביחס למקום החלקתו, ואף שינה והוסיף מפגע חדש בדמות "שברים" שמצא ברצפת השוק שמאפייניהם לא הובהרו כלל.
ואוסיף, כי התובע לא טען שהריצפה היתה מחליקה בגלל החוסר בצבע, אלא שבמקום נאגרו נוזלים שלא ניתן היה להבחין בהם בשל צבעה של הריצפה, וברור שהדברים אינם מתיישבים זה עם זה.
לאחר שבחנתי את העדויות, ובשעה שגירסתו של התובע אינה עקבית, ואין לדעת מדבריו או מהמסמכים שצרף, מתי התרחשה התאונה, מדוע החליק, כיצד החליק, ממה נפגע – האם מהפגיעה בריצפה או שמא מפישוק הרגליים, ומתי החל לחוש בכאבים, אין בפני גירסה עובדתית מספקת, לא כל שכן כזו המצביעה על אחריות כלשהיא מצד הנתבעת.
הלכה ידועה היא שאין העיריה אחראית לכל מפגע זניח בדרכי העיר, כפי שלא ניתן לצפות מהעירייה שתעמיד פועל ניקיון לאורך יום עבודה מלא על מנת לנקות כל רטיבות קלה שמופיעה על הרצפה באותו רגע, שכן הטלת אחריות כזו על רשות מקומית - של דאגה לניקיון וליישור מוחלט של כל מטר ומטר ברחבי העיר, מצריכה משאבים רבים אשר אינם בנמצא, והטלת חובה כזו על הרשות פירושה גילגול עלויות בלתי אפשריות על שכם התושבים.
"גלים" שונים במפלסי דרכים אלו, כמו מרצפות הבולטות קמעא פה ושם, ברחובות או מדרכות מרוצפות.
לא כל סטיה "מיושר מתמטי" של מפלסי דרכים הוא מפגע" (ע.א. (ירושלים) 4344-97 ג'ני כהן נ' עריית רמת גן);
כך, בע"א (מרכז) 1391-08-07 כרמלה כפיר נ' מועצת גני תקווה, קבע בית המשפט כי הערייה אינה מצוה לתור אחר בליטות או שקערוריות נקודתיות שגובהן 1 וחצי ס"מ, או אפילו 2 וחצי ס"מ, ואין למצוא התרשלות מצידה בכך שלא שלחה "צבא של אנשי פקוח מצוידים בכלי מדידה לבחון בקפידה כל מדרכה ומדרכה וכל אריח ואריח...".
גם במקרה זה, ואף אם אצא מנקודת הנחה שברצפה היתה בקעה בעומק זניח של כ- 1 ס"מ, או רטיבות קלה אחרת, אין בכך משום סיכון של ממש המצדיק הטלת אחריות על הערייה.
...
ואוסיף, כי התובע לא טען שהרצפה היתה מחליקה בגלל החוסר בצבע, אלא שבמקום נאגרו נוזלים שלא ניתן היה להבחין בהם בשל צבעה של הרצפה, וברור שהדברים אינם מתיישבים זה עם זה.
לאחר שבחנתי את העדויות, ובשעה שגרסתו של התובע אינה עקבית, ואין לדעת מדבריו או מהמסמכים שצירף, מתי התרחשה התאונה, מדוע החליק, כיצד החליק, ממה נפגע – האם מהפגיעה ברצפה או שמא מפישוק הרגליים, ומתי החל לחוש בכאבים, אין בפני גירסה עובדתית מספקת, לא כל שכן כזו המצביעה על אחריות כלשהי מצד הנתבעת.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי התובע לא הוכיח את תביעתו, ולפיכך איני נדרשת לבחינת הנזק שנגרם לו לטענתו כתוצאה מהאירוע, וחקירתו הארוכה של מומחה בית המשפט, אשר נדרש לנזקיו של התובע, לגורמים האפשריים שהובילו לפגיעה, ולקשר הסיבתי בינם לבין התאונה, מתייתרת.
סיכומו של דבר - אני מורה על דחיית התביעה.