ביום 11.6.17 הוצא צו הריסה מינהלי (להלן: "הצוו") ביחס למבנה העשוי קונסטרוקציית עץ מקורה פאנל בשטח של כ- 1,160 מ"ר המשמש לצורך איחסון משטחים, וכן לגבי רשתות ברזל שהונחו ליציקת בטון על גבי אספלט סלול.
ביום 1.5.18 הוגשה על ידי ב"כ המבקש בקשה לביטול הצוו, כאשר הטענות המרכזיות שנטענו הן בהקשר לסמכותו של בית המשפט להתערבות בצו הריסה מינהלי, נוכח פגמים שנפלו בצו ובהתאם לסעיף 229 לחוק התיכנון והבניה הקובע כי בית משפט יפעיל סמכותו כאמור: "אם שוכנע כי נפל בצו פגם חמור שבשלו יש לבטל את הצוו".
אציין, כי ביום 11.6.17 הוגשה בקשה על ידי המשיבה, להארכת המועד לבצוע צו ההריסה, ובהחלטתי מיום 25.4.18, קבעתי כי דין הבקשה להיתקבל.
עוד נטען, כי בעת מתן הצוו הסתיימה זה מכבר הבנייה במקרקעין, ולכן הבניה מהוה עובדה מוגמרת בעת זו. לדבריו מתן צו כאמור, לאחר סיום הבנייה אינו נחוץ, ומשכך יש לבטלו.
על כך נקבע בפסיקה כי צוי ההריסה המינהליים נועדו לסלק על-אתר בנייה בלתי חוקית, בעודה בראשיתה, כדי למנוע קביעת עובדות מוגמרות בשטח (ר' ר"ע 1/84 דוויק נ' ראש העיר ירושלים; רע"פ 5738/00 סלאמה נ' יו"ר הועדה המחוזית לתיכנון ולבנייה ירושלים; רע"פ 5584/03 פינטו נ' עריית חיפה).
...
ביום 1.5.18 הוגשה על ידי ב"כ המבקש בקשה לביטול הצו, כאשר הטענות המרכזיות שנטענו הן בהקשר לסמכותו של בית המשפט להתערבות בצו הריסה מנהלי, נוכח פגמים שנפלו בצו ובהתאם לסעיף 229 לחוק התכנון והבניה הקובע כי בית משפט יפעיל סמכותו כאמור: "אם שוכנע כי נפל בצו פגם חמור שבשלו יש לבטל את הצו".
אציין, כי ביום 11.6.17 הוגשה בקשה על ידי המשיבה, להארכת המועד לביצוע צו ההריסה, ובהחלטתי מיום 25.4.18, קבעתי כי דין הבקשה להתקבל.
לעניין טענות ב"כ המבקש לאכיפה סלקטיבית, לא הוצגו בפניי מסמכים רלוונטיים והעדים לרבות המפקח לא נחקרו בעניין זה. לא הוכחה בפניי אכיפה סלקטיבית ומשכך אף טענה זו נדחית.
בעניין זה ר' גם רע"פ 3154/11 כמיס אליאס נ' מדינת ישראל: "מרגע שנקבע קיומו של אינטרס ציבורי בהריסת הבניה הלא חוקית, הנה לשם הוצאת הצו בעניין הקונקרטי אין משמעות של ממש לשאלה האם יש בניה בלתי חוקית נוספת אשר נגדה לא ננקטו הליכים". על כן, טענות ב"כ המבקש לעניין אכיפה סלקטיבית דינן להידחות.
בהתחשב בכל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי על כל חלקיה.