עקב התאונה, ועדה רפואית של הנתבע מיום 07.12.1999, קבעה לתובע נכות יציבה כתוצאה מהתאונה בשיעור של 70% (לאחר הפעלת תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגות נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, ברבע), וזאת החל מ- 01.06.1999, בגין הפגימות הבאות: [footnoteRef:2] [2: פרוטוקול הועדה הרפואית מיום 07.12.99 שצורף לכתב ההגנה.
]
ביום 3.10.2021 דחה הנתבע את התביעה השנייה לקיצבה מיוחדת, מהנימוק הבא: "לאחר בדיקת רופא המוסד והערכת תיפקוד על ידי אחות מעריכה לא נמצא שעקב הנכות המוכרת כפגיעה מעבודה יש החמרה במצבך ועלייה בתלותך בזולת ולכן אין מקום להגדיל את הקצבה המיוחדת לרמה גבוהה יותר."[footnoteRef:9] [9: נספח לכתב ההגנה.
כפי שנקבע בעיניין מג'דוב,[footnoteRef:16] נקודת המוצא היא, שלצורך זכאות לקיצבה לפי תקנה 10(ג) לתקנות (וכן לפי תקנה 10(ב) לתקנות), המבוטח אינו יכול להשתמש מבחינה רפואית/תפקודית בתחבורה ציבורית.
...
אנחנו לא מקבלים את הטענה כי אחד מהמסמכים מזויף, משום שלא הוכחה טענה זו. מקובלת עלינו טענת הנתבע, כי בכל מקרה שני הנספחים שעליהם חתום ד"ר וייסמן כלולים המלצה לאשר רמה א' ולא נקבע באף אחד מהם כי התובע אינו מסוגל להשתמש בתחבורה ציבורית, כנדרש לצורך הענקת קצבה מיוחדת לפי סעיף 10(ג) לתקנות.
]
לסיכום
התרשמנו מחוסר מהימנותו של התובע שעולה עד כדי רמות של חוסר תום לב שמצד אחד טוען, כי אינו מסוגל להשתמש בתחבורה ציבורית משום שהוא סובל מבעיות בריאותיות המקשות עליו מאוד שימוש בתחבורה ציבורית לרבות קשיים בהליכה, פגיעה במערכת החיסון המצריכה ריחוק מקהל וצפיפות, הפרעה במערכת העיכול ואי שליטה בצרכים, אך בפועל למרות טענותיו אלו התבררה תמונה של אדם אשר המשיך לעבוד משך כ – 31 שנים לאחר הפגיעה בעבודה זאת כמעט עד הגיעו לגיל פרישה תוך שהוא עבד עבודות פיזיות שבוצעו בעיקר בעמידה.
על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.