מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נספח בינוי פיתוח נופי מנחה לתכנון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

חרף קביעת התב"ע החלה על המקרקעין (תב"ע מ/231) והנספח הנופי מפברואר 2001 שנערך בעקבותיה, כי מתן היתר בניה יותנה בתכנית עיצוב אדריכלית באשר לגבול החלקות בין מיגרש הנתבעים לבין מיגרש המנהל, קיבלו הנתבעים היתר בניה לבניית ביתם, מבלי שהגישו תכנית פיתוח ותכנית לפיתרון הפרישי הגבהים בין המגרשים.
כמו כן, נספח הפיתוח הנופי הזה, הוא מיסמך מנחה בלבד ואינו מחייב.
על חשיבותם של שיקולים אלה עמדה השופטת א' פרוקצ'יה בהקשר אחר בציינה: "היבט ההגנה על שילטון החוק בקיום דיני התיכנון חשוב לא רק להבטחת השיטה והמנגנון הראויים לניצול יעיל של הקרקע במדינה, אלא גם כמסר חינוכי לפרט בחברה, בדבר החובה לכבד את הנורמות המחייבות על-פי הדין, הן ככלל, והן בתחום הבנייה ופיתוח שטחי הארץ בפרט" (עע"מ 2273/03 אי התכלת שותפות כללית נ' החברה להגנת הטבע, פסקה 41, (7.12.2006)).
...
האם בנסיבות הקונקרטיות של תיק זה – מתן היתר בניה לנתבעים, ללא הגשת תכנית פיתוח נופי, ההנחיה כי הפתרון להפרשי הגובה יבוצע בתחום שטח המנהל ומאידך, העדר פיקוח והנחיות ברורות מצד המנהל ו/או הרשות המקומית, יש להותיר את הפעולות שביצעו הנתבעים – בניית שלוש טרסות, הקמת מדשאה ונטיעת עצי פרי – על כנם, כאשר המנהל, הבעלים, מתנגד לכך, בעוד שמומחה בית המשפט מצא כי מצב זה הינו הפתרון הנופי האופטימלי – זו השאלה שבמחלוקת.
סוף דבר אני מקבלת את התביעה באופן בו אני מחייבת את הנתבעים לסלק ידם משטח המנהל ולפנות על חשבונם, תוך 120 יום מהיום, את הבנוי והנטוע בשטח המנהל, לרבות לפעול כדלקמן:- להקים גדר בגובה של 1.5 מ', לכל אורך גבול מגרשם, בצד הגובל עם מגרש המנהל.
פתרון זה נראה לי מידתי בהתחשב גם בכך שלא התרשמתי כי קיימת בעיית סחף וניקוז, כטענת הנתבעים.
באשר לעצי הפרי ולצמחייה שנשתלה במגרש המנהל, בהעדר הסכמה של המנהל להותרת נטיעות, שתילות אלו, אני מורה לנתבעים לעוקרם ולבטל את ההשקיה אליהם.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ומאחר שנספח הבינוי הוא נספח מנחה, "מובן כי הוא אינו מחייב לעניין תצורת הבינוי המדויקת של הקירוי האמור – אלא אך פותח את האפשרות לתכנן ולהקים קירוי משמעותי מעל שטח הכיכר" (סעיף 26 להשלמת הטיעון).
בהקשר זה נפנה לנספחים אלה: 'תכנית פיתוח נוף' (נספח 4 לתכנית) בו ניתן להבחין בגבהי המפלסים השונים.
אמת נכון הוא שלמהנדס העיר נותר שיקול דעת לאשר שינויים מנספח הבינוי המנחה כמו גם באשר לפיתוח השטח הצבורי.
...
הגעתי, אם כך, למסקנה, כי קביעת ועדת הערר לפיה היתר הבנייה שניתן לעותרות ניתן שלא כדין, קביעה מתחייבת היא.
לא מצאתי מקום להיעתר לבקשותיהן החלופיות של העותרות, והן הותרת היתר הבנייה הבלתי חוקי בתוקפו עד 2028, מועד בו ישוב הפרויקט לידי המדינה, שתעשה בו אז כרצונה או לכל הפחות השהיית הבטלות למשך חמש שנים.
העותרות ישלמו למשיבים 1 ו-4 הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 100,000 ₪ וסכום זהה ישלמו למשיבה 3.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

להלן קטע רלוואנטי מתוך הנספח הנופי המנחה של תכנית חפ/2096/א': השטח בו הוקמה הפרגולה מסומן בתכנית המכר, נ/1, כשטח מנוקד, אשר מוגדר כ"שטח משותף למיתחם".
התכנית החלה, חפ/2096א', על נספחיה, אינה כוללת כל הוראה בדבר פיתוח נופי בשטחי המגרשים מהסוג הנטען, דהיינו התקנת מצללה בחצר מיגרש בניה.
לעניין זה ראו איל זמיר, בע' 218 לספרו: "קריאת הנתונים הרבים שבמפרט, הבנתם, שקילת משמעותם ואולי אף השוואה בין מפרטים של דירות שונות המוצעות למכירה בשוק תיתכנה רק אם המפרט יימסר לעיון הקונה זמן מה לפני כריתת החוזה. לא זו בלבד שבמעמד החתימה על החוזה אין לקונה די זמן ושקט נפשי הדרושים לקריאה מדוקדקת ושקילה של משמעויות המפרט, אלא שבשלב מאוחר זה כבר גמלה בלבו מן הסתם ההחלטה לרכוש את הדירה, וכדי להמנע מדיסוננס קוגניטיבי הוא יתעלם ממידע שאינו תומך בהחלטה זו או ייחס לו משקל מועט." נספח א' למיפרט מיפרט "מסמכים נוספים שיועברו לקונה ולנציגות בעלי הדירות". בהתאם לסעיף 10.1 לנספח א', על המוכר לצרף, כחלק בלתי נפרד מהמפרט, את התכניות המפורטות בסעיף, ביניהן תכנית של המיגרש, כפי שהוגשה לוועדה המקומית לתיכנון ולבניה במסגרת הבקשה לקבלת היתר בניה.
...
כך גם עולה מעדותה של ב"כ הנתבעת, עוה"ד ענבל וידאל, לפיה לאחר שגילתה עי הוקמה פרגולה בסמוך לדירה שרכשה ביקשה התובעת לבטל את ההסכם, אולם בסופו של דבר נמנעה מלעשות כן שכן נמסר לה שתחויב בקנס (ע' 19, ש' 1-5(.
בנסיבות העניין, אני קובעת כי התובעים זכאים לפיצויים בגין נזק לא ממוני.
ח - סוף דבר אשר על כן, אני מקבלת את התביעה בחלקה ומורה לנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים: פיצוי בגין נזק לא ממוני – 40,000 ₪; הוצאות התובעים – 5,000 ₪; שכר טרחת עו"ד – 12,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לטענתם, לאחר שבחנו נושא זה גילו כי נפלו פגמים בהליך התיכנוני של מתקן זה – היות היתר הבניה להקמתו, אשר היתקבל ביום 25.1.2017 (להלן: "ההיתר"), ניתן תוך סטייה ניכרת מתוכנית ממ/5142 (להלן: "התוכנית") ומקוו הבניין שנקבע בנספח הבינוי בה, וכן מכוח תוכנית בינוי ופיתוח, מיום 25.6.2014 (להלן: "תוכנית הבינוי"), המנוגדת אף היא לתוכנית.
קיים אמנם שוני בין מתוה בנייני מרכז החינוך והמתקנים שהותווה בנספח הבינוי המנחה שצורף לתוכנית לבין זה שנכלל בתוכנית הבינוי, ואולם התיכנון המחייב, כקבוע בתוכנית עצמה, הוא זה שפורט בתוכנית הבינוי, שמכוחה ניבנו כאמור גם בנייני העותרים ויתר מבני קריית החינוך.
בסעיפים 4.2.2 ו – 6.1 לתקנון נקבע כי תנאי להוצאת היתרי בניה לכלל המבנים בתוכנית הוא אישור הוועדה המקומית לתוכנית בינוי ועיצוב אדריכלי, פיתוח נוף ותשתיות, בקנ"מ 1:500 שתתואם עם מהנדס המועצה.
...
לאחר ששמעתי את חקירת המהנדס ועיינתי בנספחים לכתבי הטענות ובסיכומי הצדדים, מצאתי כי גם בעניין זה לא הוכחה העתירה.
על כן הנני מורה על דחיית העתירה.
על כן, הנני מורה כי שימושים מוצהרים אלה יחייבו את המועצה, וכי יש לראות את ההיתר מכוחו אושרה הקמת המתקן, ככולל את מגבלות השימוש בו, אשר פורטו בנספח 7 לעתירה ובסעיף 11 לפסק הדין: הגבלות אשר על פיהן המגרש לא יועמד להשכרה, המגרש לא יהיה פעיל בשבתות וחגים, המגרש ישמש את תושבי המועצה בלבד וישמש למשחקי ילדים ונוער בלבד, לרבות חוגי כדורגל, שיעורי ספורט של חטיבת הביניים, התיכון ומגמת הספורט.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מיסמכי התוכנית כוללים בין היתר נספח נופי מנחה, נספח בינוי מנחה, חוות דעת אקלימית, נספח מנחה לתשתיות מים וביוב, נספח שימור מנחה, נספח תחבורה וחניה וכן טבלת הקצאה ואיזון המהוה נספח מחייב.
אדון בטענות אלה כסדרן: חריגה ממסמך המדיניות על מיסמך המדיניות - העקרונות התכנוניים שביסוד המסמך ברקע אישור מיסמך המדיניות על ידי הוועדה המחוזית, עומדת קביעת הוועדה כי היא רואה חשיבות רבה בעריכת איזון תיכנוני ראוי בין מתן אפשרות לתיגבור זכויות בניה במרכז הכרמל, כמענה לצרכי פיתוח, לבין שמירת אופי המרקם הקיים באיכותו.
ראו סעיף 6.2 (5) לתקנון התוכנית שעניינו "הנחיות בעיניין גובה הבניין" כדלקמן: "במסגרת תכנית, תותר בניה גבוהה נקודתית עד 9 קומות או עד 15 קומות בהתאם למסומן בנפסח 4 – 'נספח גובה הבניה' בתכנית זו, לאחר שמוסד תיכנון היתייחס לתבחינים המפורטים בסעיף ג' להלן ובסמכות הוועדה המחוזית". המיתחם של התוכנית נשוא העתירה שלפנינו מופיע בנספח 4 (נספח גובה הבניה), כאיזור לבניה גבוהה – עד 15 קומות (ראו נספח ז' לתשובת המשיבה 1).
...
סוף דבר – אין מקום להתערב בהחלטת הועדה המחוזית אשר שקלה את השיקולים המקצועיים הראויים והגיע למסקנותיה על סמך שיקולים אלה.
העתירה נדחית.
העותרים ישלמו לכל אחת מהמשיבות הוצאות בסכום של 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו