הדיין הראשי המלומד כתב בהחלטתו, על בסיס דברים שציטט מדו"ח המשקיפה, "כי ראוי כי נאשמים אשר לאחר המשחק מתנהגים לכאורה באופן ביריוני מהסוג המיוחס לנאשם לא "יעלו על כר הדשא" בפרק הזמן הקצר עד לבירור עניינם.
בהחלטה שניתנה בשעות אחר הצהרים של יום ד' 1.5.2019 כתב נשיא בית הדין העליון של המשיבה השופט בדימוס אמנון סטרשנוב:
"מקרהו של בן רייכרט היה מקרה מיוחד ויוצא דופן. אם שחקן מבקש דחיית דיון – הפרקטיקה הנהוגה היא שהשחקן מושעה עד סיום הדיון – כפי שנכתב גם בהחלטה בעיניין בן רייכרט. בית הדין אינו שולחן פינג פונג עליו רשאי השחקן המבקש לשחק – ירצה יקיים את הדיון, יירצה יידחה אותו. הנני דוחה את הבקשה הקנטרנית, הפעם בלי הוצאות."
בשעות הצהרים של יום אתמול הוגשה הבקשה הנוכחית, בה עתר המבקש, לסעד זמני של ביטול השעייתו הזמנית.
doc
כתבתי בסעיף 6:
"6. הלכה למעשה לא הייתה מחלוקת בין בעלי-הדין כי "הכלל הוא כי יש להתערב במשורה בפסיקה של טריבונאלים פנימיים של גופים צבוריים, לנוכח השיקולים התומכים בקיומם של מוסדות שיפוט פנימיים אלה, ובעיקרם מומחיות המוסד ושמירה על חופש ההיתקשרות וחופש החבירה", הפ"ב (מחוזי ת"א) 45161-02-12 כבל נ' רשות השיפוט הארצית של הסתדרות העובדים הכללית החדשה, [פורסם בנבו] סעיף 32 (18.03.2012).
ראיות אלה, שלא הונחו בפני בית הדין אומנם, הן ראיות המטות את כפות המאזניים לכיוון העתרות לבקשה והמנעות מהשעייתו של השחקן עד להכרעה סופית בעיניינו.
אך צירוף הנסיבות שלעיל, ובמיוחד חוסר היכולת של בית הדין להסביר את הפער בהחלטות בין שני מקרים דומים (בן רייכרט והמקרה הנוכחי), מתן אפשרות לבן רייכרט לשחק עד הכרעה סופית במקרה האחד והגדרת פניותיו של השחקן כאן כקנטרנית במקרה השני, הופכות את המקרה הנוכחי לכזה החורג ממיתחם הסבירות והמצדיק את התערבותו של בית המשפט.
...
המשיבה טענה בתגובתה כי "לא מתקיימות במקרה זה עילות ההתערבות של בית המשפט", סעיף 5, כי המבקש פעל בחוסר ניקיון כפיים, כי המשיבה פעלה בהתאם לתקנון המשמעת שלה וכי בית הדין נעתר לבקשת הדחייה של הדיון המשמעתי על מנת לאפשר למבקש את יומו "אולם במקביל, כפי שבית הדין [נוהג] בכל המקרים בהם קיימת אלימות לכאורה, השהה [השעה] את המבקש עד לקיום הדיון. שם, סעיף 4.4.
ככל שיתברר בסופו של דבר כי אין ממש בטענותיו של השחקן וכל הדחיה נועדה ליצור ״בחירה״ של המשחק או המשחקים מהם יושעה, הדבר יוכל לבוא לידי ביטוי בענישה מחמירה יותר.
סעד
מפאת כוחם המצטבר של השיקולים דלעיל, אני נעתר לבקשה.
אני מחייב את המשיבה לשלם למבקש את הוצאות המשפט בבקשה, וכן, בנוסף, שכ"ט עו"ד בסך 10000 (עשרת אלפים)₪, להיום.