לטענת הנתבעים, יש לדחות את התביעה מחמת היתיישנות מאחר שמדובר בעילת תביעה שנולדה בשנת 1956 במקרקעין לא מוסדרים, כאשר רק בשנת 1991 הוסדרו המקרקעין.
העובדה שהתובעת לא פעלה לסילוק ידם של הנתבעים מהנכס במשך שנים רבות - לא מקימה לנתבעים זכות כלשהיא במקרקעין, ועל פי הפסיקה, אין לראות בחלוף הזמן לכשעצמו ביטוי של הסכמה ויצירת רישיון מכללא, אלא אם כן מצטרפות לכך סיבות אחרות (ראו ע"א 793/75, ישראל אקסלרוד ואח' נ' מדינת ישראל ואח', פס"מ תשל"ז (2) 461).
מאחר שההליך לפניי עניינו סילוק יד, ולשם היעילות הדיונית, ניתן היתר לפיצול סעדים כמבוקש, כך שהתובעת תהיה רשאית להגיש תובענה עצמאית בגין הסעד הכספי, ככל שהיא סבורה כי קמה לה עילה לכך, כמובקש.
...
לטענת הנתבעים, יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות מאחר שמדובר בעילת תביעה שנולדה בשנת 1956 במקרקעין לא מוסדרים, כאשר רק בשנת 1991 הוסדרו המקרקעין.
עוד נקבע לאחרונה, בבית המשפט המחוזי תל-אביב-יפו (מפי כב' השופט יונה אטדגי) כי:
"יחד עם זאת אני סבור, כי לאור דחיית דרישת הפיצוי של המערערת, רק מהטעם הדיוני שלא הוגשה על ידה תביעה שכנגד לתשלום פיצויים, צריך היה בית המשפט להימנע מלדון בדרישת הפיצוי לגופה ,וודאי שלא לדחותה לגופה (ראו עניין שטיינפלד, סעיף 10 לפק דינו של כב' השופט אטדגי).
סוף דבר
משניתן סעד של פינוי, מתייתר הצורך לדון בצו עשה אותו דרשו התובעות (והוא לאפשר להן להיכנס למקרקעין וזאת לצורך מדידתם ועריכת תשריט ושומה מעודכנים), מה גם הן עצמן זנחו אותו בסיכומים מטעמן.