מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נכסי קריירה באיזון משאבים פערי השתכרות הגירושין

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בכל מקרה, כך או אחרת, משמצאתי, כפי שיפורט בהמשך, לעשות שימוש בגישה האקוויטבילית ולא לכלול את נכסי הקריירה במסת הנכסים לאיזון בסכום כזה או אחר (כפי גישת פסק דינו של בית המשפט המחוזי, שם), הרי שקביעת המומחה לעניין עודף נכסי הקריירה אינה כזה ראה וקדש, אלא שיש בה אך כדי להשפיע על האומדנא שמצאתי לערוך בעיניין איזון משאבי הצדדים באופן שייתן את התוצאה הצודקת והראויה בנסיבות העניין בעיקר לנוכח פערי ההישתכרות המשמעותיים מאד והיכולות של כל אחד מבני הזוג כיום, בעודם מצויים כבר בעשור הששי לחייהם, להישתכר בעתיד כמו גם לאור שיקולים אחרים שכפי שיפורטו.
בנסיבות אלו, הלכה למעשה, גירושי הצדדים גודעים לחלוטין את מטה לחמה היחידי של התובעת שכן בידי הנתבע יישאר הנכס אשר היוה את מקור פרנסת המשפחה, ואשר מעבר לשוויו כפי שהוערך על ידי המומחה, (כ- 4,000,000) הוא מהוה נכס ריווחי ומניב אשר יש להניח כי ימשיך להניב לנתבע פרנסה ראויה והכנסות נאות לא מבוטלות בעתיד לבוא וניתן יהיה אף לפתחו ולהגדיל את הכנסותיו ואת ערכו, כל זאת מעבר למשכורות הנאות אשר ימשיכו להשתלם לידי הנתבע, כמו גם הטבות נוספות רבות מהן נהנה כבעל חברת יחיד.
...
לאור כל האמור לעיל מצאתי להעמיד את הכנסתו נטו של הנתבע על סך של 25,000 ₪ נטו לחודש לכל הפחות ועל כך יש להוסיף הטבות נוספות בעין בשווה ערך לסכומים נוספים לא מבוטלים אשר לאחר שמיעת הראיות מתרשמת אני כי הנתבע מקבלן מהחברה (חברת יחידים בבעלותו) בהתאם להחלטותיו הוא מעת לעת .
לאור כל האמור לעיל ולאחר שלקחתי בחשבון את נסיבותיה של המשפחה שלפני, את זמני השהות ואת הכנסות הצדדים מכלל המקורות כמו גם את החלוקה הרכושית, מצאתי לקבוע כדלקמן:   האיש ישלם לידי האישה עבור מזונותיהם של הקטינים סך  של 1,600 בחודש לכל קטין.
סוף דבר  תביעת הנזיקין נדחית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

חלוקת הרכוש שלא באופן של מחצה על מחצה במקרה דנן טוענת האם כי מאחר והיא ההורה המשמורן לשלושת ילדיהם המשותפים, בשל העידר מעורבותה ביצירת החובות הנטענים, והואיל והוכח לשיטתה כי האב בגד בה והקצה כספים אל מחוץ התא המשפחתי וכן נוכח פערי ההישתכרות בין הצדדים, הרי שהתקיימו אותן "נסיבות מיוחדות" כאמור בס' 8 לחוק יחסי ממון, תשל"ג – 1973 , שבעטיין יש מקום לחלוקת הרכוש שלא באופן שוויוני.
לבקשת אחד מבני הזוג – אם לא נפסק בדבר יחסי הממון בפסק דין להתרת נישואין – לעשות אחת או יותר מאלה במסגרת איזון המשאבים: לקבוע נכסים נוספים על המפורטים בסעיף 5 ששווים לא יאוזן בין בני הזוג; 2) לקבוע שאיזון שווי הנכסים, כולם או מקצתם, לא יהיה מחצה על מחצה, אלא ( לפי יחס אחר שיקבע בהיתחשב, בין השאר, בנכסים עתידיים, לרבות בכושר ההישתכרות של כל אחד מבני הזוג; 3) לקבוע שאיזון שווי הנכסים, כולם או מקצתם, לא יהיה לפי שוויים במועד איזון ) המשאבים, אלא לפי שוויים במועד מוקדם יותר שיקבע; 4) לקבוע שאיזון המשאבים לא יתייחס לנכסים שהיו לבני הזוג במועד איזון ( המשאבים אלא לנכסים שהיו להם במועד מוקדם יותר שיקבע.
"199 ( רוקר נ. סלומון, פד"י נ"ה ( הנסיבות המיוחדות המתוארות בפסיקה הינן משלושה סוגים עקרוניים (ראה השופט סילמן בתמ"ש (קריות) - 02- 09 ע.י נ' פ.י ( 27.1.11 ) ]פורסם במאגרים[ וכן רוזן צבי, יחסי ממון בין בני זוג, עמ' - 357:( נסיבות הקשורות ביכולות הכלכליות של כל אחד מהצדדים לאחר גירושיהם (יכולת הכנסה, נכסי קריירה וכיו"ב); אלה הן נסיבות "קלסיות" העונות על הגדרת כב' בית המשפט המחוזי של "חוסר איזון בולט באופן מיוחד", מבחינה כלכלית.
...
לפיכך אני מורה כי הרכב המשותף מסוג .
לפיכך אני מורה לאב להעביר לאם סך של 1,225 ₪.
סיכומו של דבר ההכרעה לעניין התביעה ב - תלה"מ - 09- 29 ו - , 18 הינה כאמור לעיל בסעיפים ההכרעה לעניין התביעה ב - תלה"מ - 10- 18 – ,84 ,69 ,65 , הינה כאמור לעיל בסעיפים 97 ו - ,91 ,90 בנסיבות אני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה במסגרת תיק זה תביעה רכושית לאיזון משאבים, חלוקת רכוש, פצויי בגין מוניטין נכסי קריירה, הון אישי ופערי הישתכרות, מתן חשבונות וסעדים שונים עפ"י חוק יחסי ממון.
לאחר עיון בטיעוני הצדדים, ולאחר ששמעתי את ב"כ הצדדים ורואה החשבון בדיון שנערך בפני, ולאחר שקילה ובחינה מעמיקה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות כפי שיפורט בהמשך החלטתי זו. הליך איזון המשאבים הידוע בתביעות הרכושית בין בעלי הדין בעינייני מישפחה הנו הליך שמתנהל כימעט בכל תביעה בין בעלי דין שמחליטים להתגרש ולכל אחד מהם זכויות ממוניות, סוציאליות ופנסיוניות.
...
בטרם סיום החלטתי זו מצאתי להעיר ולהבהיר, בעיקר לתובעת, כי אין בהחלטתי זו, הדוחה את בקשתה, לפגוע בזכותה לטעון לטעויות ולפגמים שנפלו בחוות הדעת.
בשולי החלטתי זו, אולם לא בשולי חשיבותם של הדברים, אציין כי החלטת המינוי הינה החלטה סטנדרטית שניתנת בכל תיק שבו הצדדים מסכימים למנות מומחה לאיזון משאבים.
המזכירות תביא החלטתי זו בפני כבוד סגנית הנשיא השופטת אביבית נחמיאס.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המבקש מפנה לסעדים שהתבקשו על ידי המשיבה מבית - הדין הרבני בבקשתה למינוי אקטואר, הכוללים איזון משאבים, פיצוי בגין פערי הישתכרות ונכסי קריירה.
חוו"ד לגבי פיצוי בגין פערי הכנסה בין הצדדים, פיצוי בגין נכסי קריירה של המשיב, לרבות מוניטין, וכל הנובע והנלווה לכך, לגבי כל הזכויות מכל מין וסוג שהוא אשר נצברו מיום נשואי ". הצדדים 24.6.2009 ועד למועד הגשת תביעת הגירושין 23.7.2019
...
אני סבורה כי די בהתנהלות המפורטת לעיל הן של המשיבה והן של המבקש כדי לקבוע כי שני הצדדים הסכימו לסמכותו של כבוד בית - הדין לדון בכל ענייני הרכוש ביניהם.
לפיכך מכל הטעמים דלעיל כמו לאור הלכת פלמן (ר' בג"ץ 8497/00 פייג - פלמן נ' פלמן, 2003 )) הקובעת עיקרון כיבוד ערכאות הדדי שלפיו כאשר אחת משתי הערכאות – ) 118 ( פד"י נז ( בית - הדין או בית - המשפט – קנתה סמכות לדון בעניין שנתבע לפניה כדין, הערכאה האחרת לא תיזקק לאותו העניין אף אם נתונה לה סמכות שיפוט מקבילה, אני קובעת כי הסמכות לדון בעניינים הרכושיים בין הצדדים מסורה לבית - הדין הרבני האזורי בנתניה.
בענייני משפחה" (ר' תקנה 258 (ז)( 17 ) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984 , התקנות שהיו בתוקף במועד הגשת התביעה) אולם לאור העובדה כי ממילא הוריתי שיתר רכיבי התובענה נתונים לסמכות כבוד בית - הדין הרבני אני מורה כי המשיבה רשאית להגיש בתוך 30 יום כתב תביעה מתוקן לגבי רכיב זה בלבד.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בהסכם הגירושין הגיעו הצדדים להסכמות כוללות, לרבות באשר לחלוקת הרכוש ביניהם וקבעו כדלקמן: "8.1 מוסכם על הצדדים כי בכפוף לתשלום סכום האיזון לאשה כמפורט להלן, כלל הנכסים, הזכויות, הכספים, החברות ונכסי הנדל"ן, שלהלן, הן בארץ והן בחו"ל, יישארו בבעלות הבעל בלבד:
8.3 לשם ביצוע איזון המשאבים בין הצדדים של מכלול הנכסים והזכויות הרכושיות אשר נצברו במהלך הנישואין, מוסכם שיחול ביניהם הסדר האיזון (להלן: "הסדר האיזון") שלהלן: תשלום איזון לאשה הבעל ישלם לאשה סך של 2,500,000 (שניים וחצי מיליון ₪) (להלן: "סכום האיזון") וזאת במועדים כדלקמן: סך של 100,000 ₪ ישולם לאשה ביום הגט.
8.5 בכפוף לתשלום סכום האיזון כמפורט בסעיף 8.3 ותשלום דמי השכירות לאשה כמפורט בסעיף 8.4 לעיל, האשה תוותר על כל טענהו/או דרישה, מכל מין וסוג כלשהוא, ללא יוצא מן הכלל, ביחס לכל הזכויות והנכסים של הבעל המפורטים בהסכם זה, לרבות בסעיף 8.1 לעיל, ומוסכם כי אלה יישארו בבעלות הבעל בלבד, לרבות כל הנכסים והזכויות הפרטיים והעסקיים, כולל הזכויות העסקיות, הזכויות והחזקות בחברות השונות על כל אחזקותיהן הכספיות ו/או הנדל"ניות, חשבונות בנק, מוניטין אישי ו/או עסקי ו/או נכסי קריירה ו/או פערי הישתכרות, נכסי דלא ניידי וכל נכס מכל מין וסוג שהוא, בין בארץ ובין בחו"ל..
...
נוכח כל האמור, לא מצאתי כל חוסר תום לב בהתנהלות והתנהגות הנתבע.
נוכח כל האמור נחה דעתי כי התובעת הגיעה להסכמות שבהסכם מרצונה החופשי כמשמעו בדין – ולא מצאתי כל בסיס שבדין לבטול הסכם הגירושין.
סוף דבר – התובענה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו