הרופאה אליה פנה סברה שהוא מתחזה ונתנה לו אקמול, והוא מצא עצמו שומר בעמדת שמירה, מתאפק מלחץ והרצון להטיל מימיו, מפני שהיתה לו תדירות הטלת שתן גבוהה והחל לשתות הרבה מהרגיל.
תק-מח 2005(4), 2820 עמ' 2822:
"(א) על המערער היה להוכיח שני אלה: ראשית, כי הפגיעה הייתה בתקופת שרותו בצבא, ושנית, כי נכותו הנפשית באה עליו "עקב שרותו".
הנטל להוכחת קיומם של שני אלה מוטל על כתפו של המערער (דנ"א 5343/00 קצין התגמולים נ' אביאן, פד"י נו (5) 732, 740; להלן:-"הילכת אביאן").
...
אנו מצטטים את הקטע הרלוואנטי ברע"א 2027/94 לאמור:
"אכן, השאלה אם מלומד פלוני אמר כך, או אם מאמר מסוים נתפרס בכתב עת זה או אחר ואמר מה שאמר, היא שאלה טהורה של עובדה. אך השאלה אם דיעה של מלומד פלוני בתוספת מאמר פלמוני יוצרים אסכולה, או מה נידרש כדי ליצור אסכולה, איננה שאלה שעל עובדה. בין שנאמר כי זוהי מסקנה מעובדות, ובין שנאמר כי זוהי שאלה מעורבת של עובדה ומשפט, אין היא מצויה מחוץ לטווח הבקורת של בית המשפט לערעורים. אכן, ועדת הערעורים עצמה אמרה בהחלטתה (לעיל פיסקה 3) כי אין היא מכריעה בשאלה העובדתית אם היה קשר בין תנאי העובדה לבין המחלה של המנוח, אלא "עלינו להכריע בשאלה המשפטית, האם קיימות אסכולות שונות בנושא זה".
לכן, בדין בדק בית המשפט קמא אם היה יסוד מספיק לועדת הערעורים לקבוע דבר קיומה של אסכולה רפואית".
מסקנה:
20.
בנסיבות האמורות לעיל, מקבלים אנו את הדיעה של פרופ' בר-און שמצב דחק, כפי הסברו, יכול להביא לתופעה של ציר ההיפוטלמיס, היפופיזה ובסופו של תהליך לעירור של המערכת החיסונית אשר תיגרום להרס מהיר יותר של תאי ביטא שבלבלב וכתוצאה מכך תגרום לסכרת טיפוס 1.
התוצאה הסופית היא כי אנו קובעים קשר של גרימה בין הסכרת טיפוס 1 לבין השירות.