מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נכות רפואית לתובע שנפטר

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

אף אם לאירועים במשפחתה יש השפעה כלשהיא על מצבה הנפשי שכבר היה באותה עת, הרי שמדובר בענין המסור לוועדה הרפואית עת תידרש לקבוע את דרגת נכותה הרפואית לאורך השנים מ- 2011 ואילך.
העובדה שנקבעה היא:"יצוין, כי בשנת 2016 קרו לתובעת כמה טרגדיות משפחתיות והיא סיפרה שהשפיעו עליה. הגיס של התובעת נהרג בתאונת דרכים ובתה של התובעת עברה "לידה שקטה" ולכן השאלה שניתן להעביר למומחה הנוסף היא:"תשומת ליבך לעובדה 6 אשר הופיעה בהודעת המינוי. האם באירועים אלה משנת 2016 יש בהם לשנות קביעתך ביחס לקביעתך בדבר הקשר הסיבתי שבין האירועים בעבודתה משנת 2011 ו- 2014 ובין מצבה הנפשי?
ואלו הנקודות שציין בית הדין: העידר היתייחסות, של המומחה השני, לרישומים שנמצאים בכרטיסה הרפואי של התובעת, בתאריכים קודמים ליום 4/1/11 (כשהכוונה לרישומים משנת 1999 ומשנת 2010 אצל רופאת המשפחה בהם מתעדות תלונות "מתרגזת בקלות; כאבי ראש ומצבי לחץ בזמן עבודה עקב לחצים נפשיים, רישום תרופות וובן ואסיוול"), רישומים אשר נראים זהים לרישומים לתלונות שנרשמו בכרטיס בסמוך וגם לאחר אותו ארוע משנת 2011.
...
בתאריך 6/2/20, הגיש הנתבע את בקשתו הראשונה להפניית שאלות הבהרה למומחה ובתאריך 16/2/20 נעתר לה ביה"ד באופן חלקי.
העדר התייחסות לאחת מהעובדות המוסכמות ולפיה - בשנת 2016 אירעו לתובעת טרגדיות משפחתיות שהיא סיפרה שהשפיעו עליה, ובמהלך תקופה זו אף פנתה לטיפול פסיכיאטרי בשל מצבה שהלך והחמיר למעשה, לא מצאנו כי המומחה השני התייחס להשפעה שהיתה לאירועים אלו על מצבה של התובעת ו/או כי נימק האם יש או אין בהם כדי להוות את הגורם למצבה הנפשי המורכב.
אין לאפשר שאלה שכזו הבוחנת את מידת בקיאותו של המומחה בחומר הרפואי.
העדר התייחסות לאחת מהעובדות המוסכמות ולפיה - בשנת 2016 אירעו לתובעת טרגדיות משפחתיות שהיא סיפרה שהשפיעו עליה, ובמהלך תקופה זו אף פנתה לטיפול פסיכיאטרי בשל מצבה שהלך והחמיר למעשה, לא מצאנו כי המומחה השני התייחס להשפעה שהיתה לאירועים אלו על מצבה של התובעת ו/או כי נימק האם יש או אין בהם כדי להוות את הגורם למצבה הנפשי המורכב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בתביעה טען המנוח כי בהגיעו לגיל 18 הגיש תביעה למל"ל. נקבעה לו הנכות רפואית בשיעור 40% ודרגת אי כושר 100% החל מיום 26.2.2019 (גיל 18).
התובע טען בכתב התביעה כי הנכות שנקבעה במל"ל נכות כללית בשיעור 40% אינה קשורה כלל לתאונה וזאת על סמך סעיפי הנכות שנקבעה, כאשר הנכות במל"ל נקבעה על סך "הפרעה פסיכוטית על רקע אורגאני" בעוד שמומחה בית המשפט קבע למנוח נכות בשיעור 20% בגין PTSD וכן נכות בשיעור 50% בגין סכיזופרניה.
הנתבעת טענה תחילה כי יש ללכת לפי קביעת פסק הדין המחוזי ביחס לקש"ס אך הלכה צעד נוסף וטענה כי את הנכוי יש לבצע לפי דרישת השבוב של המל"ל. בהמשך טענה בדיון כי יש לבחון מה שולם בפועל עד לפטירה ובתשובה לבקשה שהגיש התובע למתן פסק דין טענה כי בדעתה לפנות בבקשה לבית המשפט המחוזי בהגשת בקשה להוספת ראיה והפחתת הפיצויים עד למועד הפטירה.
...
כמו כן יש להתאים את הניכויים בהתאם למה שהוכר עבור המנוח במל"ל. התוצאה היא כי יש לגרוע את ניכוי קיבצת השירותים המיוחדים, קיצבה שלא אושרה כלל.
בנוסף, תשלם הנתבעת את אגרת התביעה ששולמה עם פתיחת ההליך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת בתמצית: חוות דעת מבוססת על תלונות סובייקטיביות ולא על ממצאים אובייקטיביים; נכותו של התובע קשורה בתאונות קודמות שעבר התובע; התובע התלונן רק פעמיים על כאבי ראש לאחר התאונה הראשונה; המומחה לא ערך בדיקה מעמיקה; המומחה לא היתייחס למסמך שמייחס לתובע סומטיזציה ולעובדה כי אחותו של התובע נפטרה; התובע לא נפגע בראשו בתאונה ולבסוף נטען כי ישנה חפיפה מלאה בין הנכות בתחום הנורולוגי לנכות בתחום הנפשי.
התובע טוען כי אין מקום לייחס את הנכות הנוירולוגית לעברו הרפואי מאחר שהוכח שהתובע לא התלונן על ליקויים בתחום הנורולוגי במשך כ-3 שנים עובר לתאונה הראשונה; בנגוד לעמדת הנתבעת, קיים רצף טפולי לאחר התאונות; חבלת ראש איננה נידרשת כאשר מדובר בפגיעה מסוג "צליפת שוט"; המומחה כבר היתייחס לחפיפה שבין התחום הנורולוגי לתחום הנפשי במסגרת תשובותיו לשאלות ההבהרה; המסמך הרפואי שהעלה אפשרות ל"סומטיזציה" הוא מיסמך יחיד ואין לתת לו משמעות.
...
התובע טוען כי דין טענות הנתבעת להידחות.
לאחר שעיינתי במסמכים ובטענות הצדדים, אני מוצא לפסוק פיצוי בראש נזק זה לעבר ולעתיד על דרך האומדנה בסך 5,000 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
סה"כ נזקי התובע הם כדלקמן: גריעה מכושר השתכרות (כולל פנסיה) 281,000 ₪ נזק לא ממוני 33,288 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעה 5,000 ₪ עזרת צד ג' 7,000 ₪ סה"כ פיצוי 326,288 ₪ אחר כל האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע, סכום של 326,288 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 15.21% (כולל מע"מ) והחזר אגרה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כיום, האשל"א מוגדרת ע"י המל"ל כנכה רפואית בשיעור של 100% לצמיתות וכן כנכה הזכאית לשירותים מיוחדים בשיעור של 188%.
איני מוצאת כל היגיון בטענות הנתבע לפיהן התובע בחר להעניק לו ולאישתו את רוב רכושו וזאת כאשר הוכח די הצורך כי המדובר בתובע שעשה כל חייה של בתו הנכה והסיעודית ילידת 1972, את כל שביכולתו על מנת לאפשר לה להתגורר בביתו.
למעלה מחמישים שנה התובע מטפל בה, אם ביחד עם אישתו המנוחה ואם ביחס עם הבת הנתבעת ואין זה סביר בעיני כי יבחר לדאוג לבת הבגירה ובעלה ולהעניק דוקא לה מתנה ולא לדאוג לבתו חסרת הישע לה דאג כל חייה ולמעלה חמישים שנה וכאשר בכוונתו לדאוג לה עד יום מותו.
...
סוף דבר מכל המקובץ עולה כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
משכך, אני קובעת כי חלקו של התובע בבית הינו בהתאם לחלקו תמורת רכישת הבית.
משכך, אני מקבלת את תביעת התובע בחלקה וקובעת כי חלקו של התובע בבית ברחוב .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת לא צרפה מיסמך רפואי או חוות דעת רפואית לגבי מצבה הנפשי, אך לטענתה בתי המשפט הכירו בזכותו של "ניזוק משני" שהוא קרוב מישפחה של מי שמצא את מותו בעוולה לקבל פיצוי, גם ללא הוכחת נכות רפואית.
...
גם אם היה ניתן להתגבר על מחסור בראיות לגבי אחד מהתנאים הרי בנסיבות ובהצטברות החסרים בהוכחת התנאים הדרושים,בנסיבות אלו, כאשר התובעת לא הוכיחה את תנאי ההוראות לפיצוי, אין מנוס מקביעה שדין תביעתה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור, אני דוחה את התביעה.
התובעת הייתה נוכחת בהליך הפלילי שבו הורשע הנתבע והביעה את כאבה וצערה לפני בית המשפט, אלא שעל פי דין הצער והכאב בשל אובדן בן משפחה יקר אינם מספיקים כדי לבסס עילת תביעה, ומאחר שהתובעת לא הוכיחה את התקיימותם של התנאים הדרושים להכיר בעילתה, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו