מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נכות על סכרת עם סיבוכים בשיעור 65 אחוז

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" ועדת הערר נימקה את החלטתה לדחות את בקשתו לקבוע כי נכותו בגין סוכרת עם סיבוכים היא בשיעור 65% כדלקמן: "הועדה הקשיבה רוב קשב לטענות בא כוחו של התובע עיינה במסמכים שבתיק כולל בפרוטוקול של הוועדה הרפואית נכות כללית מ-18.10.15 כמו כן, עיינה בוועדה רפואית לצרכי מס הכנסה מ-6.5.19. הוועדה לצורכי מס בדרג א' לאחר שבדקה ביסודיות את התובע מבחינה נוירולוגית הגיעה למסקנה שהנכות הנוירולוגית היא קלה בלבד ולכן כפי שהסבירה בפרוטוקול אין מקום להעניק את הנכות בגין סכרת עם סיבוכים. הקביעה של נוירופתיה קלה נתמכת גם בתוצאות ה-EMG ולכן להבדיל מהוועדה של נכות כללית אכן הנכות הסכרתית מתאימה לנכות נפרדת מהנכות על הנוירופתיה. כמו כן, גם בדיקת העיניים לא הדגימה שום סימן של פגיעה סכרתית דבר התומך בקלות של הסיבוכים. הוועדה סבורה שייתכן שהנכות הנוירולוגית ניתנה גם עפ"י רוח בית הלל ולכן דוחה את הערר ומותירה החלטתה מישיבה קודמת על כנה" בהמשך קבעה ועדת הערר כי נכותו המשוקללת היא בשיעור 79.80% לפי הפרוט הבא: · 20% לפי סעיף 34 (ב) 3 בגין ליקוי נפשי · 5% לפי סעיף 37 (7) א במחצית מותאם בגין הגבלה בעמוד שדרה מותני · 40% לפי סעיף 5 (1) ג בגין דום נשימה בחומרה קשה · 0% לפי סעיף 69 (1) א בגין שינוי בצורת אף · 10% לפי סעיף 23 (2) א (II) בגין הפרעה במתן שתן · 10% לפי סעיף 4 (ב) בגין סוכרת · 10% לפי סעיף 9 (3) ב' בגין מחלת לב · 10% לפי סעיף 29 (6) א'-ב' מותאם בגין פולינוירופאתיה · 25% לפי סעיף 9 (1) ג' II בגין מחלת לב · 10% לפי סעיף 35 (1) ב' בגין בעיה בפרקים אין מחלוקת כי בעקבות תיקון סעיף 4 לתוספת הראשונה לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז – 1956 השתנו אחוזי הנכות בגין סוכרת עם סיבוך באיבר מטרה, וכי בהתאם לתקנות כנוסחן היום נכותו של המערער היא בשיעור 30% בלבד (במקום 65%).
...
" ועדת הערר נימקה את החלטתה לדחות את בקשתו לקבוע כי נכותו בגין סוכרת עם סיבוכים היא בשיעור 65% כדלקמן: "הוועדה הקשיבה רוב קשב לטענות בא כוחו של התובע עיינה במסמכים שבתיק כולל בפרוטוקול של הועדה הרפואית נכות כללית מ-18.10.15 כמו כן, עיינה בועדה רפואית לצרכי מס הכנסה מ-6.5.19. הועדה לצורכי מס בדרג א' לאחר שבדקה ביסודיות את התובע מבחינה נוירולוגית הגיעה למסקנה שהנכות הנוירולוגית היא קלה בלבד ולכן כפי שהסבירה בפרוטוקול אין מקום להעניק את הנכות בגין סכרת עם סיבוכים. הקביעה של נוירופתיה קלה נתמכת גם בתוצאות ה-EMG ולכן להבדיל מהועדה של נכות כללית אכן הנכות הסכרתית מתאימה לנכות נפרדת מהנכות על הנוירופתיה. כמו כן, גם בדיקת העיניים לא הדגימה שום סימן של פגיעה סכרתית דבר התומך בקלות של הסיבוכים. הועדה סבורה שייתכן שהנכות הנוירולוגית ניתנה גם עפ"י רוח בית הלל ולכן דוחה את הערר ומותירה החלטתה מישיבה קודמת על כנה" בהמשך קבעה ועדת הערר כי נכותו המשוקללת היא בשיעור 79.80% לפי הפירוט הבא: · 20% לפי סעיף 34 (ב) 3 בגין ליקוי נפשי · 5% לפי סעיף 37 (7) א במחצית מותאם בגין הגבלה בעמוד שדרה מותני · 40% לפי סעיף 5 (1) ג בגין דום נשימה בחומרה קשה · 0% לפי סעיף 69 (1) א בגין שינוי בצורת אף · 10% לפי סעיף 23 (2) א (II) בגין הפרעה במתן שתן · 10% לפי סעיף 4 (ב) בגין סוכרת · 10% לפי סעיף 9 (3) ב' בגין מחלת לב · 10% לפי סעיף 29 (6) א'-ב' מותאם בגין פולינוירופתיה · 25% לפי סעיף 9 (1) ג' II בגין מחלת לב · 10% לפי סעיף 35 (1) ב' בגין בעיה בפרקים אין מחלוקת כי בעקבות תיקון סעיף 4 לתוספת הראשונה לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז – 1956 השתנו אחוזי הנכות בגין סוכרת עם סיבוך באיבר מטרה, וכי בהתאם לתקנות כנוסחן היום נכותו של המערער היא בשיעור 30% בלבד (במקום 65%).
משעה שהמערער העמיד עצמו לבדיקה גם בתחומים שבהם נקבעה בעבר נכותו במסגרת נכות כללית (ובכלל זה סוכרת ויתר לחץ דם), חל בעניינו הנפסק בעניין צנגוט לפיו מבוטח אינו רשאי לברור סעיפי ליקוי הנוחים לו מתוך נכויות שנקבעו בוועדה אחת ולבקש לקבוע נכויות נוספות ועדכניות בוועדה רפואית אחרת: "לאור המקובץ, נישום אמנם רשאי לבחור (כך לפי נקודת המוצא של רשות המסים) אם לעתור לאימוצו של "אחוז נכות" שנקבע מכוח אחד החוקים הנקובים בסעיף 9(5) לפקודה, אך ככל שבחר לבקש אימוץ כאמור – הוא אינו יכול לפצל באופן מלאכותי את קביעת הוועדה הרפואית עליה הוא מבקש להסתמך, באופן שיאמץ רק את החלקים מתוכה שנוחים לו ולגבי חלקם האחר יבקש להיבדק על ידי ועדת מה"כ."
סוף דבר דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהחלטתה התייחסה הועדה לתלונות המערערת וכן לכל אחד מן הליקויים אשר בעטיים נקבעה לה נכות רפואית בועדה הרפואית לעררים (הגבלה בע"ש צוארי, CTS, יתר לחץ דם וסכרת עם סיבוכים בשיעור של 65%).
...
לאחר שעיינתי בכתב הערעור ונימוקיו, בפרוטוקול הוועדה ובסיכומי הצדדים, שוכנעתי כי יש לדחות את הערעור.
לנוכח הדרגה הקלה של הליקויים מהם סובלת המערערת, הגיעה הוועדה למסקנה שהליקויים לא משפיעים באופן משמעותי על תפקודה של המערערת בבית וכי היא מסוגלת לבצע את מרבית עבודות הבית.
לאור האמור לעיל, ומשלא נמצאה טעות משפטית בפעולת הוועדה- דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לדעת הועדה סה"כ אחוזי ההנכות הרפואיים בשיעור 78% אינם משקפים את רמת כושר עבודתו מהנימוקים שפורטו לעיל.
עיקר נכותו של המערער היא סכרת עם סיבוכים בשיעור 65%.
...
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח בפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בדיון, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להידחות, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן.
בהקשר זה מקובלת עליי טענת המשיב כי ועדת ערר אי כושר כבולה למועד התחולה אשר נקבע על ידי הוועדה הרפואית לעררים – 01.01.22.
לסיכום, מדובר לטעמי בהחלטה מנומקת, מפורטת וברורה של הוועדה המבוססת על שיקולים רפואיים – מקצועיים, והמצויה בגדר מתחם הסבירות.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים בתמצית טענות המערער הועדה התאימה נכות בשיעור 10% בגין סוכרת החל משנת 2011 עד 2013, כאשר החל משנת 2013 ניתנה נכות בשיעור של 65% בגין סוכרת עם סיבוכים.
אשר לטענה בדבר שבר גוף חוליה, לא זו בלבד שהדבר לא נטען בפני הועדה אלא אף נרשם מפיו של המערער שנכח בועדה עם בא כוחו, כי "לא מערערים על הנכות שנקבעה בע"ש מתני וזאת מאחר והנכות עבור פה ולסת תזכה אותו בפטור ולכן מתייתר הצורך בשינוי ב-% הנכות". העובדה כי לועדה סמכות לידון במקרים המתאימים גם בעניינים שלא נטענו בפניה אין פירושה כי העדר דיון בנושא שלא הועלה במסגרת ערר מהוה פגם משפטי המצדיק השבת העניין לדיון.
יחד עם זאת אין חולק כי בפני הועדה עמדו מסמכים רפואיים אשר לכאורה ניתן ללמוד מהם מתי החלו סיבוכי הסוכרת ויתכן שיש בהם כדי להשפיע על המועד בו ניתן להגדיל את אחוזי הנכות הרפואיים בקשר למחלה זו, דבר שיש בו כדי להשפיע על זכויות המערער.
...
לאחר שעיינתי במסמכים שבתיק ושקלתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי שורת הצדק מחייבת לקבל את הערעור בחלקו בכל הקשור למועד תחולת סיבוכי מחלת הסוכרת.
יתירה מכך, מדברי המערער בפני הוועדה עולה כי בסופו של דבר הנושא היחיד עליו הלין היה הפגימה בלסת, בגינה נקבעה נכות במסגרת ועדות נפגעי עבודה בביטוח לאומי בשיעור 10%.
המשיב ישלם למערער הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 2,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום שיומצא לו פסק הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפני הועדה טען בא כח המערער כי למעשה עליה להביא בחשבון נכות רפואית גבוהה מהנכות הרפואית המשוקללת אשר נקבעה למערער על ידי הועדה הרפואית לעררים וכי עליה להביא בחשבון אחוזי נכות בשיעור 40% בנוסף לנכות בגין סכרת עם סיבוכים בשיעור 65%.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת כלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להידחות, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
לסיכום - לא מצאתי כל טעות משפטית בפעולות הוועדה מושא הערעור או במסקנותיה, המצדיקה התערבות שיפוטית.
לפיכך - הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו