מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נכות נפשית 51 אחוז תאונת דרכים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

עפ"י המשיבים, ישים בעניינינו גם "עיקרון הגולגולת הדקה", כאשר אחוזי הנכות הקשורים לתאונה שנקבעו ע"י מומחית בימ"ש הם שגרמו להחמרת המצב הנפשי של המנוח ולמוות המצער.
אוסיף כי מסקנות אלו, עפ"י ניתוח כלל עדות המומחית, הן לכל היותר בבחינת היסק לוגי, רפואי אולי, אשר למעשה מבוסס על הנחה משפטית שגויה, לפיה די בקבעה כי לנכות מהתאונה תרומה בכלל הנכות הנפשית, כדי לקבוע קשר סיבתי על פי המבחנים המחייבים במשפט האזרחי, בין הנכות מהתאונה למוות (על פי אותו היחס שבין הנכות מהתאונה לכלל הנכות, כפי שנקבע).
יתרה מזאת, עת מתבקשת המומחית להשיב בחקירתה האם ישנה היסתברות של 51% שאילמלא תאונת הדרכים המנוח לא היה נפטר משיבה היא כי זו שאלה היפוטטית שקשה לענות עליה.
...
לסיכום אני רואה להעמיד את הפיצוי הכולל המגיע למשיבים בגין נזקיהם מהתאונה על סכום של 26,685 ₪.
אשר קולה, שופט הוחלט אפוא, פה אחד, כאמור בחוות דעתו של השופט ד. צרפתי, ולפיה הערעור התקבל במובן זה שקביעותיו של בית המשפט קמא, יבוטלו, והמערערת תשלם למשיבים סך של 26,685 ₪ ובתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור של 3,500 ₪ ומע"מ כחוק.
בגין הוצאות הליך זה, ולאור התוצאה אליה הגענו, ישלמו המשיבים למערערת סך של 5,000 ₪ ועליו מע"מ כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

סיכום בינים: על-פי עדותה של המומחית הפסיכיאטרית מטעם בית המשפט, אשר לא עורערה, הנכות הנפשית עקב תאונת הדרכים, יחד עם גורמים נוספים (מחלת נפש קיימת), הביאו למותו של המנוח.
עוד טענו הנתבעים כי אם תרומתה של התאונה היתה 5%, "אזי אין זה מגיע לרמת ההוכחה הנדרשת של 51%". אני דוחה טענות אלה, המהוות שעטנז בין אחוזי נכות מצד אחד ורף ההוכחה במשפט האזרחי מצד שני.
...
יפים לעניינינו, בשינויים המחויבים, דבריה של כבוד השופטת מ' נאור ב-ע"א 1639/01 קיבוץ מעיין צבי נ' קרישוב, פ"ד נח(5) 215, 246 (2004); פסק דינה היה בגדר דעת מיעוט, אך לא לענין ההערה המצוטטת להלן: "יש הטוענים כי המדע והמשפט מדברים בשתי שפות שונות, הזרות זו לזו....נטען כי המשפט מייחס משמעות מעוותת לראיות מדעיות, כי למדע ולמשפט מטרות שונות: הטענה היא שהמדע מחפש אמת, והמשפט רק שוקל את האמת במסגרת מטרה רחבה יותר – צדק. לשון אחר, 'נטל השכנוע' (אם נשתמש במונח משפטי) בעולם המדע גבוה הרבה מזה שבמשפט האזרחי, כי המדע מוכן לקבל אי-הכרה מוטעית בקשר קיים, אך הרבה פחות מוכן לקבל הכרה מוטעית בקשר שבעצם אינו קיים, ואילו המשפט האזרחי, בעל נטל הטיית מאזן ההסתברויות, רואה (כמעט) באותה חומרה טעויות משני הסוגים האמורים. על-כן – כך הטענה – המשפט מפרש בצורה מוגזמת את הססנותו של עולם המדע מפני הכרה בקשר (association) או בקשר סיבתי בין חומר (או תופעה) לבין מחלה. טענה נוספת: מטרת המשפט היא להכריע הכרעה סופית בענין העומד על הפרק, ואילו מוקד המדע הינו ריפוי או מניעת מחלה ולא הכרעה ודאית; המדע אינו מכריז על הכרעה סופית, אלא תמיד משאיר אפשרות לשינוי העמדה..." המומחית כאמור קבעה שהתאונה החריפה את מצבו הנפשי של המנוח, אשר בסופו של דבר הביא למותו.
מקובלת עלי טענת הנתבעים לפיה לא הועלתה בתצהירי העדות הראשית של התובעים כל טענה בענין תלות כספית במנוח.
בכל הנוגע לקצבת הנכות הכללית, לא נטען ולא הוכח כי המנוח הפסיק לקבל קצבה זו החל ממועד התאונה ועד למועד הפטירה, כך שלא הוכח כל הפסד בענין זה. בכל הנוגע לשכר עבודה: כאמור לעיל, בהעדר כל ראיה לכך שהמנוח עבד, התביעה לפיצוי בגין הפסד שכר ממועד התאונה ועד למותו נדחית.
לאור האמור, התביעה לפיצוי בגין הפסד שכר מיום התאונה ועד לפטירת המנוח, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד טענו כי אין לייחס נכות כלשהיא לתאונת הדרכים השנייה, שכן הייתה זו תאונת דרכים קלה ובתשובה לשאלות הבהרה השיב המומחה כי הוא אינו יכול לאשר בהסתברות העולה על 51% שתאונת הדרכים השנייה תרמה להתפתחות מחלתה של התובעת.
על רקע תיפקוד זה, גם אם הוא חלקי ולקווי, ישנה משמעות גם לנכות הנפשית הנמוכה שיוחסה לתאונה, ובודאי שגם לנכות האורתופדית, ועל כן מצאתי כאמור לקבוע ששעור נכותה התפקודית של התובעת בעקבות תאונות הדרכים זהה לשעור הנכות הרפואית.
...
לפיכך אני קובעת שנכותה הנפשית של התובעת בעקבות התאונה עומדת על 5%, ויש לייחסה לשתי תאונות הדרכים בשני חלקים שווים.
סיכום הנכות עולה מהמקובץ כי בעקבות תאונת הדרכים הראשונה נותרה לתובעת נכות אורתופדית צמיתה בשיעור של 5%, וכן נכות נפשית צמיתה בשיעור של 2.5%, סה"כ נכות משוקללת בשיעור של 7.375%.
לפיכך ובשים לב לזמן שחלף מאז תאונות הדרכים, אני קובעת פיצוי בסכום של 5,000 ₪ בשל תאונת הדרכים הראשונה, ופיצוי בסכום של 1,000 ₪ בשל תאונת הדרכים השנייה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן, עברה המערערת מספר תאונות דרכים בכולן נפגעה במנגנון של "צליפת שוט". בעקבות היתדרדרות במצבה הנפשי, אושפזה המערערת באישפוז יום במרכז לבריאות הנפש "באר יעקב" בשנת 2020.
לאחר שיחרורה מאישפוז יום חלה היתדרדרות נוספת במצבה הנפשי של המערערת, למרות שהיא מטופלת במסגרת לווי שקומי על ידי "ציפור הנפש". וועדה רפואית מדרג ראשון התאימה למערערת ביום 1.7.2021 נכות רפואית משוקללת בשיעור של 51%.
תמצית טענות הצדדים לטענת המערערת קביעת הועדה לעניין התאמת הנכות הנפשית בשיעור של 25% אינה תואמת את מצבה הנפשי המתדרדר מיום ליום ואינה הולמת את הטיפול התרופתי והפסיכיאטרי שהמערערת מקבלת.
ראשית, הועדה תתייחס לעובדה שהמערערת אושפזה בשנת 2020 במרכז לבריאות הנפש "באר יעקב" במסגרת אישפוז יום ותבחן האם יש בכך כדי לשנות מקביעתה לגבי אחוזי הנכות שנקבעו למערערת בתחום הנפשי.
...
אשר להרכב הוועדה, בהתאם להלכה הפסוקה דרך המלך היא להשיב את עניינו של המבוטח בפני וועדה באותו הרכב והחלפת הרכב הוועדה תיעשה באותם המקרים החריגים שבהם מצא בית הדין שעולה חשש כי הוועדה התקבעה בעמדתה (בר"ע 26826-10-13 דרעי - המוסד לביטוח לאומי (20.11.2013); עב"ל 231/09 ד"ר קופפרברג - המוסד לביטוח לאומי (21.10.2009)).
אשר לעניין הקריטריונים בסיפא של פריט הליקוי, מקובלת עליי עמדת המשיב שלפיה מדובר במבחני עזר לקביעת הנכות והוועדה אינה מחויבת להתייחס לכולם.
סוף דבר: עניינה של המערערת יוחזר של הוועדה רפואית לעררים, נכות כללית, בהרכבה מיום 1.12.2021, על מנת שתשקול בשנית את עמדתה בנושא הנכות הנפשית של המערערת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד ציינה כי – "בתיק קיים תיפקודי ריאה מ 25.2.2021 עם הפרעה חסימתית 51% FVC 61% FEV על רקע עישון של 30 סיגריות ביום משנת 2010. בספירומטריות חוזרות שבוצעו באפריל ויוני שנת 2022 הפרעה חסימתית בינונית עם רישום של הפרעה רסטריקטיבית קלה וספרומטריה 1 מ 3. הפרעה חסימתית לא אופיינית להפרעות בתפקודי נשימה הקשורות לכאב וטראומה, אלא קשורות לעישון ומחלת ריאות חסימתית". התובע הגיש ערר, ובוועדה הרפואית לעררים בתחום הריאה, ועדה מיום 15.1.2023, הגיש בא כוחו חוו"ד רפואית פרטית של מומחה בתחום הראה, פרופ' יוחאי אדיר.
למשל: ברע"א 8684/02 סהר חברה לביטוח נ' קדור מרזוק נפגע הניזוק בתאונת דרכים וועדה רפואית בענף נכות מעבודה קבעה נכותו בעקבות אותה תאונה בשעור 10% , בגין טינטון.
מאידך ועדה רפואית בענף נכות כללית (שכידוע אינו בודק קשר סבתי לארוע תאונתי) קבעה נכויות כדלקמן : ‎10% בגין ליקויי שמיעה, ‎10% בגין טינטון, ‎10% נכות זמנית בגין הגבלה בתנועות עמוד שדרה גבי, ‎20% נכות זמנית בגין הגבלה בתנועות ע"ש מותני ו-‎20% נכות זמנית נפשית.
...
מסקנה זו ניתנת לאחר עיוני בחוו"ד המלומדת של עמיתי, פרופ' יוחאי אדיר, ומתבססת על הממצאים האובייקטיבים שהוצגו בפני ושהוזכרו לעיל".
בר"ע 634/85 עודה נ' רותם, פ"ד לט(4) 505 נקבע כי הטעמים בגינם עשוי להיעתר ביהמ"ש לבקשה כזו עשויים להיות משפטיים או עובדתיים.
הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו