עוד עולה מאותו פרוטוקול, כי האבחנה הרפואית שנקבעה למנוח על ידי הועדה היא "מצב לאחר שברים מרובים מפרקי ירכיים דו צדדי, מצב לאחר קטיעה פוסטראומטית רגל ימין מתחת לברך, שיתוק עצב הסיאטיקוס ברגל שמאל".
הועדה קבעה למנוח 100% נכות, בגין סעיפי הליקוי הבאים: קישיון לא נוח במפרק ירך ימין (סעיף 48(1)(ב)), קישיון נוח במפרק ירך שמאל (סעיף 48(1)(ג)), מפרק ברך שמאל (סעיף 48(2)(ה)(I)), מפרק ברך ימין (סעיף 48(2)(ו)(II)ׂ), קטיעת שוק ימין מתחת לברך (סעיף 47(7)(ב)), פגיעה בעצב הסיאטיקוס משמאל (סעיף 32(1)(א)(III)), נכות פנימית בתחום הריאות (סעיף 8(1)(ג)), נכות בגין צלקות מכערות (סעיף 75(1)(ב)) ונכות נפשית (סעיף 34(ג)).
ב 8/9/2000 עבר נקוז של כיס המרה עקב דלקת חריפה של כיס המרה ללא אבנים ולבסוף נגמל ממכונת הנשמה ושוחרר ובהמשך אישפוז בבית רבקה ואחרי תקופה ממושכת עבר שקום מהתאונה והיה עצמאי והתהלך עם פרוטזה.
"
שאר חלקי חוות הדעת זהים לדברים שנרשמו עוד בחוות הדעת הראשונה, לרבות מסקנת המומחה כי המנוח נפטר עקב זהום בדרכי השתן, בחולה עם סכרת ואי ספיקת כליות כרונית, שלושה שבועות לאחר ארוע מוחי וכי לא נראה שלתאונת הדרכים בשנת 2000 היתה השפעה משמעותית על המנוח שנפטר בגיל 82 שהיא תוחלת חיים מעל הממוצע בחולה הסובל מסכרת, אי ספיקת כליות ומחלת לב איסכמית ופרפור פרוזדורים לאחר מאורע מוחי.
להלן ההלכה הפסוקה בנושא קביעת קשר סיבתי רפואי על ידי מומחה שמונה על ידי בית הדין, כפי שסוכמה לאחרונה בעב"ל (ארצי) 4379-10-14 פלדמן – המוסד לביטוח לאומי, 16.3.16 (ההדגשות במקור – ד.ו.):
"קביעת קיומו של קשר סיבתי בין המחלה בה לקה מבוטח, לבין פגיעה שאירעה לו במסגרת עבודתו, היא קביעה משפטית המושתתת על חומר הראיות. בעב"ל 1608/04 שלום אזולאי נ' המוסד לביטוח לאומי מיום 27.1.10 היתייחס בית דין זה למעמדה המיוחד של חוות דעת מומחה מטעם בית הדין, בקובעו כך:
...
לטענת הנתבע, יש לדחות את התביעה, כיוון שחוות הדעת ברורה ולפיה המומחה סבור שלתאונת הדרכים לא היתה השפעה משמעותית על מותו של המנוח.
המומחה חזר על מסקנה זו גם לאחר שהופנו אליו מספר שאלות הבהרה.
סוף דבר – לא מצאנו סיבה שלא לקבל את חוות דעתו של ד"ר ח'ורי אשר לא מצא קשר סיבתי בין התאונה משנת 2000 ובין פטירתו של המנוח בשנת 2012.
בנסיבות אלה, אין מנוס מדחיית התביעה.