מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נישואין אזרחיים מחוץ לישראל לאזרחים זרים

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

באפריל 2003 נישאה בנישואין אזרחיים ברומניה לאזרח ישראלי, פנחס אלעד, שנפטר למרבה הצער בפברואר 2010.
סמוך למועד פקיעתו של רישיון הישיבה האמור, פנו השניים ובקשו כי רישיון הישיבה שבידי העותרת יומר לרישיון ישיבה מסוג א/5, על פי "נוהל מתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי" (נוהל המשיב שמספרו 5.2.2008, ולהלן: הנוהל), המורה על קיומו של "הליך מדורג" לקבלת מעמד בישראל.
כל כך, משום שבמהלך תקופת ההליך המדורג, יצאה העותרת מישראל מספר פעמים, לתקופות משמעותיות: העותרת שהתה בחו"ל בין מאי 2005 לדצמבר 2005, תקופה בת שבעה חודשים; כמו כן יצאה את ישראל לתקופה של חודשיים בין אוגוסט 2006 לאוקטובר 2006; כך גם שהתה העותרת מחוץ לישראל במשך שנה תמימה, בין יוני 2007 לבין יולי 2008.
...
לגופו של עניין סבורה ב"כ המשיב כי החלטת יו"ר ועדת ההשגה מנומקת ומעוגנת בעובדות ואין עילה להתערב בה. דיון והכרעה כפי שאסביר להלן, דין העתירה להידחות.
נוכח כל אלה הגעתי למסקנה כי דין העתירה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב – 26.5.00 הוציא רשם המעמד האזרחי בעיר גורלובקה שבאוקראינה תעודת נישואין ולפיה נישאו ונרשמו כנשואים ("התעודה" או "תעודת הנישואין").
בן זוג זר שנישא לאזרח ישראלי בחו"ל בנישואין תקפים במקום עריכתם, זכאי לרשת אותו, אלא אם מדובר בנישואין פקטביים.
העובדה שהמנוח עבד מחוץ לכלא אינה מלמדת על כך שעניינו הובא לפני וועדת שחרורים או שהייתה כוונה לעשות כן ואפילו נניח שזה היה המצב, אין לאסיר זכות מוקנית לנכוי שליש מתקופת מאסרו ולא ניתן לצפות כיצד תפעיל הועדה את שיקול דעתה.
...
טענת התובעים נדחית.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעים את הפיצוי הפסוק בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% והמע"מ ובנוסף הוצאות משפט.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אם המנוח היא אזרחית ישראלית מכוח נישואיה לאב המנוח אשר הוא זכאי שבות כבן ליהודי.
עם זאת, משפקע קשר הנישואין עם פטירת האזרח הישראלי, מתאיין ראציונל זה, בהיעדר תא משפחתי הראוי להגנת הדין הישראלי.
שם גם נאמר כי -"מתוקף סמכותו על פי חוק הכניסה לישראל ובהיעדר זכות קנויה לכל אדם לרכוש מעמד של תושב קבע בישראל, נוקט המשיב מדיניות מצמצמת לפיה אין מוענקת לזרים אשרה לישיבת קבע אלא במקרים חריגים ומשיקולים מיוחדים המצדיקים זאת. מדיניות כללית זו של המשיב עמדה במבחן הבקורת השיפוטית ובית משפט זה לא ראה מקום להתערב בה" (פסקה 5 לפסק דינה של כב' השופטת א' חיות).
באותו מקרה נידון עניינה של מי ששהתה בארץ 12 שנים לאחר שנישאה בחו"ל לישראלי.
...
לא מצאתי כי הקשיים הכרוכים, מטבע הדברים, במעבר המערערים בחזרה לרוסיה - מספקים כדי להגיע למסקנה כי ההחלטה אינה סבירה באופן המצדיק התערבות בה. אסיים בדברים שאמר בעבר כב' השופט י' עדיאל בעת"מ (י-ם) 714/07 עבאסי נ' שר הפנים (19.6.08): קביעת המדיניות בנושא זה והתוויית קו פרשת המים בין מקרים הומניטאריים קשים המצדיקים מתן רישיון לישיבת קבע בישראל לבין מקרים הומניטאריים אחרים, גם הם לא קלים, שאינם מצדיקים מתן רישיון כזה, היא משימה קשה.
המקרה דנן, בה בכלל זה ולפיכך דין הערעור להידחות.
הערעור אפוא נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כעבור כחודש ביום 19.07.2011, יצאו המערערים ונישאו בחו"ל, ושבו לישראל לאחר יום אחד, שאז נכנסה המערערת שוב באשרת ביקור ב/2 שהוארכה מעת לעת עד יום 30.06.2012.
לשם יישומה של הוראת סעיף 7 לחוק האזרחות זו פירסם שר הפנים, במסגרת הסמכות הנתונה לו, נהלים העוסקים בהענקת רישיונות לתושבים זרים שהם בני זוג של אזרחי המדינה או תושבי קבע בה. אחד הנהלים, הרלבנטי לענייננו, הוא הנוהל כהגדרתו לעיל "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי מס' 5.2.2008" – שבמסגרתו נבחנות בקשות להיתאזרחות מכח נישואין לבן זוג בעל אזרחות ישראלית.
...
ביום 12.07.2021 הוגשה הודעת הרשות שלפיה היא עומדת על עמדתה כי דין הערעור להידחות, בנימוק שהראיונות שקיימה העלו שאין מדובר במקרה זה בקשר נישואין זוגי המצדיק מתן מעמד בהתאם לנהליה.
על כן פסק דינו של בית הדין לעררים שקבע כי החלטת הרשות תקינה, אינו יכול לעמוד ואני מורה על ביטולו.
על כן, ולאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל.
סוף דבר לאור האמור לעיל, האמור הערעור מתקבל, ופסק דינו של בית הדין לעררים מבוטל.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לשיטת העותר, בהתאם לפרשנותו הנכונה של הדין, בתי הדין הרבניים בארץ אינם מוסמכים לידון בעיניינם של אזרחים זרים אלא אם כן ישנה קביעה של בית דין רבני בחו"ל הקובע שעל הבעל לתת גט. זאת, בעוד שבמקרה דנן קיים במדינת החוץ בית דין שניתן לערוך לפניו גט לפי דין תורה, אך לא ניתנה על-ידיו החלטה לפיה על העותר לתת למשיבה גט. לגישת העותר, אין תימוכין לקביעה לפיה בתי דין רבניים בחו"ל אינם נוהגים לתת החלטות בדבר חיוב בגט מאחר שאינם מוסמכים לכפות גט. כן אין תימוכין לקביעה לפיה בתי דין רבניים בחו"ל נוהגים לתת החלטות באמצעות חתימת מזכיר ובלא שהדיינים חתומים על ההחלטה.
סעיף 4ב1(א) קובע כדלקמן: (א) בלי לגרוע מסמכויות השיפוט לפי סעיף 1 וסעיף 4א, לבית דין רבני יהיה שיפוט ייחודי בתביעת גט לפי דין תורה שהגישה אשה יהודייה נגד אשה היהודי, אף אם לא מתקיימות לגביהם הזיקות המנויות בסעיף 4א(א), ובילבד שהנישואין נערכו על פי דין תורה והאשה לא קיבלה גט מנישואין אלה בבית דין מחוץ לישראל ומתקיים אחד מאלה: (1) במקום מושבו של הנתבע או במקום מושבה של התובעת אין בית דין שניתן לערוך לפני גט לפי דין תורה מחוץ לישראל [.
לשם כך נוספו התנאים הקבועים בסעיפים קטנים (ב)-(ג) לפיהם בית הדין בישראל ירכוש סמכות רק אם התביעה הומצאה כדין לנתבע בישראל; וכאשר האשה אכן הקדימה וניסתה למצות את הליכי הגירושין הדתיים והאזרחיים במדינת החוץ ובית הדין הרבני סבור כי בנסיבות יש צורך בהגשת התביעה בישראל.
...
פרשנות מרחיבה של לשון החוק אשר תקיים את תכליתו, מובילה למסקנה כי אין הכרח בהחלטה פורמאלית כתובה דווקא, ודי בכך שהאישה תצביע על כך שבית הדין הרבני במדינת החוץ היה סבור שעל בני הזוג להתגרש, וניסה לכן להביא את האיש לידי מתן גט. באופן דומה, גם את התנאי הקבוע בסעיף 4ב1(ב) יש לפרש בצורה מרחיבה.
גם בהקשר זה מקובלת עליי קביעת בית הדין האזורי.
סוף דבר: העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו