מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נישואים פיקטיביים לצורך קבלת אזרחות ישראלית

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ערעורה של המערערת מתייחס אך לקביעה כי אין תוקף לנישואי המערערת והמנוח לצורך קבלת זכויות המנוח להשלמת פצויי פיטורים ופדיון ימי מחלה מהדסה, ולקביעה כי "לא היתקיימו במערערת התנאים הנדרשים לשם קבלת זכויות אלו כשאירה, בת זוגו וכו' של המנוח". המערערת לא הגישה ערעור על פסק הדין ככל שהוא מתייחס לדחיית תביעתה כנגד קופת הפנסיה, והבהירה כי מטעמים פראקטיים היא מסכימה בשלב זה לוותר על זכותה לקבל קצבת שאירים, היות ולדבריה היא זכאית ממילא לקבלת ערכי פדיון מקופת הפנסיה כיורשת של המנוח על פי צוואתו, וכי מאותם טעמים פראקטיים היא מוותרת על דרישתה להוצאות מאת עמליה.
באותו מקרה נדון ערעורם של חמשת המערערים על הרשעתם בבית המשפט המחוזי, כאשר במרכז האישום נגדם עמדו פרשיות של מעשי מירמה וזיוף שנועדו להשיג, שלא כדין, אזרחות ישראלית ודרכונים ישראליים לאנשים שונים מברית המועצות לשעבר, וזאת באמצעות ארגון "נישואים פקטביים" עם נשים יהודיות, הזכאיות לעלות לישראל ולקבל אזרחות ודרכון ישראליים מכוח חוק השבות, תש"י-1950 וחוק האזרחות, תש"י-1950.
...
דא עקא, שממכלול הראיות (במקרה זה עדויות בלבד) שהובאו בפני בית הדין האזורי, עלתה תמונה שונה לגמרי, ולפיה הן המנוח והן הסובבים אותו, ובכלל זה המערערת, ידעו שימיו של המנוח ספורים המה, בשעה שקיימו את טקס הנישואים.
סיכומם של דברים: אי לכך ולאור כל המבואר לעיל, מששוכנע בית הדין האזורי, ובדין שוכנע על יסוד הראיות שהובאו לפניו, כי לעניין הענקת זכויות למערערת כשאירה של המנוח, מכח חוק פיצויי פיטורים והוראת כח אדם מס' 27/81 של הדסה מיום 19/3/81, המדובר בנישואין שנעשו בלא "כוונת נישואין" ("נישואין למראית עין") ומששוכנע, ובדין שוכנע על יסוד הראיות (בעיקר הראיות החיצוניות) שהובאו לפניו, כי לא היו כל שיתוף כלכלי או תלות כלכלית או אחרת בין המערערת למנוח בתקופה שקדמה לאותם נישואים, בדין קבע כי המערערת איננה זכאית להשלמת פיצויי פיטורים או פדיון ימי מחלה בלתי מנוצלים, מאת הדסה.
סוף דבר - אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, ערעורה של המערערת – נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 31.5.2002 יצאה מישראל ובעת שהותה בחו"ל הודיעה לשגרירות ישראל כי נישאה ביום 11.6.2002 בנישואים אזרחיים למר איגור פרניוק, אזרח אוקראינה.
יש לו משהי (כנראה רוצה רק נישואים פקטביים) הוא בא לפה להרויח כסף.
בין היתר מציין המשיב כי יש לתת את הדעת לכך שנישואיה של המערערת למערער נערכו יום למחרת גירושיה; לארוע האלימות שהתרחש בין המערערים בחודש יולי 2011; להצהרותיה של המערערת לאורך ההליך המלמדות על טיב הקשר, ועל רצונו של המערער בקבלת מעמד; על הצהרותיו של המערער עצמו כי הוא מעוניין להשאר בישראל אך כאשר התבקש להזכיר את הסיבה לכך לא הזכיר את המערערת תוך שבקש אשרה כדי לבדוק את היחסים ביניהם; ולכך מבקש המשיב להוסיף את ההתרשמות השלילית מהראיון האחרון.
...
עיון ברישום יכול לתמוך דווקא במסקנה אחרת, שכן הסתירות שנמצאו הן בעניינים שוליים וחסרי חשיבות, בעוד שבנושאים אחרים לא היו פערים בגרסאות.
המדובר אמנם בתצהירים מאוחרים יותר, אך נוכח המסקנה אליה הגעתי, המחייבת בחינה מחודשת של ההחלטה בחלוף הזמן, יהיה מקום לבחון גם את הראיות האלה.
סיכום על יסוד כל האמור, אני מקבל את הערעור, מבטל את פסק דינו של בית הדין לעררים ואת החיוב של המערערים בהוצאות, וכן את החלטת המשיב מיום 16.12.2014.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כעבור כארבעה חודשים, בתאריך 27.3.15, נישאה העותרת לאזרח ישראלי, העותר, שלטענתה הכירה בתקופה הראשונה בה שהתה בישראל, בין השנים 2009 - 2012.
בבקשתה לרישיון כניסה לא ציינה כי היא נשואה לישראלי אלא טענה שמטרת כניסתה "ביקור חברה". כחודש לאחר כניסתה, בתאריך 17.5.15, פנתה העותרת עם בן הזוג הישראלי בבקשה לקבלת מעמד מכוח נישואים לבן זוג ישראלי.
המשיב רואה בקשר בין העותרים פקטבי ולכל היותר קשר בוסרי שאינו עולה כדי קשר זוגי כן ואמתי ונטען שאין בעצם הנישואים בין העותרים כדי לקיים מהות הקשר הנידרש לצורך קבלת מעמד.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת המסמכים שהוצגו לעיוני הגעתי למסקנה כי בנסיבות העניין לא נפל בהחלטת המשיב פגם המצדיק התערבות, ויש לדחות את העתירה.
כל אלה מלמדים כי יש בסיס איתן למסקנה כי לא נרקם בין העותרים קשר זוגי, כן ואמתי וכי לא נפלו בהחלטת המשיב פגם או חוסר סבירות המצדיקים התערבות.
אשר על כן, לאור המפורט לעיל, העתירה נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתה "לצורך מניעת הישנות מקרים של נישואין פקטביים אשר נועדו אך ורק להקנות מעמד בישראל לאזרח זר", הוחל נוהל ההליך המדורג בעיניין, שעל פיו התקבלה ההחלטה.
...
הרקע העובדתי המערערת אזרחית ישראל ילידת 1954 ולה בת מנישואין קודמים, נישאה ביום 14.4.2008 למערער אזרח גיאורגיה יליד 1969, ומאז חיים השניים תחת קורת גג אחת בישראל, זאת לאחר שהמשיב נעתר לבקשתם לאפשר את שהייתו של המערער בישראל מכוח נישואיהם, בהתאם ל"נוהל הטיפול בבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי" שהמשיב החיל בעניינם של בני זוג זרים המבקשים לשהות בישראל לצדם של בני זוגם הישראלים.
ביום 15.3.2016 נדחה הערר הפנימי, מהנימוקים שלהלן: "טיעוני הערר והראיונות שנערכו – נבחנו והובאו בחשבון, אך אין בהם כדי לשנות את התרשמותנו השלילית מכנות הקשר בין המבקשים... מהריאיון עולה כי המבקש מביא את כל משכורתו לחשבונם המשותף, וכאשר המבקש אינו מרוויח בעבודתו הוא איזו חוזר לביתו ואף ישן במכוניתו מחשש ש'היחסים יתקלקלו'. בני הזוג גרו בנפרד למשך חודשיים והמבקשת הוציאה כנגד המבקש צו הרחקה לתקופה של חודש. ההתרשמות מהריאיון היא כי הקשר הינו אינטרסנטי ונועד למטרות שונות ובהן השתקעות בישראל תוך כדי הכשרת מעמד המבקש כבן זוג לאזרחית ישראלית. נסיבות מערכת היחסים כאשר המבקשת פתחה מספר רק של פעמים בהליכי הרחקה ותלונה כנגד המבקש בגין אלימות כלפיה ופניותיה החוזרות והנשנות להפסיק את ההליך המדורג, הליך התרת הנישואין אשר התנהל בעבר בביהמ"ש לענייני משפחה וההתרשמות השלילית אשר עלתה מהריאיון, כל אלו ועוד-מעלים חשש בדבר כנות הקשר הנטען". בעקבות דחיית הערר הפנימי הוגש הערר האמור לבית הדין, אשר נדחה ביום 28.7.2017.
באשר לבקשתו של ב"כ המערערים לבחון את עדויותיהם של קרוביהם ומכריהם של בני הזוג, כדי לעמוד על כנות הקשר שביניהם, קבע בית הדין כי "העוררים מתגוררים מזה שנים ארוכות תחת קורת גג אחת וכן מנהלים משק בית משותף ובתחילת הדרך אף המשיב התרשם כי הקשר הזוגי ביניהם מצדיק מתן מעמד... משכך אין משמעות לאותן ראיות, קרי מכתבים והצהרות מאת מכרים וקרובי משפחה המעידים על כך שהעוררים מתנהלים כזוג". נוכח כל האמור קבע בית הדין כלהלן: "הגעתי למסקנה כי הקשר הזוגי שנוצר בין העוררים הנו קשר מעוות אשר נועד לשרת אינטרס ברור של כל אחד מהצדדים אך ודאי אינו בבחינת קשר זוגי כנה ואמיתי. במקרים דומים נהוג לעתים לכנות נישואין מסוג זה 'נישואי נוחות' אך מהתמונה שנתגלתה בפני ברי כי לא ניתן להגדיר את המערכת הזוגית בה מצאה עצמה העוררת לכודה כ'נוחה'. נכון יותר לכנות קשר זה כמאולץ כאשר מדי פעם נחצה איזהו 'קו אדום'... אני סבור כי העוררת מבקשת לשמר קשר זה אך בשל אינטרס כלכלי... אולם מתקשה לעשות כן לאורך זמן ברציפות ומדי פעם 'נשברת'... גם העורר... מסביר בראיונות עמו כי נקודות המשבר ביחסים ביניהם יסודן בבעיות כלכליות. לעומת זאת האינטרס של העורר ברור ומובן – לזכות במעמד של תושב קבע, אם לא אזרחות, בזכות נישואיו לעוררת ולשם כך מבקש לסיים את ההליך המדורג כסדרו. לא יהיה זה מופרך כלל וכלל לשער כי ביום בו יזכה העורר למעמד קבע אם יותר לו לסיים את ההליך המדורג, יפנה עורף לעוררת". טיעוני הצדדים ב"כ המערערים טוען כי בית הדין שגה כשתיאר את המערערת כאישה מוכה החוששת להתלונן כנגד בעלה ובשל כך ממשיכה בקשר עמו.
סוף דבר הערעור מתקבל באופן שפסק הדין מתבטל.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המשיב טוען כי טרם נשואי הצדדים, נישאה המבקשת פעמיים לאזרחי ארה"ב בנישואין פקטביים ולכן קיבלה אזרחות בארה"ב כאשר יש לה תושבות בשתי מדינות בלבד, בישראל ובאורגון שכן הצדדים התגורר באורגון ב 5 השנים האחרונות.
...
לענייננו סבורני כי מכלול השיקולים הנלמדים מהפסיקה מחייבים מסקנה אחת ויחידה: יש למחוק תביעת ה"משמורת" שהוגשה בישראל ולכוון הצדדים לנקוט בהליכים בפני הפורום הנכון במקום מגוריו הרגיל של הקטין.
לאחר שבחנתי כלל הנתונים וכאמור לעיל נחה דעתי כי ארה"ב היא מקום מגוריו הרגיל של הקטין והותרתו בישראל בלא הסכמת אימו, המבקשת, נעשתה שלא כדין – ואני מורה כי יש להחזיר הקטין לארה"ב באופן מיידי.
המשיב רשאי להתלוות לנסיעת הקטין בחזרה לארה"ב והמבקשת תעדכן אותו בדבר המועד המתוכנן לחזרתה יחד עם הקטין לארה"ב. המשיב ישלם למבקשת הוצאות ניהול ההליך בסך 50,000 ₪ וזאת בתוך 30 ימים כשהסכום נושא הפרשי הצמדה וריבית עד מועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו