מכל מקום, העובדה שהמחוקק קבע כי הטבות מסוימות שניתנות לניצולי שואה לא יוכרו כהכנסה, אינה מחייבת קביעה דומה עבור יתר ההטבות הניתנות לאוכלוסייה זו, ואין מקום לטענת אפליה בעיניין זה.
הפסיקה קבעה אף היא כי האבחנה הנוהגת בחקיקה בין ניצולי שואה אינה לוקה בהפליה פסולה, והכירה בכך שיש מקום לאבחן בין ההטבות להן זכאים מקבלי קיצבאות שונות על פי מקורותיהן.
בעב"ל 10045-11-17 המוסד לביטוח לאומי – משה נולמן (24.1.19) נידרש בית הדין הארצי אף הוא לאבחנה בין מקבלי הקיצבאות השונות בקרב ניצולי השואה, וקבע כי ההבחנה בין הקיצבאות השונות לפי מקורותיהן אינה בגדר הבחנה אסורה העולה כדי אפליה.
בין היתר, נקבעו בפסק הדין הדברים הבאים, היפים גם לענייננו:
"...כאמור, בעניינינו, מדובר בקצבאות בעלות מאפיינים שונים, כאשר קבוצת ניצולי השואה הזכאים לקיצבה מכוח הסכם 1992, היא קבוצה בעלת מאפיינים ייחודיים המצדיקים את הבחנתה אל מול קבוצות ניצולי שואה אחרות. כפי שפורט בעמדת היועמ"ש - מדובר בקבוצת ניצולים אשר הוכרו כזכאים לקבלת פיצוי רק החל משנת 1992, בעוד שהסדרים החלים על קבוצות הניצולים האחרות, מכוח חוק הנר"נ או מכוח החוק הגרמני הפדראלי, הוכרו כזכאים לקבלת פיצוי זמן רב לפני כן; הקצבה אותה מקבלים ניצולי השואה מכוח הסכם 1992 נמוכה, משמעותית, מהקצבאות האחרות: כיום עומדת קצבה תלת-חודשית זו על סך של 1,006 יורו לשלושה חודשים, כלומר כ-1,400 ש"ח לחודש, בעוד שקצבה לפי חוק ההטבות יכולה להגיע עד סכום של 9,372 ש"ח לחודש; הקצבה אותה מקבלים ניצולי השואה מכוח הסכם 1992 אף "קשיחה" מיתר הקיצבאות הרלבנטיות, במובן זה שאין קריטריון כל שהוא היכול לשנות את גובהה כך שקצבה זו אינה נותנת מענה נוסף למצבים רפואיים או סוצאליים מיוחדים, בשונה מההסדרים לפי חוק הנר"נ או החוק הגרמני.
...
טענת המערער כי דין התביעה להתקבל מן הטעם שהעלות הכרוכה בקבלת הערעור היא זניחה, וכי אין היא בעלת השלכת רוחב, דינה להידחות.
הצדדים לא טענו בעניין זה. ואולם, אף אם עניין לנו בהחלטה של שר שהואצלה למנכ"ל שהתקין את חוזר המנכ"ל עליו מלין המערער במסגרת הליך זה, ו/או בסמכות של שר שהואצלה לוועדת הערר, הרי שמעבר לכך ששאלת תוקפו של התיקון לחוק היסוד תלויה ועומדת בבית המשפט העליון בימים אלה, ממילא, נוכח כל האמור לעיל, סבורני כי אין יסוד לטענה המייחסת להחלטה מושא הליך זה חוסר סבירות קיצוני.
סוף דבר
התביעה נדחית.