מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נימוקי פסק דין בתביעה קטנה בגין רשלנות ולשון הרע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בנוסף, בין הצדדים היתנהל הליך בבית המשפט לתביעות קטנות (נספח ג' לתצהיר הנתבעת) והליך משפטי נוסף לפי פקודת בזיון בית המשפט.
על כן, עותר התובע למתן פסק דין המחייב את הנתבעת לפרסם היתנצלות ולהודיע למישטרה כי תלונותיה תלונות שוא הן, וכן לחייבה בפצוי בסך 100,000 ₪ בגין לשון הרע או בגין רשלנות.
נימוקיי למסקנה זו יובאו להלן.
"תרשים הזרימה בתביעות לשון הרע הוא כלהלן: בשלב הראשון נבחנת השאלה אם הביטוי מהוה לשון הרע על פי אחת מארבע החלופות בהגדרה שבסעיף 1 לחוק, והאם מיתקיים יסוד הפירסום כמשמעותו בסעיף 2 לחוק. רק אם התשובה חיובית עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הביטוי נהנה מאחת החסינויות המוחלטות (פרסומים מותרים) הקבועות בסעיף 13 לחוק. אם ניכנס הפירסום לד' אמות אחת החסינויות - דין התביעה להדחות. אם לא כן, אנו עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הפירסום מוגן על פי אמת המידה הקבועה בסעיף 14 לחוק על שתי רגליה - אמת בפירסום ועניין צבורי. אם הפירסום אינו נהנה מהגנה זו, יש להמשיך ולבחון אם  הפירסום מוגן בתום ליבו של המפרסם, בגדר אחת מהחלופות הקבועות בסעיף 15 לחוק במשולב עם חזקות תום הלב בסעיף 16. היה ונתברר כי הפירסום אינו נהנה מהגנת סעיף 14 או מהגנת סעיף 15, או-אז עוברים לשלב הרביעי של הסעדים" (ע"א 751/10 פלוני נ' ד"ר אילנה דיין, פסקה 6 לפסק דינו של כב' השופט עמית (פורסם בנבו, 8.2.2012)).
...
מבלי להידרש לשאלה אם עוולות הרשלנות ולשון הרע יכולות לדור בכפיפה אחת ומה היחס ביניהן, לנוכח קבלת גרסת הנתבעת כי התובע איים עליה בשני האירועים, ממילא דין טענותיו לרשלנות – להידחות.
סוף דבר, שאני מחליט לדחות את התביעה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד ומע"מ בסכום כולל של 5000 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוולת הרשלנות, עוולת נגישה והפרת חובה חקוקה.
לאחר עיון מעמיק בבקשת רשות העירעור ובנספחיה הגעתי למסקנה ולפיה דינה להדחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טבעם זה של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של הסכסוכים.
אין דרכה של ערכאת ערעור להתערב בקביעות שכאלו אלא במקרים חריגים שאינם מתקיימים כאן, וודאי – כאשר עסקינן בפסק דין של בית משפט לתביעות קטנות, אשר אין זכות מוקנית לערער עליו.
אין גם צורך בנסיבות העניין להתייחס לשאלת האפשרות לפסוק פיצוי לפי חוק איסור לשון הרע בגין הטלת עיקול, שכן מקובלים עלי נימוקי בית משפט קמא ולפיהם, גם אם ניתן לפסוק עקרונית פיצוי כזה, הרי שנסיבות העניין אינן מצדיקות פסיקת פיצוי.
...
נקבע, כי אין מקום לפסוק פיצוי לפי חוק איסור לשון הרע בגין הטלת העיקול מכוח פקודת המיסים (גבייה) וגם אם ניתן היה להגיע למסקנה שונה – הרי בנסיבות העניין ובשים לב להתנהלות התובע ולהתחמקותו מתשלום החוב וידיעתו על העיקול במשך שנים מבלי לפעול בצורה מספקת להסרתו, כי אז לא היה מקום לפסוק פיצוי לטובת המבקש בכל מקרה.
לאחר עיון מעמיק בבקשת רשות הערעור ובנספחיה הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טבעם זה של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של הסכסוכים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפסק דין מנומק פירט כב' השופט חבקין את העובדות אשר לא היו שנויות במחלוקת.
כאשר מוגשת תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות יש גם לדעת, כי לא קיימת זכות ערעור על פסק הדין אלא קיימות מיגבלות על יכולת ההשגה על פסקי הדין ויש לזכור, כי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות, ניתנת עוד ביתר קפדנות ובמקרים חריגים אף יותר מאשר בקשות רשות ערעור "רגילות", (ראה לעניין זה פסק הדין בעיניין אוסטין – רע,א 6350/15 פסקה 3 ופסקי הדין אשר אוזכרו שם).
רק לאחרונה קיבל ביהמ"ש העליון טענה של מערערת ולפיה לא היה מקום לפסוק "פיצוי כפול" בגין נזק בלתי ממוני גם לפי עוולת רשלנות וגם לפי עוולת לשון הרע.
קבלתי תביעה בעילת לשון הרע בשים לב לכך שהוטל עיקול בחשבון הבנק של התובע, במסגרת הליכי הוצל"פ לבצוע פסק דין וזאת שעה שפסק הדין כבר בוטל ותיק ההוצל"פ היה אמור להיסגר.
...
גם אם היה מגיע למסקנה ולפיה הטלת העיקולים היוותה במקרה דנן "פרסום לשון הרע" כמשמעותו בחוק איסור לשון הרע, אזי רכיב הפיצוי הוא למעשה חופף לרכיבי הנזק הלא ממוני שנפסק לתובע.
המקרה דנן, אינו מצדיק התערבות בסכום ההוצאות שנפסקו וגם אם בסופו של דבר, פסק בית משפט סכום הוצאות בפסק הדין ולא פסק הוצאות בגין הליך ביניים / בקשת ביניים אין הדבר מצדיק התערבות בשיקול דעתו.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הבקשה להידחות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לפני תביעה קטנה ע"ס 33,764 ₪ בגין עוולת לשון הרע ועוולת הרשלנות בעקבות דברים שפורסמו ברשת החברתית פייסבוק.
בהתאם להוראת תקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976, על פסק הדין להיות מנומק בצורה תמציתית.
" מכל המקובץ עולה כי לא הוכחו בפני התנאים הנדרשים לחיוב הנתבע בדין, בין אם מכוח חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 ובין אם מכוח עוולת הרשלנות, ועל כן התביעה נדחית.
...
דיון והכרעה- לאחר ששקלתי בטענות הצדדים, שמעתי עדותם לפני, עיינתי בראיות שהוגשו, ומתוך הדין הקיים הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות כפי שיובהר להלן.
השאלה המשפטית העומדת להכרעה היא האם דבריו של הנתבע מקימים את עוולת לשון הרע בהתאם לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, כאשר המסקנה המתקבלת היא כי אין הדברים כך, ואף לא שוכנעתי כי מתקיימים התנאים לייחוס עוולת הרשלנות לנתבע (זאת אף מלבד העדר הוכחת נזק, כמתחייב).
" מכל המקובץ עולה כי לא הוכחו בפני התנאים הנדרשים לחיוב הנתבע בדין, בין אם מכוח חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 ובין אם מכוח עוולת הרשלנות, ועל כן התביעה נדחית.
התובעת תשלם הוצאות הנתבע בסך 350 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף 15 (ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז – 1976, פסק הדין יהיה מנומק בצורה תמציתית.
התובע תובע בגין רשלנות, לשון הרע וגרימת נזקים והוצאות, וזאת עקב הגשת תביעה כנגדו על ידי הנתבעת 2, שהייתה מיוצגת על ידי הנתבעת 1, בבית המשפט השלום בהרצליה, תא"מ 53858-05-18, בגין תאונה מיום 20.8.17, שעה שרכבו לא היה מעורב בתאונה הנטענית (להלן: "ההליך בהרצליה").
...
ויודגש, כפי שטענו מר איליה והנתבעת 1, המשרד מקבל הוראות מהלקוחה, הם רק המייצגים את הנתבעת 2, ולא שוכנעתי כי הם התרשלו או עוולו בכל עוולה כלפי התובע, הם קיבלו נתונים מהלקוחה שלהם ועל סמך זה הוגשה התביעה.
בנוסף, בכל הנוגע לנתבעת 2, הגם אם היא העבירה את פרטי המעורבים באירוע, הרי שלא שוכנעתי כי נעשתה טעות בכוונת מתכוון וכפי שצוין גם בהחלטת כב' הרשם הבכיר אלמוג, המדובר בטעות אנוש.
בשקלול כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה, ומחייבת את התובע לשלם הוצאות משפט לכל אחת מהנתבעות בסך של 700 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו