משכך, רו"ח אפל נחקר על המסמך שהוגש באמצעותו, ואז נתברר כי הוא לא מודע להשגה שהגישו התובעות לרשויות מע"מ ביום 25.1.17 (נ/2), ממנה עולה לכאורה כי התובעות טוענות שכנגד התשומות בעסקת מכירת הקרקע עומדות התשומות בעסקת מתן שירותי הבניה (ראו עדותו בעמ' 1 לתימלול מיום 11.1.23, שו' 33; עמ' 2, שו' 18; עמ' 3, שו' 31 ו-33).
כך הופניתי לבקשה לתיקון שומת מס שבח מיום 7.10.18 (נ/5), שבמסגרתה ביקשו התובעות שתוכר להן הוצאה בסך של 1,453,922 ₪ ששולמה לבוטיק לצורך ניכוי ממס השבח (סעיף 17 לבקשה).
לא ירדתי לסוף דעת התובעות בסיכומיהן (לרבות בסיכומי התשובה) כי לפי חוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג – 1963, לכל היותר הותר ניכוי של 23% מסכום המע"מ ולא מעבר לכך (שכן הוא לוקח בחשבון את שיעור המס השולי הרלוואנטי לחברה), ודי בהכרה חלקית זו כדי לזכות את התובעות בקבלת חשבוניות הניתנות לנכוי מלא.
...
אין בידי לקבל את טענת התובעות בסיכומיהן כי הנתבעים גילו אדישות מפני קביעות שומת המס הנגזרת מהערכת שווי שירותי הבניה ואף עודדו את הרשויות להעריך מחדש את שירותי הבניה.
למותר לציין כי עתירה זו נדחית.
כך לדוגמא ציין כב' השופט אביים ברקאי בפסק דינו בתיק ת"א 42547-11-18 מיום 1.4.19 (נספח 18 לתצהיר הנתבעים) את הדברים הבאים היפים גם לענייננו:
"התביעה שבפני היא תביעה שפוגעת במערכת המשפט בדרך שבה מגישים פעם אחר פעם טענות לערכאות שונות לרבות גם לרשות האכיפה והגביה שאכן אינה ערכאה שיפוטית. מדובר בהליך שבו התובעות 'הפסידו' במשפט כבר בחודש פברואר 2018 וחויבו בתשלום ... ובמילים פשוטות, לא די בכך שהתובעות התחמקו מתשלום אלא כעת הן עוד מלינות על הנתבעות שעמדו על כך שפסק דינו של בית המשפט יקוים".
נוכח כל האמור לעיל, מצאתי כי התובעות עשו להן מטרה להרבות בהליכים אל מול הנתבעים ויש לתת לכך ביטוי בפסיקת הוצאות הולמת.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נדחית.