רקע
ההליך דנן
ביום 8.1.10 היה המנוח ת.ש (להלן: "המנוח") מעורב בתאונת דרכים, שבגינה הוא נפגע באופן קטלני ונפטר מפצעיו בבית החולים (להלן: "התאונה").
בין יתר השאלות שהועמדו בפניה, נתבקשה "הוועדה לבחינת ריבית ההוון של הפיצויים בשל נזק גוף בנזיקין" - לבחון מהו שיעור ריבית ההוון המתאימה כיום בפצוי נזיקי, בשים לב למאפייניו אל מול אלו של הפצוי המהוון במל"ל, לנכוי תגמולי המל"ל מהפצוי בנזיקין, ולריבית ההוון הנוגעת לתביעות השבוב של המל"ל. בחודש ינואר השנה, פורסמה טיוטת דו"ח הוועדה הנ"ל. הדו"ח כולל מסקנות וכן המלצות, שלגביהן נכתב בסופו, שיש מקום להמשיך ולבחון את הדברים לעומקם, וכי הדבר ייעשה לאחר הפצת הטיוטה לעיון הציבור.
לשיטתה- יש לקזז מתביעת המל"ל את הסכומים שהיו משתלמים לשארי המנוח עקב פטירתו גם אילמלא נהרג בתאונה דנן, ולמעשה- התשלום הנידון רק "הוקדם/"הואץ".
אין בידי לקבל את טענות הנתבעת אף ביחס למענק הפטירה המוגדל ששולם ע"י המל"ל. היתרחשות התאונה הוביל לזכאותה של האלמנה לקבלת מענק הפטירה אותה עת, כמו גם הזכאות לקיצבת שארים.
טענת הנתבעת– בדבר "חסכון" והיעדר נזק / חוסר תום לב
לטענת הנתבעת, לא נגרם למל"ל כל "נזק" עקב פטירת המנוח והצורך בבצוע תשלומים לשאריו עובר לתאונה שולמה למנוח קצבת נפגעי עבודה, שהופסקה עם מותו; בכך, נגרם למל"ל חיסכון מסוים, ולכן תביעתו מהוה ניסיון ל'עשיית עושר ולא במשפט'; מבקשת הנתבעת להקיש לענייננו ממקרה שבו התובעת הייתה קרן פנסיה.
...
אני מקבלת את נימוקי המל"ל בעניין זה. אוסיף, כי שוכנעתי, שמקום בו עסקינן תביעת שיבוב מכוח החוק, תביעה שהיא תביעה כספית וכאשר בעל הזכות אינו נדרש להוכיח את "נזקו" אלא מהו הסכום ששילם - הרי שאין מקום לערוך חישובים של "רווח והפסד" ביחס לאותם תגמולים.
אשר על כן – אני דוחה את טענת הנתבעת בדבר "חסכון" המקנה זכות להפחית מהתגמולים שהמל"ל זכאי לשיבוב בגינם.
סוף דבר
בהתאם לסכומים המפורטים לעיל, בסעיפים 22, 40-42 לפסק הדין: אני מחייבת את הנתבעת לשלם למל"ל את הסך של 1,198,846 ₪.