מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ניכוי קצבת נכות כללית מנפגע תאונת דרכים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

השופט י' עמית: המשיבה והמערערת שכנגד (להלן: המשיבה), ילידת 22.10.1962, נפגעה בתאונת דרכים קשה ביום 3.9.2003.
סך הכל נפסק לזכות המשיבה 2,382,000 ₪, בנכוי גמלת נכות כללית לעבר ולעתיד בסך 511,000 ₪ (במעוגל), וזאת לאחר ניכוי מן הנכוי של קצבת הזקנה.
...
אמליץ אפוא לחברי להפחית את הסכום שנפסק בגין עזרת צד ג' לעתיד, ולהעמידו על הסך של 500,000 ₪ חלף הסכום של 750,000 ₪ שנפסק לזכות המשיבה בראש נזק זה. אשר על כן, הערעור מתקבל חלקית במובן זה שיופחת הסכום של 250,000 ₪ מהסכום שנפסק לזכות המשיבה, דהיינו במקום 1,871,000 ₪ יעמוד הסכום על 1,621,000 ₪ "נטו". יתר הוראות פסק הדין יעמדו על כנם.
הסכום שהופחת (בצירוף שכ"ט ומע"מ) ינוכה מתוך הסכום שעוכב על פי החלטתי מיום 15.1.2017 והיתרה תועבר למשיבה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אם לא די בכך הרי שחברות הביטוח מושתקות מלטעון בעיניין זה, עת הסכום אותו שילמו לניזוקה במסגרת הסדר הפשרה בהליך הנזיקי, כלל בתוכו ניכוי תשלום ששילם המל"ל לניזוקה במסגרת נכות כללית ודי בכך כדי להביא את חברות הביטוח כדי השתק מלטעון בדבר העידר קשר סיבתי בין הנכות הכללית לבין התאונה (סע' 32 - 35 בסיכומי המל"ל).
על זכות התביעה של המל"ל - ככלל, יכולה תביעתו של המל"ל להתבסס על זכותו לחזור אל המזיק בהוראות חוק הביטוח הלאומי או מכוח ההסכם שנערך בינו לבין חברות הביטוח ואשר נועד להסדיר השבת התגמולים המשולמים על ידי המל"ל לניזוק בשל תאונת דרכים (רע"א 5123/10 ילנה זטולובסקי נ' המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 21.8.2012, פורסם במאגרים המשפטיים) בהתאם להוראות סעיף 328(א) בחוק הביטוח הלאומי: "היה המקרה שחייב את המוסד לשלם גמלה לפי חוק זה משמש עילה גם לחייב צד שלישי לשלם פיצויים לאותו זכאי לפי פקודת הנזיקין, או לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975, רשאי המוסד ... לתבוע מאותו צד שלישי פיצוי על הגימלה ששלמו או שהם עתידים לשלמה...". תביעת המל"ל מכוח ההסכם (וכזו היא התביעה שלפנינו), נסמכת על ההסכמים שנחתמו בין חברות הביטוח לבין המל"ל. "כידוע, המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח ראו לנכון לייעל את הליך השיפוי בדרך של קביעת הסדר מוסכם כללי מראש, שיבוא תחת ההתדיינויות העתידיות שהיו נידרשות בכל פעם שהמוסד היה חפץ להפעיל את הזכות המוקנית לו בסעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי. ההסכמים נועדו "..
ביום 16.3.2000, ד"ר **** ויילר אשר בדק את הניזוקה לאחר שנתבקש על ידי המל"ל קבע בחוות דעתו כי זו נבדקה: "אחרי תאונת דרכים בה נפגעה בין היתר בריאות חבלה קהה" ומצא כי קיימת אצלה "ירידה משמעותית בדיפוזיה מצביע על פגיעה סמויה ברקמת הריאה" ומצא כי נכותה הצמיתה עומדת על 20%.
...
שווי הנזק - גובה הפיצוי לאחר שבחנתי עמדות הצדדים הנני סבורה כי יש להילך כדלקמן: סכום הגמלה הנכון עומד בסך של 535,388 ₪, כפי שטוענות חברות הביטוח.
ברם, ההליך הנזיקי הסתיים בפשרה ואין להוציא מכלל אפשרות שפסק הדין שיקף, בין באופן מלא ובין באופן חלקי, הבנות לפשרה שסוכמו בין הצדדים, יותר מאשר בירור מלא של היקף הנזק שנגרם לניזוקה על יסוד שמיעת ראיות ובוודאי שלא ניתן לקבוע, על סמך החומר שהוצג כי הניזוקה קיבלה את כל הפיצוי המגיע לה. יודגש כי לא הוכח על ידי חברות הביטוח וממילא לא שוכנעתי שהניזוקה קיבלה פיצוי בגין מלוא נזקיה תחת הסכם הפשרה.
לאור כל האמור הנני סבורה שלא ניתן לקבוע שהתקיים האינטרס אותו נועד לקדם סעיף 329 בחוק הביטוח הלאומי מניעת כפל פיצוי לניזוקה, הן מהמזיק והן מהמל"ל. המל"ל אינו נדרש להפעיל את זכות הזקיפה והנני קובעת כי בעשותו כן אין הוא פועל בחוסר תום לב. לסיכום: דין התביעה להתקבל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בענייננו, חלוקים הצדדים בשאלה האם בנסיבות בהן המל"ל שילם ומשלם לנפגע תאונת דרכים גמלת נכות כללית, בעטיין של נכויות רפואיות אשר רק חלקן יוחסו לתאונת הדרכים ואשר מכוחן נקבעה לנפגע דרגת אי כושר להשתכר המזכה אותו בגמלה כאמור, זכאי המל"ל לשיפוי מהמשיבות בגין תשלום מלוא הגמלה (בכפוף למנגנון הקבוע בהוראת סעיף 3 להסכם) או שמא זכאי המל"ל לשיפוי רק בהתאם לשיעורן היחסי של הנכויות הרפואיות בגין תאונת הדרכים.
אשר לטענת ב"כ המל"ל, לפיה הואיל ובמסגרת ההליך שבין הנפגע למשיבות נוכתה מלוא גמלת הנכות הכללית מסכום הפיצויים, ומשכך קם השתק שיפוטי מכוחו מנועות המשיבות מלטעון כנגד הקשר הסיבתי בין תשלום מלוא הגימלה לתאונה-משלא הונחה בפנינו תשתית ראייתית לתמוך בטענה כאמור, הגם שהועלתה לראשונה בערעור, לא מצאנו להדרש לה, ומשכך דינה להדחות.
...
לטענת ב"כ המשיבות, עו"ד זיו מנדלוביץ, דין הערעור להידחות.
כמו כן, לאחר שעיינו בטענות הצדדים, לא מצאנו להתערב בהחלטת בית משפט קמא, שלא לפסוק למל"ל הוצאות.
סוף דבר 21.
דין הערעור להדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור תוחלת החיים הקצרה בה מדובר, לא ראיתי מקום להורות על הקפאת חלק מסכום הפיצויים, עד להשלמת ההליכים במל"ל ונראה כי בנסיבות העניין, סביר יהא להיתחשב בנכוי קצבאות נכות כללית, למשך כשנתיים, בסך של כ-25,000 ₪ (איני מתעלמת מההלכה שנקבעה בע"א 6935/99 קרנית, קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים, נ' אבו-סרייה, פ"ד נה (3) 5993, על פיה גם במקרה בו קוצרה תוחלת חיים של הנפגע, יש לנכות את קיצבאות המל"ל כשהן מהוונות על פי תקנות ההיוון, ללא התחשבות בקיצור תוחלת חיים וכך אף נפסק, ביחס לתביעות שיבוב של המל"ל, בדנ"א 10114/3 המוסד לביטוח לאומי נ' אררט חברה לביטוח בע"מ, תק – על 2006 (1) 252, אלא שסבורה אני כי יש לאבחן בין המקרים האמורים שם דובר בגמלאות בגין נכות מעבודה שזכאותו של הנפגע לקבלן, כבר הוכרה, לענייננו.
...
יחד עם זאת, טוענים הנתבעים כי מסקנתו של פרופ' בר-זיו, הנה בגדר חוכמה שלאחר מעשה שכן פרופ' בר-זיו, בחן את הצילומים, ביודעו שהתובעת לקתה בסרטן הריאה ולכן, לטענתם, ידע מה "לחפש" בצילומים-אין בידי לקבל טענה זו. ראשית דבר, משהנתבעים לא תמכו טענותיהם, בחוות דעת של מומחה, כמצוות תקנה 127 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984, אין בידם להוכיחה ובעניין זה, האמור בתצהיריהם של הנתבעים עצמם כי סביר שלא ניתן היה לזהות את הנגע החשוד "בזמן אמת", אינו שוקל כנגד חוות דעתו של פרופ' בר-זיו, שהרי אין אדם, לרבות מומחה רפואי, יכול להרים עצמו, כשהוא אוחז בציצית ראשו.
בעניין זה, מקובלת עלי טענת הנתבעים כי אחראים הם אך לנזק הנובע מהתרשלותם.
הלכה זו מקובלת עלי לגופה ונראה לי שהיא עדיפה מכל בחינה אפשרית, על הגישות האחרות, ובמיוחד על הגישה של "הכל או לא כלום". היא מגלמת מדיניות ראויה לפיה זוכה הניזוק בפיצוי על כל הנזק שנגרם לו ברשלנותו של המזיק והמזיק אינו מחויב כלפיו מעבר לנזק שגרם לו, אלא רק כדי שיעורו.
סוף דבר, ראיתי כאמור לקבוע כי הנתבעים התרשלו בטיפול הרפואי שניתן על ידם לתובעת וכי התרשלותם זו, גרמה לאיחור באבחון מחלתה וכתוצאה מכך, לאבדן סיכויי החלמה שהוערכו בשיעור של 70%.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2001 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

עמדתי בשאלה זו היא כדלקמן: נקודת המוצא היא כי יש לנכות תגמולים שהתובעת קבלה ועשויה לקבל מהמוסד לביטוח לאומי, ובכלל זה גמלה המשתלמת או שהתובעת זכאית לה בגין נכות כללית, ככל שהיא קשורה לפגיעתה מהארוע המזיק (ריבלין, שם, עמ' 8-687).
לסיכום, זו הפסיקתא: (1) התובעת מוכרת בזה ב"נפגעת" לצורך חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים; (2) לתובעת ישולמו פיצויים על נזקיה בשיעורים הבאים: (א) הפסד הישתכרות-כאמור בפרק 10; (ב) כאב וסבל-כאמור בפרק 11; (ג) עזרת צד ג'-כאמור בפרק 12; (ד) תרופות וטיפולים רפואיים-כאמור בפרק 14; (ה) הוצאות נסיעה-כאמור בפרק 15; (ו) הוצאות משפט, ובכלל זה החזר הוצאות ששולמו למומחה ד"ר אבני ושכר טרחת עו"ד בשיעור 13% + מע"מ. (ז) מסכום פסק הדין תנוכינה קצבאות הביטוח הלאומי ששולמו ואשר ישולמו לתובעת בהתאם לאמור בפרק 16; (ח) סכום פסק הדין ישא הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד תשלומו בפועל.
...
בנסיבות אלה, אני מחליטה כי הפסד שכרה יחושב על הבסיס הבא: ממועד התאונה ועד ליום פסק הדין-60% מהשכר הממוצע במשק.
בהיעדר הוכחה-בין מצד הנתבעת לגבי קיום כיסוי מתאים מכח חוק בריאות ממלכתי, ובין על ידי התובעת לגבי עלויות קונקרטיות שהוציאה, אני קובעת פיצוי עבור כלל הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד בסכום כולל של 50,000 ש"ח נכון ליום פסק הדין.
אשר לגמלאות העתיד, אשר הופסקו עקב אי התייצבות התובעת בפני המוסד לביטוח לאומי, כפי שנדרשה, אני מורה כדלקמן: על התובעת להתייצב במוסד לביטוח לאומי לצורך בירור המשך זכאותה לגימלת נכות כללית.
לסיכום, זו הפסיקתא: (1) התובעת מוכרת בזה ב"נפגעת" לצורך חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים; (2) לתובעת ישולמו פיצויים על נזקיה בשיעורים הבאים: (א) הפסד השתכרות-כאמור בפרק 10; (ב) כאב וסבל-כאמור בפרק 11; (ג) עזרת צד ג'-כאמור בפרק 12; (ד) תרופות וטיפולים רפואיים-כאמור בפרק 14; (ה) הוצאות נסיעה-כאמור בפרק 15; (ו) הוצאות משפט, ובכלל זה החזר הוצאות ששולמו למומחה ד"ר אבני ושכר טירחת עו"ד בשיעור 13% + מע"מ. (ז) מסכום פסק הדין תנוכינה קיצבאות הביטוח הלאומי ששולמו ואשר ישולמו לתובעת בהתאם לאמור בפרק 16; (ח) סכום פסק הדין ישא הפרישי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד תשלומו בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו