משנשאל אם סייע לכל האנשים שיעבדו בשבילו בבחירות, השיב "לא לכל אחד. היו כמה אנשים שהבטחתי. בחלקם ראיתי שמדובר באנשים מוכשרים. יש לי בעיה עם אנשים שלא עובדים שמקבלים כסף". לדבריו, זה דבר מקובל, אם כי הוא לא היה עושה זאת שוב, "אבל הוא תפס אותי בשלב הסיום להתמודדותי בבחירות ויש פעמים שאתה אומר דברים לא שקולים". עוד אמר "אני לא רואה בזה שוחד. אני חושב שמדובר בהבטחה פוליטית שזה לגיטימי". (ת/4, עמ' 6-8).
גרסת הנאשם במישטרה לגבי פעילותו של ז'נו, פיטוריו לפני הבחירות
בהודעתו הראשונה בענין זה (ת/1), במהלך חקירה בפרשת השוק, ציין הנאשם, כאמור, "היו מספר פעילים שניסו לסחוט אותי... ישראל ז'נו שפוטר מהעירייה שלא בצדק... על ידי ראש העיר הקודם... מדובר באדם שעבד בקמפיין בהיתנדבות, נתתי לו מכשיר נייד בקמפיין...". כן מסר כי ביטל החלטה זו והחזירו לעבודה.
משהתחייב הנאשם בעת מערכת הבחירות להחזיר לז'נו את ההוצאות שהוציא לצורך פעילותו עבור הנאשם אחרי הבחירות, כעולה מדבריו של ז'נו עצמו, אשר סיפר על הוצאותיו, ומששילם את חובו – אפילו הוסיף לו על הסכום שהוציא - מכספיו הפרטיים, בצנעה, שעה שז'נו הגיע אליו ותיאר את מצוקתו הקשה, במנותק מתפקידו הרם כראש ערייה, לא מצאתי כי יש בתשלום כספים אלה עדות להיתנהגות בעלת מאפיינים פליליים.
...
המסקנה העולה מגרסתו של קוגן היא כי פרשת הפעילים היתה שולית ביחס לפרשת השוק, וכך היתה התייחסות החוקרים אל בדיקת טענותיהם של המעורבים בה. לגבי חשדות כלפי גורמים שלישיים, החוקרים היו ממוקדים בחקירתו של הנאשם, ולא בדקו חשדות דומים כלפי מתמודדים אחרים בבחירות אלה.
הורחב היקף תחולתה של ההגנה מן הצדק גם על מקרים בהם מדובר בהתנהלות רשלנית או שרירות גרידא, או אפילו בנסיבות שאינן תלויות ברשויות, והמבססות "בבירור את המסקנה כי במקרה הנדון לא יהיה ניתן להטיח לנאשם קיום משפט הוגן, או שקיומו של ההליך פלילי יפגע באופן ממשי בתחושת הצדק וההגינות".
עוד נטען כי אי חקירתם באזהרה של ז'נו ואוחיון - אשר מסרו עדויותיהם רק בשנת 11', ולא במסגרת תלונה - וקיבלו תחושה ברורה כי המשטרה "מחפשת" רק את הנאשם, ומחדלי חקירה אחרים - כגון חקירתו של הנאשם בענין הפעילים אגב חקירה בפרשה אחרת, מבלי שתשומת לבו הופנתה לענין - מהווים פגיעה בזכויותיו היסודיות של הנאשם כנחקר.
יחד עם זאת, ועל אף כל האמור לעיל, בהעדר ראיה לכך כי מדובר בהתנהגות מכוונת, יפים לענייננו דבריו של כב' הש' לוי בענין פלוני (371/06):
"...לא היה במחדלים הנטענים כדי להקים הגנה מן הצדק, אף מטעם נוסף. לכל היותר, אירעו מחדלים אלה בשל מצוקת כוח-אדם של המחלקה לחקירות שוטרים. אין הם מקימים כל בסיס לטענה בדבר התנהגות שערורייתית של המשטרה. משכך, הם לא יוכלו לבסס טענה של הגנה מן הצדק, אלא לכל היותר יטו לזכותו של הנידון, את מאזן הראיות (ראו: ע"פ 10596/03 בשירוב נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 4.6.06); ע"פ 5386/05 אלחורטי נ' מדינת ישראל ([פורסם בנבו], 18.5.06)). ויודגש, בחינה זו – בניגוד להגנה מן הצדק – נעשית כל-כולה תוך התייחסות לשאלת אשמתו של הנאשם, ולא במנותק ממנה". (הדגשה שלי- ד.ס.).