על-פי האישום השלישי, הכולל גם את המעשים המתוארים באישומים הראשון והשני, לאחר שפורסם בכלי התקשורת כי מבקר המדינה פתח בחקירה בקשר למימון מערכת הבחירות והפעולות שנעשו בהקשר אליה בין השנים 1999 ל-2001, פנה מנור לעו"ד וייסגלס לשם הכנת דוחות כספיים לאננקס לשנים 99 ואילך, וזה הפנה אותו ליצחק אביר, מנהל החשבונות של המכון לבטחון ושלום.
זהו פן נוסף לדרישת הדיווח המבטא את הצורך בשקיפות ופומביות של שמות התורמים וסכומי התרומות בעת ניהול מערכת הבחירות, ולפיקוח ולביקורת הציבורית חשיבות מהותית למניעת תופעות של קשרי הון ושלטון.
במקרה שלפנינו הצטברות כל השיקולים והנסיבות שציינתי לעיל אינה מאפשרת הקלה משמעותית בעונש (להבדיל מהקלה במידת מה), ובמיוחד בשל מעמדו הצבורי של המערער כמנהל קמפיין הבחירות של אביו לקראת הבחירות המקדימות במפלגה.
...
הוא הגיע למסקנה כי בשל האנטרס הצבורי, חומרת העבירות בהן הורשע המערער, ריבויין, משך תקופת ביצוען, השלכותיהן הקשות והפגיעה בציבור ובמרקם הדמוקרטי, נוטה הכף לענישה מחמירה ומוחשית.
המסקנה המתבקשת, איפוא, היא, כי מלכתחילה, בעניין כשלנוּ, הנסיבות היוצרות את הטענה, אינן צריכות להיות בעוצמה הנדרשת לצורך ביטול ההליך או זיכוי הנאשם.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים בעיניינו של המערער, הגעתי למסקנה, כי בית המשפט קמא, סטה מהותית מהמידה הסבירה, בנסיבות הכוללות הנוגעות אליו.
סבור אני כך, לא רק מחמת זה שממליץ אני בפני חבריי, להקל בעונש המאסר בפועל ובאופן הנשיאה בו. גם זה ממין העניין.