בנוגע לשבוץ אסירים והשמת התובע ונור ביחד באותו אגף, המדינה הפניתה לעדותו של אבי חקשורי, וביקשה לקבוע על יסודה כי מדובר באגף מיתקדם, נקי מסמים, כדי להיתקבל אליו צריך לעבור סינון, האסירים מסתובבים חופשי באגף ולא כלואים, יוצאים לעבודות שונות, נמצאים בסבב חופשות ויש להם הרבה מה להפסיד אם ינהגו באלימות ולכן, הצפי שיהיו אירועים אלימים, נמוך מאוד.
אובדן עין אחת גם אינו מונע קבלת רישיון נהיגה.
נטען כי המדינה התרשלה במניעת הארוע ואף אפשרה התרחשותו במחדליה באי הצבת כוח אדם מספיק, מצלמות וציוד עזר.
אף הוראת סעיף 11(א) לפקודת בתי הסוהר (נוסח חדש), התשל"ב-1971 (להלן: פקודת בתי הסוהר), קובעת בהקשר זה, כי: "אסיר הכלוא בבית סוהר יראו אותו כנתון למשמורתו החוקית של מנהל בית הסוהר". "אחריות ישירה זו, שבה נושאת המדינה ביחס למי שכלפיו מופעל כוח המרות השלטוני, חלה הן במישור המשפטי-צבורי והן במישור המשפטי אזרחי-נזיקי. מניעת פגיעה בזכויות היסוד של מי שמצויים במשמורת המדינה – ובכלל זה הזכות לחיים ולשלמות הגוף (והנפש) – מעבר למתחייב ולנדרש כתוצאה מהחזקתו של אסיר בין כותלי בית הסוהר, איננה רק עניינו של האסיר. זהו גם עניינה של החברה כולה, המחויבת לנורמות של זכויות אדם, מוסר ואתיקה". על כן, דומה כי מתקיימים "יחסי קרבה" בין הנתבעת לבין האסירים הנתונים למשמורתה, אשר מבססים קיומה של חובת זהירות מושגית כאמור [לצורכי ההמחשה בלבד ומבלי למצות ראו: עניין רפאלוב פסקות 18-19 וכן רע"א 993/06 מדינת ישראל נ' מוספטה דיב מרעי דיראני (18.7.2011)].
אולם, הנתבעת לא עמדה בנטל זה.
עוד יש להוסיף ולציין, כי עצם העובדה כי בדו"ח האירועים של נור בשב"ס לא נרשמו ארועי אלימות בהם היה מעורב בבית הסוהר לפני הארוע הנידון (ראו: סעיף 7 במוצג נ/3), אין בה כדי לסתור את המסוכנות הנשקפת ממנו לאור העבירות בהן הורשע ולאור עברו הפלילי.
...
בהעדר נתונים אחרים, מקובלת עלי הטענה כי יש להעמיד שכרו לעבר על סך של 5,500 ₪ (שכר מינימום).
יתרה מכך, בהעדר נתונים אחרים הנני קובעת כי שכר זה ישמש אף כבסיס לחישוב הפסדי השכר בעתיד.
היתרה לפיצוי = 640,500 ₪ (סכום עגול)
לסיכום
אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע פיצויים בסך של 640,500 ₪ בצירוף 23.4% בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של בגין אגרת פתיחה.