כן טוענים הם כי אין מקום לחייב את הצוות הרפואי עתה להעלות על הכתב התייחסותו הרפואית לבדיקה שכלל לא נערכה על ידו, וכל היתנהלות המבקשים היא אצטלה למטרתם העיקרית לשנות את מאזן נטלי ההוכחה במסגרת תובענה עיקרית.
ער אני לעובדה, כי לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית על המבקשים להגיש חוות דעת רפואית, ולצורך כך, נדרשים מלוא הפרטים הרפואיים הנוגעים לטפול שבוצע.
...
לגופם של דברים טוענים המשיבים, כי טענות המבקשים אינן מקימות עילה נגד בית החולים איכילוב וצפויות להידחות, וממילא התרת התיקון תסרבל את הדיון ותאריכו לשווא.
לא מצאתי להיעתר במסגרת זו גם לעתירתם החלופית של המבקשים, לחייב את רופאי בית החולים איכילוב להעלות על הכתב עתה, בדיעבד, את תוצאות בדיקותיהם, ממצאיהם והתייחסותם לבדיקה הרפואית שנערכה על ידי בית החולים שיבא.
יחד עם זאת, הרי שגם אם אין די בתיעוד הרפואי המצוי בידי המבקשים לצורך הכנת חוות דעת (ואיני קובע כל עמדה בעניין זה), עומדת זכותם להגיש תביעה עיקרית ובמסגרתה לעתור לגילוי מסמכים תוך דחייה של המועד להגשת חוות הדעת הרפואית המושלמת עד לאחר קבלת מלוא התיעוד הרלבנטי (ראו לעניין זה דברי כב' השופט עמית, בע"א 1960/11 דוד אלמוג נ' שרותי בריאות כללית (פסקה 9 לפסה"ד מיום 6.5.2013):
"... בעניין גיא-ליפל עמדתי על כך שאם התובע פנה לנתבע הפוטנציאלי על מנת לקבל חומר והלה דחה את בקשתו, הוא רשאי להגיש תביעה ולדרוש מבעל הדין שכנגד את הראיות החסרות במסגרת הליכי גילוי מסמכים (שם, פסקה 101), שהרי לא ניתן לדרוש גילוי מסמכים לפני הגשת תביעה (ראו ע"פ 7528/95 הלל נ' מדינת ישראל, פ"ד נ(3) 89 (1996))."
מסקנה זו תואמת אף את הכלל להעדפה של מניעת ריבוי הליכים וריכוז ההתדיינות כולה תחת קורת גג אחת ובהליך אחד, שכן נראה לכאורה, כי בעקבות ההליך דנן מתעתדים המבקשים להגיש תובענה נזיקית נגד בית החולים איכילוב באופן שתובענה זו מהווה לכאורה פלטפורמה למעשה לקבלת סעדים אופרטיביים ממשיים בתביעה כספית עתידית.
בנסיבות אלה נדחית הבקשה.