לענין זה נקבע עוד ב ע"א 2139/08, הלל נ' מועצה מקומית כפר שמריהו כך (ההדגשות לא במקור):
"משמעות אי הכללת ההגבלה היא שהרשות המקומית רשאית לגבות את מלוא חוב הארנונה בלי קשר להקף הנכסים שהועברו בפועל..."
בהמשך הובאה היתייחסות לנטל ההוכחה הרובץ על כתפי בעל השליטה בלבד, ונקבע כך:
"תכליתו של הסדר הוא בהעברת הנטל לכתפי בעלי השליטה, שכן הדרישה שהרשות היא זו שתוכיח הברחת נכסים בפועל בחברות פרטיות המנהלות עסקיהן בשטחה אינה סבירה. הרשות המקומית, אף בשונה מרשויות המס, נעדרת כל אמצעי מעקב או פקוח אחרי מצבת הנכסים בעסקים המנוהלים בתחומה, במועד כזה או במועד אחר, וכל העברת נטל הוכחה אל כתפיה סותר את כוונת המחוקק בסעיף 8(ג) לחוק ההסדרים"
ועוד -
"ההסדר קובע חזקה שבחוק, לפיה רואים את הצד שלזכותו היא פועלת כמי שיצא ידי חובת הראיה לגביה. בעניינינו, נקודת המוצא, שאין צורך להוכיחה והיא מתקיימת מכוח החזקה, היא שנכסי החברה כולם הועברו ללא תמורה לידי בעל השליטה, וזאת ללא תלות במצב העובדתי בפועל. הצד שכנגדו פועלת החזקה, בעל השליטה, צריך להוכיח את היפוכה של החזקה ברמה של הטיית מאזן ההסתברות, בדומה למשפט האזרחי בכלל, כשנטל השיכנוע בעיניין זה מוטל עליו"
בנוסף אפנה אל ע"א (מחוזי תל אביב יפו) 23647-03-11, עריית יהוד נ' רומנו (מיום 28/8/2012, הש' י' שנלר, ק' ורדי, ר' לבהר שרון) שם נקבע כך (ההדגשות לא במקור):
"תכליתו של מצב משפטי זה, למנוע היתחמקות מתשלום מס באמצעות הברחת נכסי החברה החייבת, תוך מתן אפשרות, ואמצעי נוסף לרשויות מקומיות לגבות חובות ארנונה, במקרים בהם חברות פרטיות שנשאו בחבות כלפי הרשויות הפיקו את פעילותן ו"נעלמו" מהשטח ללא שפרעו את חובותיהם לרשויות.
...
סוף דבר
מכל האמור לעיל אני קובע שיש לקבל התביעה כנגד הנתבעת 2.
אשר על כן אני מחייב את הנתבעת 2 בתשלום הסך של 234,182 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 25/11/2021 ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, אני מחייב את הנתבעת 2 בתשלום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.