התובע טוען כי הוא נשא בעלות תיקון הנזקים, בעלות שכ"ט שמאי רכב, בעלות שכירת הרכב החלופי בזמן שרכבו היה בתיקון.
עם זאת, מקום שהשמאי מטעם התובע טען כי ירידת הערך נעשתה אך על בסיס צביעה לא מקורית, מעצם היותה צביעה בלתי מקורית, כך שגם אם הייתה נעשית בדיקה נוספת על ידו לאחר הצביעה לא היה בכך כדי לשנות משעור ירידת הערך, אני מקבל את הסברו של השמאי מטעם התובע לעניין קביעת ירידת הערך בגין צביעה בלתי מקורית ברכב חדש שגילו פחות משנתיים.
הואיל ועל פי טופס הודעה על התאונה (ת/1) ועל פי דוח השמאי מטעם התובע, עולה, לכאורה, כי רכב התובע היה מבוטח על ידי מגדל חברה לביטוח בע"מ בעת התאונה, הרי שעל התובע לצרף אישור אי הגשת תביעה מאת מבטחתו או תצהיר כדין, לפיו בעת התאונה רכבו לא היה מבוטח בביטוח ניזקי רכוש.
...
אמנם, התובע לא צירף דוח עבר ביטוחי הדרוש שבאמצעותו ניתן לבדוק אם לא נקבעה בעבר לרכב ירידת ערך בגין אותו מוקד נזק, ברם, מאחר שרכב התובע הינו רכב שהיה חדש בעת התאונה (רכב בן פחות משבעה חודשים) ולאור אופי הנזק, אני סבור כי לא על כך ייפול הדבר.
באשר לגובה שכ"ט שמאי מטעם התובע, אומר כי לאחר שבחנתי את היקף הנזק, לרבות מספר מוקדי הנזק, ואת כמות הבדיקות שנעשו על ידי השמאי, כאשר השמאי טוען כי בדק את הרכב פעמיים ולעומת זאת על גבי דוח השמאי צוין רק תאריך של בדיקה אחת, ולאחר שהבאתי בחשבון כי מדובר בדוח פרטי (לא באמצעות מבטחת רכב התובע) אני סבור כי מדובר בשכ"ט גבוה משכ"ט שמאי רכב הנהוג בענף שמאות הרכב.
לפיכך, התביעה מתקבלת חלקית, כך שיש להפחית ממנה סך של 5,751 ₪, כאמור בסעיפים 5.4 ו-5.7 לעיל, והיתרה תשולם כנגד המצאת אישור אי הגשת תביעה ודוח עבר ביטוחי מאת מבטחת רכב התובע.