הנתבעים טענו כי עותק הסכם הארכת השכירות הנ"ל היה בחומר שהיה במחסן ואשר הושלך על ידי התובעת, ועל כן נגרם להם נזק ראייתי לצורך הוכחת טענה זו.
ואולם, ניתן היה להוכיח קיומו של הסכם כאמור באמצעים חליפיים, כגון הבאתה לעדות של אימו של הנתבע, בעלי פעלים, או של רואה חשבון של הנתבעת, אשר אמור לכלול בדו"חות הכספיים של הנתבעת את דמי השכירות בהתאם להסכם השכירות, על מנת שיעיד האם הסכם זה או מידע זה כזה נימסרו לו.
כמו כן ניתן היה להציג את החשבוניות שאמורה פעלים להוציא לנתבעת בגין תשלומי דמי השכירות (אף שהם נערכים על דרך הקזוז), או לכל הפחות את הכרטסות של שני הצדדים להסכם השכירות.
מעבר לכך, גם בחוות הדעת השמאית שהכין שמאי המקרקעין מר ניצן מקובר (נספח 16 לתצהיר מזרחי, עמ' 6) בחודש ינואר 2014 נאמר כי:
"המחסן בשימוש ומצויים בו חפצים שונים"
מזרחי מסר בעדותו כי השמאות היתה בפניו עובר לחתימת ההסכם עם כונס הנכסים וכי לא היתה בה מילה לגבי המחסן (עמ' 16 ש' 5-7), ואולם, כמבואר לעיל, דברים אלה אינם נכונים.
לפיכך, בציר הזמן, התקופה שעל הנתבעים לשלם לתובעת דמי שכירות ראויים הנם לתקופת הדיון המשפטי, דהיינו מיום הגשת התביעה לפינוי ועד למועד פינוי המחסן בפועל (11/17-5/18), תקופה של 7 חודשים, בצרוף תקופת התארגנות להגשת התביעה שאני מעריך אותה בחודשיים.
הבסיס העיוני לחיוב בהוצאות פינוי מצוי בסעיף 5(א) לחוק עשיית עושר אשר על פיו:
"מי שעשה בתום לב ובסבירות פעולה לשמירה על חייו, שלמות גופו, בריאותו, כבודו או רכושו של אדם אחר, בלי שהיה חייב לכך כלפיו, והוציא או התחייב להוציא הוצאות בקשר לכך, חייב הזוכה לשפותו על הוצאותיו הסבירות, כולל חיוביו כלפי צד שלישי, ואם נגרמו למזכה עקב הפעולה ניזקי רכוש, רשאי בית המשפט לחייב את הזוכה בתשלום פיצויים למזכה, אם ראה שמן הצדק לעשות כן בנסיבות הענין."
זאת ועוד.
כאמור, עדותו של בני לא הופרכה והנתבעים לא הגישו בזמן אמת כל היתנגדות לקבילות הראיות שאינן קבלות או חשבוניות של בני, כפי שהורה בית המשפט בהחלטה מיום 25.12.2019.
...
ביום 2.7.2018 נעתר בית המשפט לבקשה והורה על מחיקת התובענה, שכן בנסיבות אלו התובענה הפכה להיות תיאורטית ואקדמית גרידא (נספח 14 לתצהיר מזרחי).
נוכח האמור אני סבור כי התובעת פעלה בסבירות ובתום לב לפינוי המחסן, ולמעשה מי שנהגו בחוסר תום לב מוחלט היו הנתבעים אשר מיאנו מלהוציא חפציהם מהמחסן אף שידעו היטב שאין להם כל זכות להמשיך ולהחזיק בו, ואיני שולל את האפשרות כי הם ביכרו שלא לעשות כן על מנת שלא להטריח עצמם בעניין זה ולהוציא הוצאות מכיסם לשם כך.
נוכח האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת בראש זה את הסך של 47,705 ₪.
עם זאת, נוכח העובדה כי ניתן היה לגבות חוב זה במסגרת תיק ההוצל"פ שנפתח לצורך ביצוע פסק דין לפינוי (תיק הוצל"פ (ראשל"צ) 514276-03-18), וזאת בהתאם להוראות סעיפים 64(ב) ו – 9 לחוק ההוצאה לפועל, הרי שלמעשה לא היה צורך בתביעה בראש זה. לכן גם אין מקום לפסוק שכ"ט בגין ראש זה, שכן המדובר בסעד מיותר לחלוטין אשר מקומו היה בלשכת ההוצל"פ.
חבותו האישית של הנתבע
סבורני כי יש לחייב את הנתבע באופן אישי בחיובים מושא פסק דין זה. זאת, הן משום שבהתאם להסכם השכירות נקבע כי הוא מחזיק באופן אישי במחסן ועל כן הוא חב באחריות אישית לנזקים אשר נגרמו עקב האחזקה שלא כדין, וכן עקב העובדה שבהתאם לנסיבות המבוארות לעיל יש לראות בו כמי שהחזיק בפועל באופן אישי במחסן, כאשר הוכח שחלק מהציוד היה ציוד אישי שלו, ובשים לב לכך שהוא המוציא והמביא בנתבעת [והשווה: ע"א 407/89 צוק אור בע"מ נ' קאר סקיוריטי בע"מ פ"ד מ"ח (5) 661 (1994)].
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת את הסך של 71,082 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.