מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזקי רכב בחניון ארוך טווח בנתב"ג

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לאחר ששקלתי את הדברים, נראה כי יש לאבחן במקרה זה בין שני שירותי הגעה שונים לשדה התעופה נתב"ג. השרות האחד ניתן למי שמגיע לשדה התעופה לבדו, על מנת לטוס לחו"ל. לנוסע מסוג זה קיימים תחליפי הגעה שונים לשדה התעופה, ובהם הגעה עם רכבו והחנייתו בחניה לטווח ארוך בשדה התעופה; מונית מיוחדת; מונית שירות; אוטובוס; רכבת; חניון בקירבת שדה התעופה (בתקופה הרלוואנטית מדובר בחניון "טסים").
עמדת היועמ"ש באשר למבחן המשפטי הראוי לבחינת העילה הנ"ל הייתה שונה בעניינים מסוימים מזו שנקבעה בעיניין גפניאל, ונביא את סיכום הדברים בעמדה הנ"ל: "היועץ המשפטי לממשלה סבור כי יש להכיר בקיומה של העילה בדין הישראלי, אך בצד זאת לנקוט בגישה זהירה באשר לעילת גביית מחיר בלתי הוגן גבוה על ידי בעל מונופולין, וזאת לאור השיקולים שהוצגו לעיל. ראשית, השמוש בעילה אינו מטפל בהיעדר התחרות, אלא רק בסימפטום של התופעה ולכן יכול לסייע רק בטווח הקצר; שנית, שימוש תכוף בעילה עשוי לפגוע בתמריצים לחדשנות והתייעלות של פירמות וכן בתמריצים לכניסה של שחקנים חדשים לשוק; שלישית, בדיקת העילה היא מורכבת, באופן שעלול להוביל לחוסר ודאות ממשי ולפגוע בתמריצים ליצירת תחרות מספקת בשוק. שיקולים אלה רק מתעצמים בהנתן התכנות גבוהה לטעות שתוביל לאכיפת יתר, שעלותה החברתית גבוהה מאחר שהיא עלולה לפגוע בתחרות ולפיכך לגרום לנזק לטווח ארוך לשוק ולצרכנים". לאור שיקולים אלה, מוצע מבחן משפטי דו-שלבי ליישום עילת מחיר בלתי הוגן גבוה בדין הישראלי.
...
אני סבור כי ראוי שמי שמבקש לטעון למחיר מופרז לא יסתפק בבחינת מבחן אחד בלבד, וכי כל עוד הדבר אפשרי, יבחן לפחות עוד מבחן אחד נוסף, וזאת נוכח הזהירות המתחייבת טרם קביעה כי מחיר הוא מופרז.
סיכום לאור כלל האמור לעיל נדחות עילתו העיקרית של המבקש וכן העילה החליפית.
בקשת האישור נדחית, אפוא, וכן תביעתו האישית של המבקש.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

למען הנוחות שתי בקשות האישור תקראנה יחד להלן "בקשת האישור". תמצית טענות המבקשים בבקשת האישור, בתשובתם ובסיכומיהם המבקשים החנו את רכבם למשך מספר ימים בחניונים לטווח ארוך שמפעילה ימית בתחומי נמל התעופה בן גוריון (להלן: "החניון", "החניונים" ו"נתב"ג", בהתאמה).
אין לשעות ל"איום" של המשיבות, כי קבלת התובענה תיגרום נזק לקבוצה בשל כך שהמשיבות יבטלו את המנגנון המיטיב ויחייבו בגין חניה גם בחלק של יום החניה האחרון בחניון לטווח ארוך, במלוא החיוב היומי.
...
נוכח ההסכמה שחיוב יומי הוא חיוב כדין על פי התיקון, אני מקבלת את טענת המשיבות כי החיוב בחניונים שהם חניונים לטווח ארוך, כפי שתואר לעיל, מיטיב עם צרכני החניה, הוא מהווה חיוב הוגן ויש בו משום מימוש של זכות המפעיל לבחור את דרך החיוב.
אני סבורה כי תשובה זו תמוהה וכי אין בה ממש.
סוף דבר שתי הבקשות לאישור תובענה ייצוגית נדחות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

התביעה לא טענה לקיומו של נזק ארוך טווח לקטין אך הפניתה לכך שתוגש תביעה נזיקית ושם תבורר סוגיה זו. נוכח כל האמור סבורה התביעה כי יש להטיל עונשים של מאסר על תנאי, של"צ ופצוי.
בע"פ 4598/09 גנאים נ' מד"י () הורשע הנאשם בגרם מוות ברשלנות, בכך שבהיותו מנהל בית ספר, לא מנע כניסת כלי רכב לחצר בית הספר, לא גידר ולא הנהיג נוהל בעיניין מקום איסוף תלמידים, עד שנהרג תלמיד על ידי כלי רכב שניכנס לחצר ופגע בו. בבית משפט קמא נדחתה עתירת הנאשם להמנע מהרשעה והוטל אסר בעבודות שרות.
כיוון שהנאשם ללא כל עבר פלילי, ובמכלול הנסיבות, נימנע בית המשפט מהרשעה והטיל 140 שעות של"צ. בת.פ 45383-02-10 מד"י נ' בן דוד (4.3.13) דובר בנאשם שעבד כמפעיל ציוד קרקע בנתב"ג. הנאשם הסיע את הרכב הנושא את מדרגות כבש המטוס מבלי שהבחין כי עובד אחר עומד על הכבש, זאת בנגוד לנהלים וההנחיות.
...
התביעה לא טענה לקיומו של נזק ארוך טווח לקטין אך הפנתה לכך שתוגש תביעה נזיקית ושם תבורר סוגיה זו. נוכח כל האמור סבורה התביעה כי יש להטיל עונשים של מאסר על תנאי, של"צ ופיצוי.
סיכום סופו של דבר, אני רואה לנכון לסיים את ההליך ללא הרשעה.
לפיכך אני מורה כדלהלן: הנאשם יבצע של"צ בהיקף של 120 שעות.
לפיכך אני מורה כדלהלן: הנאשם יבצע של"צ בהיקף של 200 שעות, על פי תכנית שתוגש לאישורי בתוך 21 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרכב נגרר עקב עבודות השיפוץ, והגרירה לא נעשתה ע"י הנתבעת אלא ע"י חברת גרירה בעלת זכיון בנתב"ג. הנתבעת טוענת כי בזמן שהותו של המבוטח של התובעת בחו"ל ירדו גשמים עזים שהרטיבו את חלקי השמיכה שהיוו מחוץ לרכב וכך ככל הנראה חדרו מים ורטיבות למכונית שכן – לטענת הנתבעת, בגלל תחיבת השמיכה בין הדלתות לגוף הרכב, דלתות הרכב לא היו אטומות.
נטען ע"י הנתבעת כי אין היא אחראית לנזק שנגרם לרכב בין היתר בגלל שהיא אך הפעילה את החניון, שהיה בבעלות רשות שדות התעופה, וכי מי שגרר את הרכב, היתה חברת גרירה אשר התקרשה בחוזה עם הרשות.
הנתבעת היא אשר תפעלה את החניון, הזמינה בעלי רכבים להחנות בשטח שהיא מפעילה, גבתה כספים עבור השירות, והיא אשר היתה צריכה לשמור על הרכבים עד אשר בעליהם יחזרו מחו"ל. מדובר בחניון לטווח ארוך – במקרה שלנו חניה לחודש שלם – והלקוח למעשה מפקיד את הרכב בידי הנתבעת.
...
אינני מקבל את גירסתה זו של הנתבעת.
בנסיבות אלו אין בידי לקבל את התביעה ואני דוחה אותה.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסוכם של 2500 ₪ בתוספת מע"מ כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו