מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזקי בנייה תביעה נגד קבלן שיפוצים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כתבי הטענות והעדויות הראשיות אם כן, לפניי תביעה לפיצויים בגין נזק גוף שהוגשה מטעם התובע, יליד 10.10.46, קבלן בנין בהכשרתו ובעל ניסיון של עשרות שנים, שהוא בעלים (במחצית) ומנהל של חברה [הצד שלישי 1, לעיל ולהלן: "ויטנס"]; חברה שבשותפות יחד עם חברה נוספת [הצד השלישי 2, לעיל ולהלן: "חברת רומנו"], יזמו ופעלו לבצוע פרויקט בניה במבנה לשימור שרכשו בתל אביב (לעיל ולהלן: "הפרויקט" ו"אתר הבניה" - בהתאמה).
כאמור, התביעה הוגשה נגד הנתבע, קבלן רשום, שביצע עבודות בניה ושפוץ באתר הבנייה במועדים הרלוואנטיים כקבלן ביצוע של עבודות השלד, וזאת על פי הסכם "חוזה ביצוע" מיום 27.6.06 בו היתקשר עם ויטנס ועם חברת רומנו (לעיל ולהלן: "ההסכם"; בכתב התביעה נטען כי ההסכם הוא "עם התובע"); ולפי הנטען בכתב התביעה היה הנתבע המחזיק האחראי ו/או בעל הפיקוח והשליטה על אתר הבניה, וכל עובדי האתר ומפעיליו היו עובדיו השכירים.
...
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובע 1, ביחד לחוד - שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4% מהסכום הנקוב ב-ס' 1א' לעיל, היינו - 9,477 ₪.
כמו כן, ישלמו הנתבעים לתובע 2, ביחד ולחוד – החזר הוצאותיו בגין האגרה ששילם בתיק זה, והוצאות עדים ככל שנפסקו ושולמו; הכל, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד תשלומן.
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובע 2, ביחד לחוד - שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4% מהסכום הנקוב ב-ס' 1ב' לעיל, היינו - 28,431 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הנתבעת, בטיעוניה בכתב ובע"פ, מאשרת קיומם של ניזקי נזילות בדירת הנתבעת אך לטענתה כלל הנזק נגרם בשל ליקויי בנייה רבים וחמורים שהתגלו בבניין כולו, ובין היתר במערכת הניקוזים, וזאת כתוצאה מבנייה רשלנית של הקבלן.
על כן עותרת לדחיית התביעה ואף מבקשת מהתובעת לפצותה על ההוצאות הרבות ועוגמת הנפש שגרמה לה. תמצית עדות עדי הנתבעת מטעם הנתבעת העידו שניים: מר יגאל רום, יו"ר וועד הבית שהיה מעורב בניסיון לפיתרון המחלוקות בין הצדדים ומר האשם סלימן, הקבלן שביצע עבודות השפוץ בדירת הנתבעת בשנת 2013 ובדירת התובעת, בשנת 2017.
מקור הנזילה נובע ככל הנראה מליקויי בנייה בצנרת הבניין אך נתון זה אינו מהותי בעניינינו, מאחר שהנתבעת נטלה מלכתחילה אחריות לטפול בבעיות הנזילה והרטיבות והחליטה, בשנת 2013, לתקן בעצמה ומכספה בעיות הנזילות בדירתה ובדירת התובעת לצד הגשת תביעה נגד הקבלן בגין גרימתם.
...
בחקירתו הנגדית דחה טענת התובעת כי הנתבעת הורתה לו להחליף רק חלק מהמרצפות ולא יותר, אדרבא, הוסיף והשיב לה: " להיפך, שאחליף את כל המקלחת ושהיא מוכנה לשלם עבור זה ולפי זה נתתי לה הצעה של 12,000 ₪ ואם לא אז לפרק רק את המסגרת העליונה ואת בחרת רק שורה אחת ואז נסענו לקנות את החומרים". דיון והכרעה לאחר ששמעתי בקשב רב טיעוני הצדדים, עדויות העדים ועיינתי בכתבי הטענות ובנספחיהם, מצאתי לקבוע כי התובעת לא הצליחה להרים את הנטל המוטל עליה להוכיח את תביעתה ועל כן אני דוחה את תביעתה.
שוכנעתי, כי הנתבעת אכן פעלה נמרצות לתיקון הליקויים בדירתה וכן לתקן נזקי הרטיבות בדירת התובעת ואלו לא בוצעו בשל סרבנות התובעת.
בסופו של דבר, ארבע שנים מאוחר יותר ורק לאחר תיאום מול ב"כ התובעת, בוצעו התיקונים, שניתן היה לתקנם, בהסכמת הנתבעת, ע"י אותו קבלן ואף במתכונת נרחבת יותר, במועד מוקדם יותר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השתלשלות האירועים בקצרה:- ביום 15.5.17 הגישה התובעת תביעה נגד הנתבע, קבלן שיפוצים ובניה, בגין עבודות בניה שבוצעו על ידו בנכס התובעת, לטענתה באופן חלקי, מצומצם ורשלני, אשר גרמו לה נזקים.
...
לא שוכנעתי כי נפל פגם בהמצאת ההזמנה לדיון.
לפיכך, שוכנעתי, בראי המצוקה הנטענת על ידו, לרבות מצוקתו הכלכלית המתבטאת בין היתר בהעדר ייצוג, כי לא מדובר בזלזול בבית המשפט או בתובעת, אלא תוצאה של נסיבות קשות.
לאור המפורט לעיל – מחד גיסא מחדליו הלא מבוטלים של הנתבע והנזקים שגרם בהתנהלותו לתובעת ומאידך גיסא אפשרותו להתגונן מפני התביעה והקביעה כי מחדליו אלו מהווים לכל היותר רשלנות ולא עולים לכדי זלזול בבית המשפט – מצאתי לנכון להיעתר לבקשה לביטול פסק הדין תוך חיוב הנתבע בהוצאות ובהפקדת ערובה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה מימצאי ועדות מומחה ביהמ"ש המהנדס ארתור וייס העריך את עלות תיקון הליקויים ע"י קבלן שיפוצים מזדמן בסכום של 62,280 ₪, מתוכם נשא התובע בחלק מהעבודות שבוצעו בעלות של 9,200 ₪.
העובדה כי בפסק דין כזה או אחר כמו ע"א 450/87 קאמד"ב בע,מ נ' אופירה וד,ר דן גיל ואח' (1987), אליו הפנה ב"כ התובע נקבע רווח קבלני בשיעור גבוה יותר, אינה מחייבת יישום השעור באופן אחיד בכל התביעות של ליקויי הבניה.
(הסכום סביר והוצאת חוו"ד היתה הכרחית לניהול התביעה, הסכומים המופרזים בהן אינם רלוואנטיים במקרה זה להוצאה שהוצאה ע"י התובע, שכ"ט לא נגזר כאחוזים מסכומי הנזק הנקובים) החזר תשלומים ששולמו למומחה ביהמ"ש - 8,600 ₪.
...
קיבלתי טענתו של התובע כי פנה פעמים רבות לנתבעת וזו תיקנה מה שתיקנה ואין לאפשר לה הזדמנות נוספת.
לסיכום, כשאני שוקלת טענות שני הצדדים, ובהתחשב בכך שבדירה גר שוכר, אני אומדת את עוגמת הנפש והטרחה של התובע בסך של 8,000 ₪.
לסיכום אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: עלות תיקון הליקויים – 71,700 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע סך של 128,150 ₪, אשר יישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בתביעה העיקרית טענו המזמינים כי הקבלן לא סיים את מלאכת השפוץ, ביצע את השפוץ באופן לקוי ותבעו לנזקים שונים כתוצאה מליקויי הבניה.
בתאריך 13.5.19, הגיש הנתבע בקשת רשות להיתגונן, ובתאריך 15.5.19, הגיש תביעה נגד התובעים בסדר דין מהיר (ת.א. 33300-05-19), בטענה כי התובעים לא שילמו לו עבור עבודות נוספות מעבר למוסכם בכתב ועוגמת נפש בסך 37,850 ₪.
...
לכן, לא מצאתי מקום לקבל את הטענה והיא נדחית על הסף.
לסיכום, על הנתבעים שכנגד לשלם לתובע שכנגד סך של 2,400 ₪ (2,808 ₪ בתוספת מע"מ) עבור העבודות הנוספות שביצע.
סיכומו של דבר: התביעה העיקרית התקבלה באופן חלקי, והתביעה שכנגד התקבלה בחלקה הקטן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו