מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזקי אש שנגרמו לאחר תיקון במוסך

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לאור מיקום מוקד האש, תבניות הבערה, הממצאים, מיעוט הקילומטרים, ולוח הזמנים הקצר שחלף מרגע עזיבת האוטובוס את המוסך ועד לגילוי השרפה קושרים לדעתי המקצועית את פעולות/מחדלי עובדי מוסך אלון (בני ברק) עם ארוע שרפה זה. השמאי מטעם התובעת, אשר נשלח אף הוא לבדוק את האוטובוס באותו יום ובאותו מקום, העריך את עלות תיקון הנזק לאוטובוס בסך של 168,417.98 ₪ + מע"מ, המהוים 51.04% מערך האוטובוס ומאחר שמדובר בלמעלה מ-50% קבע כי מדובר באובדן להלכה והעריך את שווי שרידי הרכב ב-99,000 ₪.
חוקר השריפות מטעם בית המשפט אימץ את מסקנת מומחה התובעת וקבע כי הסבירות מורה שמקור השריפה ברשלנות הנתבעת ואילו השמאי מטעם בית המשפט קבע כי עלות תיקון הנזק מצויה בטווח שבין 180,000-160,000 ₪, כי נזק הקנה מידה זה מסווג כאובדן להלכה, כי שווי האוטובוס במצבו לאחר התאונה נע בין 35-32% מערכו המלא וכי הערכת הנזק הסופית (ערך האוטובוס לפני קרות הנזק בנכוי ערכו במצבו לאחר השריפה) עומדת על 218,295 ₪.
סעיף 39 לפקודה קובע כך – "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי אש או עקב אש, וכי הנתבע הבעיר את האש או היה אחראי להבער האש, או שהוא תופש המקרקעין או בעל המיטלטלין שמהם יצאה האש – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי מקורה של האש או התפשטותה, התרשלות שיחוב עליה." לעניין התנאים שקובע סעיף 39 לתחולת היפוך הנטל – אין חולק כי מדובר בנזק שניגרם לאוטובוס וכי נגרם על ידי אש. הנתבעת בסיכומיה התייחסה לתנאי השלישי וטענה שאינו מיתקיים בדידן, אולם עיון בטיעונה מלמד כי התייחסה אך ורק לאפשרות של בעלות במטלטלין וטענה כי הוראת הסעיף אינה חלה מאחר שאין היא בעלת האוטובוס.
...
זאת ועוד, כזכור לכל גם בית המשפט מכריע במקרים רבים בין חוות דעת מבלי לבדוק בעצמו את נושאן, ובנידון דידן הסתייעתי במומחיותו המקצועית שאינה שנויה במחלוקת של מר שלף לצורך בחינת ההיבט המקצועי שיסייע בידי להכריע בין חוות הדעת אשר הצדדים הותירו כראיות בהליך זה. הנתבעת בקשה להדגיש את העובדה שהמומחה לא קבע ממצא חד משמעי, אלא שעל כך אין חולק, אך בה בעת אין בכך כדי לשנות מן העובדה שבסופו של דבר קבע קביעה ברורה המתבססת על אותו מאזן הסתברות "בסבירות מאוד מאוד גבוהה", כאשר מדובר בסבירות הסתברותית ראשית ביחס לזיקה הכללית שבין התיקון במוסך הנתבעת לבין פרוץ הדליקה אך גם ביחס למקור הקונקרטי של פרוץ השריפה – נזילת שמן.
את זה אני מקבל מהמבטח.
התובעת לא הוכיחה כי סכום התביעה הוא סכום סביר ביחס לנזק וכי בתשלום תגמולי ביטוח בסכום זה למבוטחתה עמדה בחובת הקטנת הנזק ועל כן יש לקבל את תביעתה רק בחלקה.
המורם מכלל האמור לעיל הוא שאני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 168,418 ₪, את שכר המומחים מטעמה בסך 3,571 ₪ ואת אגרת בית המשפט בסך 6,983 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 18.3.18.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טענות התובע: התובע היה בעל מוסך לתיקון ופחחות רכב משנת 1973 ובמשך כ- 40 שנה עבד בעבודה פיסית קשה ומאומצת.
מעבר לפעולות אשר פורטו בחקירת התובע ע"י הנתבע, המלמדות על ביצוע פעולות קבועות חוזרות ונישנות במסגרת עבודתו, גם אם בצע דברים נוספים אין בכך לשלול את הנזק המצטבר אש נגרם מבצוע אותן סדרת תנועות חוזרות ונישנות אשר הובילו למקרוטראומה.
מדובר במקרה קלסי ומובהר של גרסה מאוחרת ובלתי מהימנה שהועלתה בדיעבד (30 שנה לאחר הארוע הראשון שהוכר) על מנת להקים זכאות לגימלה.
...
לאור האמור לעיל ובהעדר תשתית עובדתית כנדרש על פי תורת המיקרוטראומה, קרי, אי הוכחת אירוע חוזר ונשנה משך זמן ממושך ובתדירות גבוהה, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הטרקטור תוקן במוסך בעלות של 102,351 ₪ + מע"מ. שמאי הרכב העריך את הנזקים בנכוי הפרשים שונים, בסך של 94,973 ₪.
האם אנו מבקשים לקיים חברה, שבמסגרתה אדם הנקרא לסייע לאחר המצוי בסכנה, יחל לערוך חישובי כדאיות בטרם יעניק את אותו סיוע, אשר לאל ידו להגישו ? לא בכדי הכיר המחוקק, הכרה עקרונית, כתאונת עבודה, בין השאר, בתאונה ש"ארעה תוך כדי עבודתו של המבוטח, במקום עבודתו או בסביבתו הקרובה ביותר, בעשותו להצלת גוף או רכוש או למניעת נזק או סכנה לגוף או לרכוש" (סעיף 80 (2) לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה – 1995).
הסכנה הפוטנציאלית מן האש, שבה נלחם יורם זלצר עם טרקטורו, היא הנתון המשמעותי שאותו יש להביא בחשבון, להבדיל מהנזק שניגרם בפועל.
...
איני מקבל את עדותו של מנשה דוד, גזבר הנתבעת 1, בעניין זה: "זה בעיה של בעלי החלקות. אנחנו לא נכנסים לשם. וחד משמעית אנחנו לא מטפלים בזה, זה שטח פרטי. כל החלקות..." (עמוד 27 שורות 8 – 9).
אני קובע, כי חבותה של נתבעת 1 צומחת משום שהאש פרצה בשטח יישוביה, סיכנה חיים ורכוש בתוך תחומה, היא זו שהזמינה, באמצעות נציגיה הרלוונטיים לעניין זה (רב"ש ו – קב"ט – שלא הובאו להעיד) ובין השאר, לבקשת נתבעת 2, כדרך פעולה שגרתית, את הטרקטור של יורם זלצר כדי שיסייע במאבק באש וגם נוכח מחדלה הרשלני.
תוצאה: על כן, אני מקבל את התביעה נגד שתי הנתבעות בחלקים שווים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

נטען כי התובע כיבה את המנוע, פתח את מכסה המנוע "ותלש את אחד הכבלים המחוברים למצבר הרכב במטרה לבודד כל מקור כוח, מתח או חום, ורץ לצנור הגינה במטרה לכבות את האש, אולם פעולותיו הראשונות של התובע גרמו לרגיעה ולא היה צורך להתיז מים". נטען כי לאחר מספר שעות ניסה להתניע הרכב אך חלק ממערכות הרכב לא פעלו כלל וחלק פעלו בצורה שאינה תקינה.
לטענת התובע, נגרם לו נזק בסך 9,600 ₪ בעבור תשלום ששילם למוסך לתיקון הנזק ובהתאם לחשבונית והקבלה שצרף לכתב התביעה כנספח ה'; כמו כן, התייקרות פוליסת הביטוח של התובע בסך 420 ₪; התובע נאלץ לשכור רכב למשך מספר ימים בהתאם לפוליסה בסך של 490 ₪ וזאת בהתאם לחשבונית השכרת רכב שצורפה כנספח ו' לכתב התביעה.
עיון במכתב מיום 23.08.16 מאת הנתבעת אל התובע (להלן: "מכתב הדחייה") מעלה כי הנתבעת הודיעה לתובע על דחיית כסוי בטוחי לנזק לרכב שכן מבדיקת השמאי מטעמה עולה כי הנזק לרכב נגרם עקב קילקול קצר חשמלי גרידא ולא נמצא כל סימן לאש ממשית וכי אין כל כסוי בטוחי לקלקול "מכני" מסוג זה. בדיון הוכחות שהתקיים לפניי ביום 10.04.19 נחקרו במסגרת חקירה נגדית התובע ואישתו, הגב' שני ארביב וכן מטעם ההגנה נחקר בחקירה נגדית השמאי, מר ישראל וייזל, על חוות דעתו.
...
התובע ביקש לחלץ מחוות דעת שמאי הנתבעת מסקנה כי הנזק שנגרם לרכב נוצר כתוצאה מאש ואולם, אני סבורה כי הוא ביקש לקרוא לתוך חוות הדעת מסקנות, ממצאים או פרשנות שאין בה. התובע לא העמיד חוות דעת שמאי נגדית מטעמו הסותרת את חוות הדעת שהוגשה מטעם הנתבעת.
לאור האמור, אני סבורה כי התובע לא עמד בנטל להוכיח כי אירע מקרה ביטוח כטענתו וזאת אף מבלי להידרש לטענת הנתבעת כי הוכח חריג לתחולת הכיסוי הביטוחי.
בשולי פסק הדין אציין כי איני מקבלת גם טענות התובע ביחס לנזק משני שכן לא הוכח כי אלה נבעו מקרות "אירוע ביטוח". סוף דבר, התביעה כנגד הנתבעת נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לכתב התביעה צירפה התובעת חוו"ד של מומחה שרפות, מר אלי היינה, מחברת א.א. ברית, חוו"ד מיום 22/7/2020 (להלן: "חו"ד התובעת"), אשר קבע כי אומנם לא ניתן להוכיח קשר בין השריפה לבין התיקון במוסך, "אך לאור לוח הזמנים הקצר ומיעוט הקילומטרים שהרכב גמע ממועד עזיבתו את המוסך ועד ארוע האש", סביר להניח שקיים קשר בין פעולת / מחדלי המוסך לבין ארוע השריפה (ראה סעיף 4.3 לחוות הדעת).
הנתבעת נימנעה מלהביא לעדות את איש המיקצוע מטעמה שטיפל ברכב, לרבות בעל המוסך, כדי להסביר על אופי התיקון, והבדיקות שבוצעו לרכב לאחר שנגר והובא למוסך (הגם שהוא זה שחתום על מכתב דחיה מטעם הנתבעת – מכתב מיום 30.09.20 צורף לתביעה), האם לא היה צורך לחבר או לנתק צנורות דלק, תוך כדי עבודת החלפת המצמד והגיר והאם יתכן כי בטעות נפגע או ניזוק אחד מצנורות הדלק, לרבות שריטה של אחד הצנורות שגרמה לדליפה זעירה של דלק.
הנתבעת גם לא הציגה כרטיס עבודה המפרט באופן מלא את הטיפול, התיקונים והעבודות שבוצעו ברכב לרבות מצב הרכב שעה שהגיע למוסך, האם נגרם נזק לרכיבים אחרים ברכב שעה שהובא למוסך אילו בדיקות נעשו לרכב ומדוע לא נבדק גם המנוע.
...
במקרה דנן, יישום האמור לעיל מחייב את המסקנה לפיה יש לראות בנתבעת כבעלת השליטה על הרכב אשר בו פרצה האש, במועד הסמוך לקרות המקרה, ללא שגורם אחר היה בעל שליטה ממשית ממועד ביצוע התיקון ועד פרוץ האש.
בקביעת הוצאות משפט לקחתי בחשבון גם את אגרת התביעה וכן את חלקה של התובעת בשכר המומחה מטעם בימ"ש. התוצאה: אני מקבל את התביעה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: 85,857 ₪ - סכום התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו