כך למשל, הצורך להגן על מצבו הנפשי של עד קטין, שעלול להתערער כתוצאה מעדות של הקטין בנוכחות הנאשם, הוכר כאנטרס המצדיק וויתור על הזכות של הנאשם להישיר מבט לפניו של העד (לסקירה נרחבת ראוBrannon L. C., The Trauma of Testifying in Court For Child Victims of Sexual Assault V. The Accused's Right to Confrontation, 18 Law & Psychology Review 439, 448 (1994)).
אף בתי משפט בערכאות השונות התירו, במרוצת השנים, העדת עדים שלא בנוכחות נאשם גם בהליכים פליליים שלא בשל עבירות מין אלא בשל עבירות אלימות:
בע"פ 5249/01, שאוזכר לעיל, התיר בית המשפט לשמוע עדות של קורבן עבירת ניסיון לשוד, גם מבלי שהתקיים קשר עין בינה לבין הנאשם, זאת לאחר שהתרשם ממצבה הנפשי של העדה, קשישה כבת 80, ניצולת שואה אשר סובלת מחוליים נפשיים שונים.
תימוכין למסקנתי זו מצאתי, בראש ובראשונה, בהצעת החוק לתיקון סדרי הדין (חקירת עדים), תשי"ח – 1957 (תשנ"ד – 1994, ה"ח 534), במסגרתה הוצע להתבסס על חוות דעת של מומחה כדי להשתכנע שהעדת העד בנוכחות הנאשם עלולה לגרום לעד נזק נפשי של ממש, או שהעד לא יהיה מסוגל להעיד עדות מלאה.
...
אשר על כן, אני נעתר לבקשת המאשימה ומתיר שמיעת עדות המתלונן מבלי שייווצר קשר עין בינו לבין הנאשם.
יחד עם זאת, כדי לאפשר לבית המשפט ולסניגור לראות את התנהגות המתלונן בעמדו על הדוכן, סבורני כי האמצעי הנכון לשמיעת עדות המתלונן מבלי שייוצר קשר עין בינו לבין הנאשם הוא העדה מאחורי פרגוד.
משכך, ובכפוף לדבריי האחרונים, אני קובע כי עדות המתלונן תשמע מאחורי פרגוד באופן שבית המשפט והסניגור יוכלו לראות את העד במהלך מסירת העדות, אך לא ייווצר קשר עין בינו לבין הנאשם.