מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נזק לצמיגים עקב בור בכביש: תביעת נזיקין

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מבוא בפניי תביעה על סך 16,770 ₪ שהוגשה על ידי התובע, שהנו עורך דין במקצועו, כנגד הנתבעת בגין נזק שניגרם לרכבו במהלך נסיעה בכביש 85 סמוך לצומת גילון, עקב בור שהיה לטענתו בכביש האמור.
התובע טוען כי ביום 9.3.21 עת נסע בכביש 85 ממערב למזרח, סמוך לצומת גילון, ניתקל רכבו בבור שהיה בכביש ונגרם לו נזק לצמיג ימין ולחישוק גלגל ימין.
עוד נטען כי יש להעביר את נטל הראיה אל כתפי הנתבעת בהתאם להוראות סעיף 41 לפקודת הנזיקין.
...
תמצית ההכרעה לאחר עיון בכתבי הטענות, שמיעת העדויות מטעם הצדדים וסיכומיהם - דין התביעה להידחות.
שוכנעתי כי אמצעי הזהירות שננקטו לפני ואחרי האירוע היו סבירים בנסיבות העניין ועל כן אין בידי לקבוע כי קמה חובת זהירות קונקרטית בנסיבות העניין.
בהעדר חובת זהירות קונקרטית מתייתר הצורך בבחינת יתר רכיבי עוולת הרשלנות ודין התביעה להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

מאלה ניתן ללמוד שביום 07.02.2017 (10 ימים לפני הארוע) נימצאו בורות בכביש 40 בין קלומטר ל- 234 עד 236 וכן בקילומטר 230, שני אלה טופלו עם אספלט קר; ביום 14.02.2017 נמצא בור בכביש 40 בקילומטר 227 שטופל באספלט קר; ביום 16.02.2016 נמצא בור בכביש 40 בקילומטר 234-235 שאף הוא טופל באספלט קר. לא הוצגו בפני דו"חות טפול המתייחסים לשבוע שלאחר הארוע על אף שהתובע טען כבר בכתב התביעה כי המפגע נותר במקום לפחות שבוע ולא הוסר.
על פי סעיף 38 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]: "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי דבר מסוכן, למעט אש או חיה, או על ידי שנמלט דבר העלול לגרום נזק בהימלטו, וכי הנתבע היה בעלו של הדבר או ממונה עליו או תופש הנכס שמתוכו נימלט הדבר – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי הדבר המסוכן או הנמלט התרשלות שיחוב עליה." הנתבעת אינה מכחישה כי היא אחראית לתחזוקה וטפול בכביש 40 באיזור שבו היה המפגע שגרם לנזק בצמיג.
...
לא ניתן לקבוע מתי נמסרה על ידי הדואר אך אני מקבלת את ההסבר האמור, במיוחד כאשר הוסבר על ידי התובע שבדק והבין כי אין כל מניעה בטיחותית להמשיך ולנסוע ברכב חרף הפגיעה בצמיג.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם להסכם, הכביש נימסר לאחריותה ולאחזקתה של החברה הקבלנית, ובסעיף 19 להסכם (שצורף להגנה) זו האחרונה אחראית בנזיקין כלפי צדדי ג', ועליה לבטח את הנתבעת ולשפותה בכל נזק שעלול להגרם לה כתוצאה מהפרויקט.
התובע השיב שרכבו נפל לתוך בור והתפוצץ צמיג ("ראיתי שהגלגל מפוצץ בתוך הבור").
התובע הצטרף לקבוצת ווטספ של תושבי הישוב בו הוא מתגורר שרכביהם נזוקו בשל הבורות בכביש מושא התביעה.
...
בחנתי את העדויות ואת הראיות שהוצגו, שקלתי טענות הצדדים בכתבי הטענות ובסיכומים, ועל יסוד מכלול החומר המונח לפניי, הגעתי לכלל דעה כי דין התביעה להתקבל.
לסיכום, המסקנה המתבקשת היא כי הנתבעת התרשלה בטיפול ובתחזוקת הכביש המסור לאחריותה, ועקב מהתרשלות זו, המפגע לא הוסר עובר לקרות האירוע, ונגרמו הנזקים לרכב התובע.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: (א) פיצוי בסך של 6,663 ₪ בהתאם לחוות דעת השמאי בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע מתאר בתביעתו את היתרחשות התאונה כדלקמן: "... בעת שהתובע נהג ברכב בכביש הנמצא בשכונה הצפונית בכפר איכסאל .... נפגע הרכב בחלקו הימני כתוצאה מבור בכביש ...". התובע צירף לתביעתו תמונות של הבור, חוות דעת שמאי וקבלות.
בנוסף, התובע לא פנה לנתבעת ולא התלונן על הבור על כך שרכבו נפגע מהבור וזה ייזקף לחובתו ,שכן עסקינן בתביעה נזיקית ועל הניזוק לפעול כדי להקטין את נזקיו ולחסוך לנתבעת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד ויכול להיות שלא יהיה צורך בשמאי והעניין היה מוסדר מול הנתבעת שאמורה הייתה ,עם קבלת הפניה, להסיר את המפגע, לבדוק את הטענה ותוצאות התאונה, דבר שנימנע ממנה בזמן אמת.
לסיכום, ומשהעדפתי את גרסת התובע, אני מקבל את התביעה חלקית ומאחר ולא הובאה ראייה לעומק הבור ומאחר ולא מצאתי תמונות של החלקים כשהם מפורקים בחוות הדעת, של השמאי למעט הצמיג, מצאתי לפסוק על דרך האומדנה.
...
לא שוכנעתי מדוע לא זומן מהנדס הנתבעת שיעיד על קיום הבור או אי קיומו, על קבלת דיווח על הימצאות הבור, על הטיפול שנעשה וכיוצ"ב. הימנעות הנתבעת מזימון עדים פועלת לרעתה ונזקפת לחובתה.
לסיכום, ומשהעדפתי את גרסת התובע, אני מקבל את התביעה חלקית ומאחר ולא הובאה ראייה לעומק הבור ומאחר ולא מצאתי תמונות של החלקים כשהם מפורקים בחוות הדעת, של השמאי למעט הצמיג, מצאתי לפסוק על דרך האומדנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע טוען לאחריות הנתבעת, עריית חיפה, לארוע וכי עליה לפצותו בגין עלות הצמיג ובגין "השחתת" זמנו.
היא אינה מכחישה כי התקבלה מהתובע הודעה על הארוע הנטען, אך מציינת כי בכביש דורי במועד הנטען "כלל לא היו בורות", וכי מה שעולה "מהתמונה שהציג התובע, הוא שישנם בכביש חלקים ששכבת האספלט העליונה שלהם נשחקה מעט, ושאין בהם כדי לגרום לנזקים הנטענים והמוכחשים- עובדה שרק התובע מכל כלי הרכב שחלפו בכביש, דיווח על פגיעה בצמיג וזאת לא בכדי". הנתבעת טוענת, כי מדובר בתובע סדרתי שמנהל במקביל 4 תביעות דומות נגדה, כפי שפורט בסעיף 25 לכתב ההגנה.
תחילה אציין, כי בכל הנוגע לטענה בדבר תחולתו של הכלל הראייתי לעניין "הדבר מעיד על עצמו", שבסעיף 41 לפקודת הנזיקין, הרי שאין הכלל מיתקיים בעניינינו, שעה שאליבא לתובע בתביעתו, הנזק נגרם כתוצאה מ"נפילת" רכבו לבור.
...
הנתבעת טוענת כי יש לדחות את התביעה בהעדר כל אחריות מצידה.
תיקון האספלט מיד לאחר ההודעה על האירוע, מהות "המפגע" הנטען/השחיקה של האספלט והפעולות שמבצעת העירייה כדבר שבשגרה באופן יומיומי, כפי שעולה מעדותו האמינה של נציג הנתבעת, מביאים אותי למסקנה כי לא הייתה מצידה של הנתבעת כל התרשלות שתחוב בגינה וכי פעלה כפי שמצופה מרשות מקומית סבירה בנסיבות העניין.
השורה התחתונה היא, שדין התביעה להידחות.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,200 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו