מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נוסח מכתב פיטורים עקב צמצום כוח אדם

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

והאמת והשלם אהבו ובאנו עה"ח יום ראשון ח' אלול תשע"ח. נשלח מכתב פיטורים בתאריך 28/5/2018, בנוסף בוצע הליך שימוע, בו נאמר לתובעת כי בעקבות צימצום בכיתות וכוח אדם, נאלצים הנתבעים לפטר חלק ממצבת המורות.
לדעתנו, מדובר בהבחנה שהנה רלוואנטית להוראות בדבר ערעורים על החלטות שיפוטיות כמו סעיף 26 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 וסעיפים 41 ו-52 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984.
...
סוף דבר בית הדין מוחק את תביעת התובעת להשבתה לעבודה.
כפוף לכך, בקשת הנתבעת לדחיית התביעה על הסף ולעיכוב הליכים לפי חוק הבוררות - נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 3,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 19.2.2018 פנה בא כוחה של התובעת אל הנתבע במכתב דרישה לפצוי התובעת מחמת פיטוריה שלא כדין ובגין אי עריכת שימוע, בגין אי מתן הודעה לעובד ובגין עוגמת נפש.
בזיקה לכך יוער, כי טענת הנתבעת שלפיה נוסח מכתב הפיטורים כי התובעת פוטרה עקב 'צמצומים', הוא נוסח קבוע מתוך כוונה שלא לפגוע בעובד המפוטר בהמשך דרכו (סע' 28 לתצהיר אפי, ע' 59 ש' 25-33; ע' 60 ש' 1-8) לא נסתרה והיא מהימנה בעינינו; ממילא לא מקובלת עלינו טענת התובעת שלפיה ניתן לגזור מנוסחו שלא הייתה סיבה אמיתית לפיטוריה.
...
אך דומה כי ניתן ליישב את הסתירה בכך שדורית ציינה שאינה זוכרת את המועד המדויק (ע' 34 ש' 31-32, עמ' 35 ש' 1-2) ובכך שציינה "כי הוא הציע לי את התפקיד אמרתי לו כן. בסוף יום למחרת החלטנו שאני לא לוקחת את התפקיד הזה...שמאז אלונה עזבה היא נמצאת שם." (ע' 35 ש' 1-5).
אשר על כן, התביעה שכנגד נדחית.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום: פיצויים בגין אי עריכת שימוע כדין בסך 20,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לעמדת הנתבעת, פוטרה התובעת מעבודתה עקב שינויים אירגוניים וצמצום כוח אדם בנתבעת כאשר התובעת נשכרה לעבודה מתוך ציפיה לקבלת פרויקט באשלים, פרויקט אשר מר איוב היה אמור לעסוק בו כאשר עבודתו זו הצריכה יציאה מהמפעל לצורך פקוח על פרויקט חצוני אלא שהפרויקט בוטל, ועבודת התובעת התייתרה.
וכך הן קובעות: "לא יפלה מעביד בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טפולי פוריות, טפולי הפריה חוץ-גופית, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות הבטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות הבטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:
התובעת בחרה שלא להודיע למר חורי על הריונה באותו המועד ופנייתה הראשונה בענין זה היתה במסגרת מכתב הדרישה שנשלח למחרת היום על ידי עו"ד מטעמה לתשלום פיצוי בגין פיטוריה (יצוין כי במכתב זה לא ביקשה התובעת את ביטול הפיטורים בשל הריונה).
...
לאור המסקנה שאליה הגעתי שלפיה שכר התובעת לא כלל את דמי הנסיעות וכי היא הודיעה על מקום מגורים בבאר שבע (ובפני לא הוצגה כל ראיה אחרת) – זכאית התובעת בגין תקופת עבודתה לסך של 150 ₪ לחודש ובסך כולל של 600 ₪ (בעבור חודשים יולי –אוקטובר 2016) אשר להפרשות לפנסיה – הנתבעת לא סתרה את טענת התובעת כי היתה לה קופת פנסיה פעילה עוד קודם לתחילת עבודתה אצל הנתבעת (ראו נספח ג' לכתב התביעה).
אחרית דבר על יסוד כל האמור תשלם הנתבעת לתובעת כדלקמן: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 15,000 ₪; דמי נסיעות בסך של 600 ₪; פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה בסך של 2,893.33 ₪.
תביעות התובעת לפיצוי ממוני ושלא ממוני בגין פיטורים בניגוד לחוק שיוויון ההזדמנויות – נדחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

האח הוציא לתובע מכתב פיטורים נושא תאריך 1/2/18 כאשר עילת הפיטורים שנכתבה בו היתה "עקב צימצום בכח אדם בעסק". התובע לא קיבל פצויי פיטורים מהבן או מהאח ולא קיבל מהם גם זכויות אחרות הנובעות מקיומם של יחסי עובד-מעסיק.
המסגרת הנורמאטיבית סעיף 158(1) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה - 1995 (להלן -החוק) קובע את אחת ההגדרות למונח "מבוטח": "(1) תושב ישראל או תושב אירעי שמלאו לו 18 שנים וטרם הגיע לגיל הקבוע לגביו, בהתאם לחודש לידתו...והוא עובד הזכאי לשכר שמעבידו חייב בתשלום דמי ביטוח בעדו". סעיף 161 (א) לחוק שעניינו תנאי הזכאות, לקבלת דמי אבטלה קובע כי: "דמי אבטלה ישולמו למבוטח אשר השלים את תקופת האכשרה כמוגדר בסעיף 161.." סעיף 161 לחוק מגדיר את תקופת האכשרה: (א) לעניין סעיף זה, תקופת האכשרה לגבי תקופת אבטלה פלונית היא בת 12 חודשים קלנדריים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה, בעד אחד או יותר מהימים בחודש, בתוך 18 חודשים לתאריך הקובע" סעיף 1 לחוק מגדיר "עובד"כדלקמן:
...
נראה לי מקוטע.
לסיכום מהאמור לעיל עולה בין היתר כי התובע אשר לא קיבל מהבן או מהאח פיצויי פיטורים ו/או שאר זכויות המגיעות לעובד, לא הציג הסכמי עבודה בינו לבין הבן ו/או בינו לבין האח, לא הציג רישומי ימי עבודה שלו אצל הבן או אצל האח, לא תמך, בשום ראיה חיצונית או אחרת את טענתו כאילו קיבל את שכרו מהבן ומהאח במזומן, לא הוכיח כי בעסק של הבן ו/או בעסק של האח אכן היו צמצומים במועד בו הנפיקו לו את מכתבי הפיטורים, לא ידע לציין שמות של עובדים שעבדו עימו אצל הבן או האח, והשתמש בכלי העבודה שלו ולכן ובשים לב לטעם שמצאנו בחלק ניכר מטענות ב"כ הנתבע, הרינו קובעים כי התובע לא הוכיח כי התקיימו בינו לבין הבן ו/או בינו לבין האח יחסי עובד מעסיק ולכן הרינו מורים על דחיית תביעתו לקבלת דמי אבטלה.
הוצאות משפט -בנסיבותיו של תיק זה הרינו סבורים כי היה מקום לחייב את התובע בהוצאות משפט אולם בסופו של יום החלטנו לא לעשות מאחר והנתבע לא ביקש זאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

         ביום 4.4.19  הנתבעת ערכה שימוע לתובעת, במסגרתו נאמר לתובעת, כי בשל צימצום בכוח אדם לשם התייעלות, הנתבעת שוקלת לפטרה.
    בהזמנה לשימוע, נרשם כי "עקב תוכנית התייעלות בסניף, נוצר צורך בצמצום כוח אדם". לטענת התובעת, טענת הנתבעת לצמצומים איננה נכונה, והראיה לכך שמיד לאחר פיטוריה עובד בשם עדי שהיה מנהל מחסן בסניף בו עבדה קודם לתפקיד סגן מנהל, משמע תפקיד 'סגן מנהל' לא צומצם לטענתה.
גם נוסח ההזמנות לשימוע אשר נימסרו לעובדים היה זהה.
במכתב הזימון לשימוע אשר נימסר לתובעת לא הופנתה טענה אישית כנגד התובעת וגם לא כלפי תיפקודה, אלא נרשם כי השיקול בהזמנה לשימוע, מטעמי התייעלות והצורך בצמצום כוח אדם.
...
" בנסיבות פיטוריה של התובעת ונוכח התרשמותנו מהתנהלות הנתבעת, לא מצאנו כי מדובר במקרה חריג ויוצא דופן אשר מצדיק פיצוי בגין עגמת נפש לתובעת, לפיכך התביעה בגין רכיב זה – נדחית.
לסיכום: תביעת התובעת מתקבלת בחלקה – הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 ימים מיום שיומצא לה פסק-דין זה, את הסכומים הבאים: יתרת פיצויי פיטורים - כאשר הסכום הכולל בגין פיצויי פיטורים המגיע לתובעת הינו 36,176 ₪ בניכוי כספים שכבר קבלה בפועל.
בהתחשב בכך, שרוב רכיבי התביעה נדחו, אנו קובעים כי הנתבעת תישא בתשלום הוצאות ושכ"ט בסך 4,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו