עוד טוענים התובעים למחדלים שונים, שנפלו בפעולות הנתבעת בשלבים שונים של ניהול הלידה, ובהם חסר ואי-דיוקים רישומיים, העולים כדי נזק ראייתי, אי-ביצוע בדיקות נחוצות, שימוש מכשירני שלא בהתאם לנהלים והמנעות מהעדת עדים רלוואנטיים, במידה המקימה עילה להעברת נטל הראיה לכתפיה, להוכיח כי לא התרשלה ביילוד התובעת.
התובעים טוענים כי בשלב הקבלה לביה"ח, לא כל שכן, לאחר שנתוניה המיילדותיים של היולדת עמדו לנגד עיניהם של הרופאים המטפלים, ובהם - הערכת משקל מחשידה לעובר מקרוזומי, משקלה של היולדת עצמה וסכרת ההיריון שממנה סבלה, וכן היותה וולדנית - היה הכרח לבחור במסלול יילוד קיסרי, ומשהחלטה כאמור לא התקבלה - יש לקבוע כי מדובר בהתרשלות.
הנתבעת טוענת, כי בראש ובראשונה, ניתן היה להסתפק בהערכת המשקל שנעשתה 10 ימים קודם לכן, ככזו שחוזה את משקל העובר, ואולם, גם אם לא היתה הבדיקה בפני הצוות הרפואי - עדיין, אין לראות כרשלנית, את הבדיקה הידנית, שאכן נעשתה, מאחר וזו - מהוה בדיקה חלופית להערכת משקל היילוד (כדברי ד"ר קרימרמן, פרוט' 13.6.12, עמ' 25, ש' 22-26), כדי לאשר או לשלול חשד למאקרוזומיה, ובהנתן שזו תיאמה את גיל ההריון, לא היה מקום להפנות את היולדת לניתוח קיסרי.
...
ד"ר קווינט, מומחה התובעים, הסכים, בחוות דעתו המשלימה, באופן עקרוני לכך שייתכן והתובעת סובלת מסינדרום זה או אחר של מחלה גנטית, אך לגישתו, אין בכך להסביר את כלל בעיותיה - המוחיות, המוטוריות והקוגניטיביות, הנובעות מעצם הלידה הטראומטית שעברה, כך: "השילוב של נמשים ומחלת הלב של סברין יכולה להתאים ל- LEOPARD אך בוודאי שאינה מסבירה את פגיעתה המוחית הקשה של סברין".
מהסקירה שלעיל, שכפי שהובהר, נעשתה מעבר לצריך, נמצאנו למדים, שגם במישור הקשר הסיבתי, לא עמדו התובעים בנטל ההוכחה הנדרש במשפט האזרחי, ולא הוכיחו במאזן ההסתברויות, קשר רציף, של סיבה ותוצאה, ממאורעות הלידה ועד לקרות הנזק.
בשים לב לכך - התביעה נדחית.
הגם שלכאורה, אך טבעי הוא, כי עם דחיית התביעה, ייפסקו הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד לטובת הנתבעת, הרי, לפנים משורת הדין, ובנסיבות הספציפיות של התיק הנוכחי - לאור מצבה של התובעת וההנחה כי לא תהא למשפחתה, שממילא מתקשה בטיפול בה, היכולת לשאת בכך - החלטתי שלא לעשות צו להוצאות.