מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

נוהל טיפול בהורים קשישים במשרד הפנים

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הדסה פנתה ביום 8.7.2013, באמצעות בא כוחה, למשיב בבקשה למתן מעמד מטעמים הומנטריים למערערת, וזאת בהתאם לנהלי משרד הפנים, בשל היותר המקרה הומניטארי או לחלופין בהתאם להוראות נוהל הורה קשיש.
המשיב דחה את הפנייה בנימוק שהמערערת אינה עונה לקריטריונים לקבלת מעמד בארץ על פי נוהל הטיפול במתן מעמד להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי (להלן: נוהל הורה קשיש), היות ולמערערת בת נוספת בחו"ל. לפיכך נקבע כי אין מקום לשידרוג מעמדה של המערערת ושהותה בישראל תמשיך להעשות באשרת תייר כאשר עם תום האשרה עליה לעזוב את הארץ (החלטה מיום 7.8.2013).
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
למעלה מן הצורך אציין בקצרה כי מקובלת עלי עמדת המשיב לפיה אין ללמוד מהדיון ומפסק הדין שניתנו בעת"מ (י"ם) 50054-07-13 מלינובסקי נ' משרד הפנים (פרוטוקול הדיון מיום 19.2.2014, פסקה דין מיום 23.3.2014).
הערעור נדחה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי העותרות זכאיות לקיים את התא המשפחתי ומתקיים בעיניינן הרעיון העומד בבסיס הנוהל: שהורה קשיש של אזרח ישראלי זכאי להיות ליד הילד בשנות הזיקנה, כאשר ההורה זקוק לעזרה, טפול והשגחה.
למרות מדיניות מוצהרת זו וכחריג לה, יצר משרד הפנים את נוהל הורה קשיש, אשר ביסודו מונחים טעמים אנושיים-משפחתיים.
...
אמנם בנסיבות העניין לא מצאתי כי החלטתו של המשיב חורגת מגדר הסביר באופן המצדיק התערבות, שכן המשיב מסר החלטתו בהתאם לקריטריונים שנקבעו בנוהל, אך כאמור, סבורני כי בנסיבות המקרה מן הראוי שעניינן של העותרות ייבחן על ידי הוועדה הבין משרדית ותיבחן לעומק השאלה האם מדובר בחריג לחריג המצדיק סטייה מהוראותיו הפורמאליות של הנוהל לשם הגשמת תכליתו של הנוהל.
על כן, לאור המפורט לעיל, אינני מוצא מקום להתערב בהחלטתו של המשיב בנסיבות העניין, אך אני סבור כי יש לאפשר לעותרות לפנות בבקשה להסדרת המעמד של העותרת 1 לוועדה הבין משרדית למקרים הומניטאריים, שם יוכלו לשטוח טענותיהן לעניין טעמים הומניטאריים ולהביא ראיות לעניין המצב המשפטי בהולנד והעדר אפשרות האם להצטרף לבתה הנוספת החיה בהולנד.
סיכום: בסיכומו של דבר, העתירה נדחית לעניין בקשתן של העותרות כי בימ"ש זה יתערב בהחלטת המשיב, שכן לא נפל בהחלטת המשיב פגם המצדיק התערבות.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

כחריג למדיניות זו, קבע משרד הפנים את "נוהל הטיפול במתן מעמד להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי" (נוהל מספר 5.2.0033).
...
בהחלטתנו עמדנו על כך כי "נהיר לנו שנוהל הורה קשיש לא חל במקרה דנא, מן הטעם שהמבקשת 1 [האם] אינה בגדר "בת יחידה" – שהרי למבקשת יש בן נוסף אשר מתגורר בחו"ל. אולם סבורים אנו שעל הוועדה לשקול את העניין לנוכח נסיבותיו הבריאותיות של האח – דהיינו, המחלה ממנה הוא סובל – אשר גובו במסמכים".
הערעור נדחה.
אני מצטרפת בכל לב לדבריו כי "מורכבות המציאות טופחת על פני קביעת כללים נוקשים הרמטיים. אף אם יש לפתוח בזהירות את הדלת לחריג לחריג, האפשרות קיימת". זאת היתה נקודת המוצא גם לשיטתי בבחינת המקרה, אלא שלצערי שוכנעתי בסופה של דרך שהנסיבות כפי שהובהרו להווייתן ושאותם פרט חברי בהרחבה אינן מצדיקות פתיחת הדלת לחריג לחריג.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

על רקע מצבה הרפואי, פנתה המערערת למשיב בבקשה לקבל מעמד בישראל ולהצטרף לבנה ומשפחתו המתגוררים בארץ, וזאת על בסיס נוהל "הטיפול במתן מעמד להורה קשיש ובודד של אזרח ישראל" (להלן: הנוהל או נוהל הורה קשיש) ומכוח סמכותו של המשיב הקבועה בסעיף 2 לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן: חוק הכניסה לישראל).
יחד עם זאת, בעע"מ 10931/08 בושניאק נ' משרד הפנים (14.1.2013) (להלן: עניין בושניאק) הכרנו באפשרות קיומו של חריג לחריג בנסיבות דומות ביותר לנסיבות כאן, דהיינו חריג מטעמים הומנטאריים לנוהל הורה קשיש, שהוא חריג הומניטרי בפני עצמו למדיניות המוצהרת של משרד הפנים שלא להעניק אשרות ישיבה לזרים, כאמור.
...
הוועדה הבינמשרדית דחתה אף היא את בקשתה בהסבירה כי "לאחר כל הנסיבות שצוינו ולאחר שקילת ובחינת הבקשה על כלל נספחיה הרי ש... אין להחיל על המבקשת את נוהל הורה קשיש." כפי שיבואר להלן, לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובצרופותיהם ושמעתי את טיעוני הצדדים בעל-פה, התרשמתי כי הראיות שהונחו לפני בית המשפט מוכיחות את טענת המערערת כי הקשר בינה לבין בתה נותק באורח מוחלט לפני שנים רבות, בניגוד לקביעת בית המשפט קמא.
משאלה הם פני הדברים, לא מצאתי ביסוס למסקנה כי אין כל מניעה לחדש ביניהן את הקשר.
עם זאת, אני סבורה כי במקרה הנוכחי קיימת הצדקה לסטות ממתווה זה ולהכריע בשאלה שבמחלוקת כבר עתה, במסגרת הערעור דנא (ראו והשוו: עע"מ 7082/12 מדינת ישראל נ' זיגאי, פסקה 9 (31.10.2013)).

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים בענינים מינהליים עע"ם 10931/08 לפני: כבוד הנשיא א' גרוניס כבוד השופטת ע' ארבל כבוד השופט נ' הנדל המערערות: 1. ויאולטה בושניאק 2. רשידה ננשבה נ ג ד המשיב: משרד הפנים ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מנהליים תל אביב מיום 25.11.2008 בתיק עתמ -001243/08 בשם המערערות: עו"ד נאור חזות בשם המשיב: עו"ד **** מארקס ][]החלטה
המערערת הגישה בקשה לקבלת מעמד בישראל, על פי "נוהל הטיפול במתן מעמד להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי" (להלן: הנוהל).
...
ביום 30.3.2012 עדכן המשיב את בית המשפט כי מנכ"ל רשות האוכלוסין החליט ביום 12.2.2012, לאחר דיון נוסף ולאור המלצת הוועדה, שלא להיעתר לבקשת המערערת לקבלת מעמד בישראל.
רוצה לומר: נהיר לנו שנוהל ההורה הקשיש לא חל במקרה דנא, מן הטעם שמערערת 1 אינה בגדר "בת יחידה" – שהרי למערערת יש בן נוסף אשר מתגורר בחו"ל. אולם סבורים אנו שעל הוועדה לשקול את העניין לנוכח נסיבותיו הבריאותיות של האח – דהיינו, המחלה ממנה הוא סובל - אשר גובו במסמכים.
בעמוד הרביעי צוינה המלצת הוועדה ויו"ר הוועדה: "למבקשת בן נוסף בחו"ל ומשום כך אנחנו ממליצים לסרב לבקשה". בהחלטת מנכ"ל רשות האוכלוסין צוין, על סמך החומר החדש שהוגש, כי "אין באישורים הרפואיים ואישורי ההכנסה של הבן שהוגשו על ידי המבקשת כדי להצדיק חריגה מהוראות נוהל הורה קשיש... החלטתי לקבל את המלצת חברי הוועדה ולסרב הבקשה". אלא שהנמקה זו לוקה בחסר.
בנסיבות אלו, אנו קובעים כי עניינה של המערערת יובא פעם נוספת בפני הוועדה על מנת שתקבל החלטה מנומקת בתוך שישים יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו